Over Catlab

Catlab is een kattenblog over katten en kattenproducten, voor katteneigenaren en kattenliefhebbers.

Onze liefde voor katten

Katten beleven de wereld anders dan wij, ze zijn uiterst complex. Katten horen ultrasone geluiden, zien ultraviolet, hebben een tapetum lucidum en een orgaan van Jacobson. Ze komen spinnend met je knuffelen of geven kusjes met de ogen. We zijn bevoorrecht met een kat als maatje. Met een stamboom, uit het asiel, senior of pas geboren. Elke kat heeft zijn of haar eigen verhaal, een eigen karakter en eigen wensen. Elke kat is uniek.

Hoe bekijkt de kat de wereld? Dat vinden wij fascinerend, want katten hebben altijd een reden voor hun gedrag. Met dit inzicht kunnen wij en onze katten samen gelukkiger worden. We hopen je te inspireren en te informeren, en vooral dat we de liefde die wij voor katten voelen met je kunnen delen. 

Ontstaan van Catlab

Catlab bestond een lange tijd offline, meer gericht als hobby en niemand kon het lezen. In 2016 is de blog officieel online gegaan. Een kleinschalige en knusse blog, met persoonlijk contact en vele verhalen over twee Siberische katten Benji en Baldr. Met het idee dat iedere bezoeker ‘op visite’ kan komen bij Catlab, thuis met een kopje thee en een kat op schoot. Met leuke weetjes, DIY berichten, waarschuwingen en interessante informatie. Om katten beter te begrijpen en om verhalen van elkaars katten te kunnen delen. Catlab kreeg een warm ontvangst van vele betrokken bezoekers. De blog groeide langzaam, vernieuwing van de huisstijl, toevoeging van rubrieken, steeds meer ‘visites’ en meer blogberichten. De wens was om van Catlab de online katten encyclopedie te maken.

In 2021 maakt Catlab een doorstart, na een tijdelijke pauze. De blog wordt volledig vernieuwd, nieuw logo, grotere wensen en doelen en met een commerciƫle visie. De persoonlijke touch zal blijven, want wij vinden betrokkenheid en kwaliteit belangrijk. We willen er zijn voor iedere kat en elk kattenbaasje. Eigenlijk heeft de blog dezelfde idealen als voorheen. De toon ligt op het inspireren en informeren van kattenliefhebbers, het delen van onze liefde voor katten. Wij hopen met onze blog een bijdragen te kunnen leveren aan het welzijn en de gezondheid van katten. Dat katten beter begrepen worden als huisdier en mogen zijn zoals ze zijn. Dat anderen net als ons zien hoe geweldig, complex, eigenaardig en fascinerend katten zijn en deze lof ook van de mens mogen ontvangen.

Affiliate-links

Op Catlab plaatsen we regelmatig links naar producten. In de meeste gevallen zullen dit zogenaamde affiliate-links zijn. Dit zijn speciale links, waardoor de winkel weet dat Catlab jou naar hen heeft doorgestuurd. Als je een aankoop doet, zullen wij daarover een kleine commissie krijgen. Als je onze affiliate-links volgt, betaal je dezelfde prijs als iemand die zelf naar de winkel zou zijn gegaan. De links zorgen er dus niet voor dat je meer betaalt.

Catlab wordt niet betaald om specifieke producten te plaatsen, tenzij anders aangegeven. We doen ons uiterste best om leuke en goede producten te vinden die we zelf ook zouden kopen. Dat betekent dat we geen producten plaatsen waar we zelf niet achter staan, ongeacht of ons dat meer geld zou opleveren.

Scroll naar boven