Suki | Catlabcat | Jan. 2020

Suki is een huis-, tuin- en keukenkat van bijna 11 jaar oud. Ze is een diva, althans dat probeert ze te zijn. Maar ze is eigenlijk een smeerpoets. Suki is gek op gras en graast graag als een koe. Lees verder voor het verhaal van Suki.

Waarom Suki in de Catlab-spotlight?

Suki was een ongelukje en niemand wou haar hebben. Haar baasjes waren wél direct verliefd en voor hun is zij erg bijzonder. Suki wil zo graag stijlvol overkomen en gedraagt zich graag als een diva. Maar eigenlijk gaat dat haar niet zo goed af. Ze is wel gemaakt voor show en aandacht, maar alleen als zij dat wil. We hopen dat ze dan ook wel een Catlabcat wil zijn en deze aandacht goed getimed is met haar humeur. Ze heeft in ieder geval genoeg te vertellen, daarom mag speciaal zij het nieuwe jaar beginnen en ontvangt ze de titel: Catlabcat van de maand januari 2020.

Wie is Suki?

Suki is een huis-, tuin- en keukenkat van bijna 11 jaar oud. Ze was een ‘per ongeluk’ nestje tussen een dek-kater en een boerderij kat. Niemand wilde Suki hebben, maar voor haar baasjes was het liefde op het eerste gezicht. Ze kreeg haar nieuwe huisje toen ze ongeveer een half jaar oud was.

Een jaar later kreeg ze er een vriendje bij, omdat ze toch wat veel alleen was. Zijn naam is Hiro. Ze hebben enkele jaren in een appartement gewoond en konden alleen kijken naar vogels. Daarna zijn Suki en Hiro met hun baasjes verhuisd naar een woning en is de tuin afgezet. Nu kunnen ze in de tuin spelen en jagen, of Suki gaat eigenlijk liever grazen als een koe.

Ze is dol op eten, van kattenkruid en valeriaan wordt ze helemaal gek en spelletjes vindt ze ook erg leuk.

Suki het Koninginnetje

Suki is eigenwijs, af en toe een beetje kattig en gaat graag haar eigen gangetje. Ze doet alsof ze de koningin is en probeert heel gracieus te doen.  Maar eigenlijk is ze dat helemaal niet, ze is een behoorlijke smeerpoets en komt al kwijlend bij haar baasjes knuffelen. Omdat ze ook een Maine Coon in zich heeft is ze ook niet erg klein, eigenlijk is ze wat log.

Ze is een echte diva en denkt dat de wereld om haar draait. Ze gaat graag haar eigen weg en doet alles wanneer zij dat wil. En dan ook echt, alleen wanneer zij dat wil. Als dat niet het geval is, dan laat ze dat ook duidelijk weten. Als ze geaaid wil worden mag dat ook alleen wanneer zij daar behoefte aan heeft. Dan komt ze stampend, met een wiebelkont en een hoog staartje naar haar baasjes toe. Miauwend en spinnend, totdat ze eindelijk geaaid wordt. Kwijlend komt ze dan bij haar baasjes op schoot zitten en als ze er klaar mee is dan gaat ze er weer vandoor.

Eigenlijk een smeerpoets

Suki wil dan wel heel graag een stijlvolle Koningin zijn, eigelijk is ze alles behalve dat. Als ze bijvoorbeeld eet uit een voerpuzzel dan ligt het eten overal, behalve in de voerpuzzel. Haar vrouwtje vindt zelfs het voer terug in een schoen.

Suki is ook een kat die geen waarde hecht aan locatie en timing als het om overgeven gaat. Als ze toevallig op een krabpaal zit, dan geeft ze gewoon naar beneden over. Zo kwam ze een keer rennend binnen, vanuit de tuin. Ze klom direct hoog de krabpaal in en begon daar te kokhalzen. Gauw zocht haar vrouwtje een emmer, want het lukte niet om Suki uit de krabpaal te krijgen. Helaas was het te laat, Suki moest nog één keer kokhalzen en toen liet ze het net vers gegrazen gras ‘heerlijk’ naar beneden vallen.

Typisch Suki

Elke avond als haar baasjes in bed liggen komt ze er gezellig bij. Dan gaat ze tussen haar baasjes liggen om te knuffelen. Dat doet ze ook in de ochtend als ze haar ontbijt heeft gehad. Als haar vrouwtje dan weer terug naar bed gaat, dan kruipt ze er weer bij.

Als ze het tijd vindt voor knuffelen dan kan ze heel erg gaan stampen, je hoort haar komen aanlopen. Wat ook typisch Suki is, is dat ze heel hard kan snuiven als ze geïrriteerd of bang is. En ze kwijlt als ze spint.

Suki de smeerpoets diva,

Lieve Suki, wat ben je leuk! Je karakter is vol temperament. Je hebt echt je eigen typische dingetjes en ook zo je gekke streken. Je lijkt ons lief en eigenwijs lijk je ons zeker. Gelukkig mag je ook helemaal jezelf zijn bij je baasjes en houden ze van je zoals je bent. Zelfs als alles op jouw manier moet. We hopen dat je elke dag je knuffels blijft krijgen, zoals ’s avonds voor het slapen gaan als ’s ochtend na je ontbijt. Met deze portie liefde kun jij weer de hele dag een smeerpoets, of een diva, zijn. We wensen je nog heel veel gras toe, al zou je je vrouwtje een plezier doen om er wat minder van te snoepen. En we wensen je vooral nog vele fijne jaren toe met je vriendje Hiro. We hopen dat je alle aandacht kunt waarderen en je trots bent op de titel Catlabcat van de maand januari 2020. Wij vinden het in ieder geval heel erg leuk dat we je hebben mogen leren kennen!


Profiel Suki

Volledige naam:

Suki.

Ras:

Huis-, tuin-, en keukenkat (deels Maine Coon).

Leeftijd:

10 jaar (20-09-2009).

Karakter in drie woorden:

Diva, eigenwijs, smeerpoets.

Leukste eigenschap:

Knuffelkont wanneer het haar uitkomt en dat ze eigenwijs is.

Lekkerste snoepje:

Cosma snoepjes.

Komt altijd voor:

Natvoer en zuivel.

Op haar irritantst:

Als ze weer gras heeft lopen grazen.

Favoriete slaapplek:

Voor het raam (in de zon) of op haar plank aan de muur.

Favoriete speeltje:

Een slang gevuld met kattenkruid.

Dit maakt Suki speciaal:

Ze maakt ons leven minder saai.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *