Sepp | Catlabcat | Nov. 2017

Seppie! Gekke streken, kattenkwaad, heel veel liefheid en zo schattig. Kijk verder voor meer Sepp, de Catlabcat van de maand november.

Waarom Sepp in de Catlab-spotlight?

Sepp is stoer, Sepp is lief, Sepp is een beetje gek en vooral graag stout. Hij maakt ons elke keer weer aan het lachen in de speciale Siberengroep op Facebook. Dit keer mogen ook jullie genieten van zijn kattenkwaad. Daarnaast is zijn vrouwtje heel erg betrokken en heeft ze ons geholpen en gesteund toen het zo slecht ging met Benji en Baldr. Daar zijn we haar natuurlijk dankbaar voor en daarom krijgt zij de titel ‘Catlabcat van de maand november’ cadeau. Sepp mag in de Catlab-spotlight staan, maar natuurlijk vergeten we zijn lieve vriendjes niet.

Wie is Sepp?

Sepp is een Siberische kat van twee jaar oud. Hij woont in een kleine woning van maar 45m2, met zijn vrouwtje en twee Ragdoll vriendjes Max en Tibbe. Het huis is volledig voor hun ingericht met veel krabpalen, slaapplekjes en vooral heel veel speelgoed. Ook kunnen ze lekker naar buiten in de kattenren, daar geniet Sepp erg van. Hij heeft zich zelfs ontpopt tot een soort van Burgemeester van de hele buurt. Sepp is vooral beste vriendjes met Max, maar hij is iets te druk voor Tibbe. Sepp is samengevat: hyperactief, aanwezig, opdringerig, grappig, lief, gek en stout. Hij is volgens zijn vrouwtje gewoon een heerlijke kat.

En toen kwam Sepp

“Sepp is eigenlijk een kat die ik nooit zou willen hebben, maar uiteindelijk nooit had willen missen” vertelt het vrouwtje van Sepp. In de periode voordat Sepp kwam is er veel verdriet geweest. Ze had namelijk voor Sepp een geweldig drietal katten in huis. Doerak was een hele lieve bijzondere kat die helaas zijn hele leven ziek is geweest en daar heeft ze veel te vroeg afscheid van moeten nemen.

Omdat ze nogal pech heeft gehad met Ragdolls op het gebied van gezondheid was ze op zoek gegaan naar een gezonder ras. Met als voorwaarde dat het een rustig ras zou zijn. Ze was bij de Sibeer uitgekomen, deze voldeed aan al haar eisen. Wel was ze gewaarschuwd dat Siberen helemaal niet zo rustig zijn. Toevallig had een fokker op nog geen 10 minuten bij haar vandaan een nestje en daar was ook kitten Sepp.

Sepp was een rustig kitten die zich lekker op de achtergrond hield. Precies wat ze zocht! Maar, toen Sepp bij zijn nieuwe huisje kwam was al dat rustige meteen verdwenen. Hij deed alsof hij er al jaren woonde, ging meteen op onderzoek uit, op zoek naar de andere twee katten. Spelen, veel spelen! De hamster terroriseren en het hele huis! Sepp was totaal anders dan ze had verwacht. Ze wilde een rustige kat, maar had een ADHD monster in huis gekregen en toen moest ze wel even slikken…

Best Friends Forever

Wonder boven wonder was Max helemaal in de zevende hemel met Sepp. Ze zijn dikke vrienden met elkaar, echte best friends forever. Ze hebben elkaar helemaal gevonden en zijn dan ook altijd samen te vinden. Gelukkig maar, want Max kan soms wel wat beweging gebruiken. De klik met Tibbe gaat ook wel goed, maar wat moeizamer. Tibbe moest echt wennen. Tibbe is veel ziek geweest en heeft veel pijn. Dan vindt hij Sepp al vaak te druk, dus Sepp mag dan ook af en toe wat rake klappen van hem ontvangen. De laatste tijd zijn ze ineens wel wat vaker samen aan het spelen.

Gekke Sepp!

Sepp heeft heel wat rare en leuke gewoontes, hier krijg je een goede indruk van zijn streken:

 • Sepp verzuipt het liefst al zijn speelgoed in de waterbakken, om ze er later weer uit te vissen. Waardoor het één groot waterballet is. Met een beetje geluk krijgt zijn vrouwtje alle natte speeltjes ’s nachts in haar gezicht gedrukt.
 • Wanneer zijn vrouwtje naar het toilet gaat, dan rent Sepp mee. Zodra hij de kans krijgt bijt hij in haar billen.
 • Sepp is niet zo goed in miauwen (zie filmpje).
 • Als Sepp ’s nachts aandacht wil, dan neemt hij een enorme hap van het haar van zijn vrouwtje in zijn bek en loopt dan keihard achteruit. Dat doet zeer! Maar aandacht heeft hij.
 • Zodra zijn vrouwtje onder de douche vandaan komt móet hij het water van haar benen likken.
 • Wanneer Sepp de kans krijgt, springt hij in de nek van zijn vrouwtje. Vanuit daar heeft hij het beste uitzicht en komt hij nog makkelijker op hoge plekjes.
 • Sepp sleept regelmatig met zijn mandje door het huis (zie filmpje).
 • Apporteren is zijn favoriete spelletje, maar dan wel midden in de nacht.
 • Wanneer zijn vrouwtje thuiskomt springt Sepp letterlijk in haar armen.
 • Sepp heeft het altijd koud, best gek voor een Sibeer. Maar het liefst ligt hij lekker onder de dekens.
 • Wanneer het neefje van zijn vrouwtje op visite is en op bed gaat springen, dan springt Sepp gewoon lekker mee!

Sepp de super beer!

Lieve Sepp, wat maak jij het je vrouwtje moeilijk zeg! Al je streken en avonturen op een dag. Je steelt speeltjes, versleept je mandje overal naartoe, alles in huis is van jou, de hamster heb jij liever in je buikje en je vrouwtje kan niet eens even rustig douchen of naar het toilet. Wat ben je toch een heerlijke Sibeer, want vervelen met jou dat zit er niet in. Een dagplanning heb jij zeker, en wat genieten wij daar allemaal van. Blijf vooral lekker Sepp zijn, maar plaag je vrouwtje niet te veel 😉 We zijn altijd al fan van je geweest en wat een eer dat jij nu Catlabcat van november wilt zijn. We hopen dat je geniet van alle aandacht, steel maar goed de show in de Catlab-spotlight. Dan ben je straks lekker uitgeput, om even rustig een dutje te doen en is het huis heeeel eventjes monster vrij! <3


Profiel Sepp

Volledige naam:

Sibirskywitsch Sapphire Sepp

Ras:

Siberische Kat

Leeftijd:

2 jaar (12-10-2015)

Karakter in drie woorden:

Druk, nieuwsgierig en aanhankelijk

Leukste eigenschap:

Nieuwsgierig

Lekkerste snoepje:

Cosma Snackies

Komt altijd voor:

Kuikens

Op z’n irritantst:

Wanneer Sepp ’s nachts heel druk is, of dingen stuk maakt. Of wanneer hij het weer voorzien heeft op de nagelvijl van zijn vrouwtje.

Favoriete slaapplek:

Onder de dekens

Favoriete speeltje:

Kattenveertjes

Dit maakt Sepp speciaal:

Het totaal plaatje! Het is zo’n heerlijke kat, die zijn vrouwtje vooral veel laat lachen.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

5

4 thoughts on “Sepp | Catlabcat | Nov. 2017

 1. Wat een overheerlijk verhaal. Had alleen maar een glimlach. Geweldig.
  Sepp een lieve drukke ondeugende boef dus.
  Foto’s en filmpjes. Wat een mooie katten samen. Genoten hier….

  Mooi geschreven en verbeeld.

  Groetjes van Bob en zijn vrouwtje. X

 2. Wat leuk om Sepp weer eens tegen te komen! (Heb regelmatig foto’s en verhalen op de Kattensofa gevolgd) En hij is nog steeds lekker Sepp, wat een prachtdier. Mooi geschreven ook.
  Groeten, Marieke

  1. Volgens mij zijn Sepp en zijn eigenaar geblokkeerd daar 😉 Maar Sepp is te volgen via Insta Sepp_the_siberian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *