Over Catlab

Catlab is een blog gemaakt voor kattenliefhebbers, met of zonder katten. Bij Catlab komen blog-berichten voorbij over producten, tips en weetjes, interessante informatie, de leukste gadgets, achtergrond berichten en nog veel meer. Uiteraard allemaal kat-gerelateerd. Het plezier van het lezen van de berichten en het plezier en welzijn van de kat staat bij ons voorop. Want wij willen graag dat iedereen van ons maar ook van elkaars katten kan leren en genieten.

Bij Catlab zijn Benji en Baldr de professors, zij testen de producten uit, geven een beoordeling en een Catlab-keurmerk. Ook kom je Benji en Baldr vaak genoeg tegen, de avonturen worden namelijk op de pootjes (voet) gevolgd. Wil je nog meer Catlab? Dan kun je ook Catlab op social media volgen, op Instagram plaatsen we dagelijks mini-verhaaltjes over Benji en Baldr en op Facebook houden we je op de hoogte over de blog, zie Catlab Instagram en Catlab Facebook.

Wie is Catlab?

Ik blijf graag anoniem, maar mijn twee katten Benji en Baldr daarentegen niet. Zij staan vol in de Catlab-spotlight. Ze zijn dan ook de professors van Catlab en beoordelen elk product in huis zorgvuldig en vakkundig. Wie mijn katten in het echt kent, kent mij waarschijnlijk ook. Maar mij zul je niet gauw tegenkomen op de foto’s. Als ik het heb over ‘ik of wij’, ‘vrouwtje of baasje’, dan bedoel ik ‘één van ons gezinnetje’. ‘Wij’ bestaan uit ik, mijn vriend en onze twee katten Benji en Baldr. Vanzelfsprekend ben ik ‘vrouwtje’ en mijn vriend is ‘baasje’, alhoewel ‘baasjes’ dan weer refereert naar ons beide.

Wie zijn ‘ons’?

Ik kan wel wat vertellen over ons! Wij wonen in het oosten van het land, ver ver verdwenen van het middelpunt van Nederland. In praktijk valt het wel mee, maar het oosten klinkt meestal een eind weg voor anderen. We zijn dan ook de laatste bestemming van de intercity en dicht bij de grens van een ander land. Al een idee? Mijn vriend en ik wonen iets van twee jaar samen en ons eerste katje Benji was al ruim van te voren gepland. Baldr heeft even op ons moeten wachten, wij ook op hem want hij moest eerst nog geboren worden. Ruim een jaar na Benji wandelt Baldr ook bij ons in huis. Samen vormen zij de professor-panel van Catlab. Ik wil nog wel een hond hoor, en mijn aquarium staat ook in de kelder te verstoffen. Maar meneer de vriend, vindt twee katten wel welletjes. Dus dan maar mijn volledige focus op Benji en Baldr en daarmee Catlab!

Hoe is Catlab ontstaan?

In moeilijke tijden zijn Benji en Baldr heel belangrijk voor mij geweest, nu uiteraard nog. Zij waren 24 uur per dag bij mij in de buurt en hebben mij elke seconde liefde gegund. Ik heb ze leren kennen zoals ik ze nog niet kende, hun onvoorwaardelijke liefde, complexe eigenschappen en indrukwekkende karakters hebben mij gefascineerd. Daarnaast was Benji een lastige als kitten en hij heeft mij flink gemotiveerd om me te verdiepen in de kat.

In de periode dat ik veel over katten heb geleerd, ben ik gaan beseffen hoe weinig ik (en ook anderen) over katten weten. Het zijn bijzondere dieren die aandacht, waardering en een speciale benadering verdienen. Dit mag naar mijn mening meer onder de aandacht komen. Behoorlijk wat boeken verder, de nodige ervaring opgedaan en met mijn enthousiasme en marketing en communicatie achtergrond ben ik Catlab begonnen. De blog voor alles over de kat! En uiteraard over de avonturen van mijn twee lieve pluizenbollen Benji en Baldr. Wie weet werkt mijn enthousiasme aanstekelijk en heb jij straks ook last van het Catlab-virus!