7x alternatieve kerstbomen die veilig zijn voor je kat (2021)

Ben je op zoek naar een kerstboom die sfeervol staat in huis én veilig is voor je kat? Wij hebben 7 alternatieve kerstbomen voor je uitgezocht.

Waarom een alternatieve kerstboom met katten? 

Kerstdagen, een heerlijk vooruitzicht. Vol warmte, sfeer, geluk en gezelligheid. Daar hoort natuurlijk ook een prachtige kerstboom bij. Alleen is een kerstboom gevaarlijk voor je kat. Daarom hebben wij een andere manier gevonden om toch de kerststemming in huis te creëren.

Laat je inspireren door onze nieuwe verzameling sfeervolle, trendy en feestelijke alternatieve kerstbomen. Met wat eenvoudige versieringen en decoratie heb jij ook dit jaar een warme kerstsfeer in huis én natuurlijk catproof!

7x katveilige kerstbomen

Kerstboom karton

Een kerstboom gemaakt van karton.

Katten en karton is een perfecte match. Hoe perfect is dan een kerstboom van karton! Een opkomende trend, duurzaam, catproof en ook nog eens super praktisch. Daarnaast kun je de boom helemaal naar smaak mooi maken, door bijvoorbeeld het karton te verven. Misschien zelfs met wat hulp van je kat. 

Eigenschappen
WinkelKartent
KleurNatuurlijk
MateriaalKarton
Afmeting42cm, 65cm & 200cm
Prijs€12, €32 & €42

Kerstboom rotan

Heb jij een inrichting waar rotan helemaal bij past? Dan staat deze kerstboom vast fantastisch in je woonkamer. Plaats de boom in een gezellig hoekje, met bijvoorbeeld een schapenvacht en een lantaarn en de kerst kan ook bij jou beginnen!

Eigenschappen
WinkelIntratuin
KleurZwart & naturel
MateriaalRotan
Afmeting70cm
Prijs€34,99

Kerstboom poster

Een praktische kerstboom die nooit kan omvallen, altijd degelijk aan de muur hangt en waar je super vrolijk van wordt. Ideaal voor kleine ruimtes, als je weinig tijd hebt en toch op zoek bent naar een gezellige kerstsfeer. De kerstboom is al versierd met led-verlichting, dus ophangen en genieten maar!

Eigenschappen
WinkelHEMA
KleurWit & groen
MateriaalStof & hout
Afmeting50x70cm & 80x115cm
Prijs€12,50 & €17,50

Kerstboom hout

Een catproof kerstboom net zo groot en breed als een echte kerstboom, met een natuurlijke vibe en milieuvriendelijk. De hoogte van 190cm en materiaal van hout maakt de boom een absolute eye-catcher in huis. Zelfs de piek is al aanwezig. Zorg ervoor dat de boom stevig staat en een plekje krijgt in een rustige hoek en kom maar op met de Kerst!

Eigenschappen
WinkelDille & Kamille
KleurNaturel
MateriaalHout
Afmeting75cm, 125cm & 190cm
Prijs€45,95, €79,95 & €124,95

Kerstboom metaal

Trendy, strak en abstract. Deze kerstboom van metaal heeft van zichzelf al body en past bij elk interieur. Versier de boom met hangers van bijvoorbeeld vilt, hout of kunst kerstballen. Leg er een gezellig kleedje bij of wat sfeervolle decoratie. Of laat de boom juist shinen zoals die is, met minimale versiering. Kerstsfeer zoals jij het mooi vindt.

Eigenschappen
WinkelSissy-Boy
KleurZwart
MateriaalMetaal
Afmeting65cm & 85cm
Prijs€24,99 & €39,99

Kerstboom hout

Een kunstwerk aan de muur, ruimte voor allemaal leuke spulletjes en het mooiste is: je kat kan er niet bij! De boom heeft een zachte, rustige en warme uitstraling. Maak het gezellig met figuurtjes, strikjes of kerstkaarten. Hangend, ver weg van je kat en je kunt toch optimaal genieten van de Kerst. 

Eigenschappen
WinkelBijenkorf
KleurNaturel
MateriaalGrenenhout & MDF
Afmeting94cm
Prijs€24,95

Kerstboom kunst

Het is misschien even wennen, maar zo heb je wel een echte kunstkerstboom en tevens ideaal bij nieuwsgierige katten. Minstens op ooghoogte, dus ook zeker niet te missen. Daarnaast is er ruimte zat voor gezellige decoratie onder de kerstboom, zoals een leuke sneeuwpop, kerstman of (led) lantaarn. Je kat moet heel wat capriolen uithalen om bij dit boompje tussen de takken te komen.

Eigenschappen
WinkelFonq
KleurZwart & groen
MateriaalKunststof PE
Afmeting215cm & 230cm
Prijs€139 & €179

Katveilige kerst: pas op!

Hoe veilig deze alternatieve kerstbomen, decoratie en verlichting ideeën ook lijken, geen kat is hetzelfde. Wellicht vindt jouw kat wel een manier om bij de decoratie te komen, in de boom te klimmen, aan de boom te knagen of de boom om te laten vallen. Let daarom altijd op hoe jouw kat reageert op nieuwe spullen in huis. Zorg ervoor dat ze niet verleid worden tot kattenkwaad en zich niet kunnen bezeren. 

Fijne kerstdagen gewenst!

We hopen dat je (met onze tips) hele sfeervolle, veilige en prachtige kerstdagen beleeft met je lieve kat(ten) in huis. Laat ons weten hoe jij Kerst viert met je kat en tag ons op Instagram of Facebook via @catlab.blog. Meowy Christmas! 

Scroll naar top