7x alternatieve kerstbomen die veilig zijn voor je kat (2022)

Ben je op zoek naar een kerstboom die sfeervol staat in huis én veilig is voor je kat? Wij hebben 7 alternatieve kerstbomen voor je uitgezocht.

Waarom een alternatieve kerstboom met katten? 

Kerstdagen, een heerlijk vooruitzicht. Vol warmte, sfeer, geluk en gezelligheid. Daar hoort natuurlijk ook een prachtige kerstboom bij. Alleen is een kerstboom gevaarlijk voor je kat. Daarom hebben wij een andere manier gevonden om toch de kerststemming in huis te creëren.

Laat je inspireren door onze nieuwe verzameling sfeervolle, trendy en feestelijke alternatieve kerstbomen. Met wat eenvoudige versieringen en decoratie heb jij ook dit jaar een warme kerstsfeer in huis én natuurlijk catproof!

7x katveilige kerstbomen

Kerstboom karton

Een kerstboom gemaakt van karton.

Katten en karton is een perfecte match. Hoe perfect is dan een kerstboom van karton! Een opkomende trend, duurzaam, catproof en ook nog eens super praktisch. Daarnaast kun je de boom helemaal naar smaak mooi maken, door bijvoorbeeld het karton te verven. Misschien zelfs met wat hulp van je kat. 

Eigenschappen
WinkelKartent
KleurNatuurlijk
MateriaalKarton
Afmeting165cm & 200cm
Prijs€34 & €43

Kerstboom rotan

Heb jij een inrichting waar rotan helemaal bij past? Dan staat deze kerstboom vast fantastisch in je woonkamer. Plaats de boom in een gezellig hoekje, met bijvoorbeeld een schapenvacht en een lantaarn en de kerst kan ook bij jou beginnen!

Eigenschappen
WinkelIntratuin
KleurZwart & naturel
MateriaalRotan
Afmeting70cm
Prijs€34,99

Kerstboom vilt

Een praktische kerstboom die nooit kan omvallen, altijd degelijk aan de muur hangt en waar je super vrolijk van wordt. Ideaal voor kleine ruimtes, als je weinig tijd hebt en toch op zoek bent naar een gezellige kerstsfeer. Met 18 verschillende hangers die je met klittenband kunt opplakken, dus ophangen en genieten maar!

Eigenschappen
WinkelHEMA
KleurGroen
MateriaalVilt
Afmeting50cm
Prijs€15

Kerstboom hout

Een catproof kerstboom net zo groot en breed als een echte kerstboom, met een natuurlijke vibe en milieuvriendelijk. De hoogte van 190cm en materiaal van hout maakt de boom een absolute eye-catcher in huis. Zelfs de piek is al aanwezig. Zorg ervoor dat de boom stevig staat en een plekje krijgt in een rustige hoek en kom maar op met de Kerst!

Eigenschappen
WinkelDille & Kamille
KleurNaturel
MateriaalHout
Afmeting75cm, 125cm & 190cm
Prijs€45,95, €79,95 & €124,95

Kerstboom canvas

Trendy, strak en idyllisch. Deze kerstboom heeft van zichzelf al veel charme. De lampjes zijn inclusief, dus gelijk gezellig en sfeervol in huis als het donker wordt. Kopje koffie of thee erbij, dekentje en laat de kerst maar komen. 

Eigenschappen
WinkelIntratuin
KleurWit & groen
MateriaalCanvas & hout
Afmeting70cm, 3cm & 120cm
Prijs€34,99

Kerstboom hout & jute

Een kunstwerk aan de muur met ruimte voor allemaal leuke spulletjes! De boom is prachtig groot en heeft een zachte, rustige en natuurlijke uitstraling. Maak het gezellig met figuurtjes, strikjes of kerstkaarten. Zo kun je toch optimaal genieten van de Kerst mét kerstboom.  

Eigenschappen
WinkelWehkamp
KleurNaturel
MateriaalBerkenhout, jute & paulownia
Afmeting145cm
Prijs€39,95

Kerstboom hoog

Het is misschien even wennen, maar zo heb je wel een echte kunstkerstboom en tevens ideaal bij nieuwsgierige katten. Minstens op ooghoogte, dus ook zeker niet te missen. Daarnaast is er ruimte zat voor gezellige decoratie onder de kerstboom, zoals een leuke sneeuwpop, kerstman of (led) lantaarn. Je kat moet heel wat capriolen uithalen om bij dit boompje tussen de takken te komen.

Eigenschappen
WinkelWehkamp
KleurZwart & groen
MateriaalPVC
Afmeting155, 185cm & 215cm
Prijs€145, €165 & €189

Katveilige kerst: pas op!

Hoe veilig deze alternatieve kerstbomen, decoratie en verlichting ideeën ook lijken, geen kat is hetzelfde. Wellicht vindt jouw kat wel een manier om bij de decoratie te komen, in de boom te klimmen, aan de boom te knagen of de boom om te laten vallen. Let daarom altijd op hoe jouw kat reageert op nieuwe spullen in huis. Zorg ervoor dat ze niet verleid worden tot kattenkwaad en zich niet kunnen bezeren. 

Fijne kerstdagen gewenst!

We hopen dat je (met onze tips) hele sfeervolle, veilige en prachtige kerstdagen beleeft met je lieve kat(ten) in huis. Laat ons weten hoe jij Kerst viert met je kat en tag ons op Instagram of Facebook via @catlab.blog. Meowy Christmas! 

Scroll naar top