Achter de schermen | Foto’s op de blog

Hoe komen wij aan alle foto’s op de blog? Dit keer leggen we uit wie er altijd voor ons klaar staan en hoe en met wat wij foto’s maken. Lees verder!

Foto van een camera

Foto’s & Modellen

Bij een blog horen natuurlijk ook foto’s én modellen. De modellen zijn uiteraard Benji en Baldr, als professors, alhoewel zij daar niet altijd even blij mee zijn. Juist als je met je camera of mobiel aan komt zetten, dan gaan ze ineens schijnheilig braaf doen of normaal. Maar soms weten we ze toch even stiekem te filmen als ze kattenkwaad uithalen, dan hebben jullie ook eens in de gaten met wat van boefjes wij te maken hebben!

Spiegelreflex camera

Maar goed, het ging om de foto’s. Wij maken veel foto’s zelf. In het begin vooral met de Canon 60D spiegelreflex en vaak met een 50mm, 24mm of 18-55mm objectief. Soms zetten we er ook een ringfilter voor, omdat het in ons huis nogal zwak licht is dankzij een overdekt balkon bij de woonkamer. We gebruiken sowieso deze camera bij de ‘Zoek de verschillen’ foto’s. Misschien kan je die foto’s nog wel herinneren, blader anders eens terug bij ‘achter de schermen‘ of ‘winactie‘. Af en toe doen we ook een nieuwe photoshoot met ze, want elk jaar groeien ze toch nog wel. Een grotere kraag, wat voller van postuur en wat groter in het algemeen. Inmiddels zijn ze aardig uitgegroeid met hun leeftijd van 3,5 en 4,5 jaar (wat worden ze toch alweer oud). Recent hebben we nog een reeks aan foto’s gemaakt, maar dat was een flinke opgave. Deze foto’s laten we uiteraard binnenkort zien!

Het helpt bij Benji en Baldr enorm om een flinke voorraad XL snakies en kaas Yums erbij te hebben. Daarnaast moeten we er altijd voor zorgen dat ze ergens op kunnen zitten, anders is hun geduld veel te kort en op commando voor een foto blijven zitten is altijd onmogelijk op zo’n moment voor ze. Terwijl ze normaal gesproken dat heel braaf kunnen uiteraard (wel voor een snoepje). Oh, en we hebben ook altijd de Bromflie teaser van Tabby Tijger en een plastic fliebeltje van de verpakking van een doos (hopelijk snap je wat ik bedoel) paraat, perfect voor afleiding en nieuwsgierige blikken.

Foto’s met mobiel

Voor het aantal berichten wat we schrijven is het wel wat veel werk om altijd maar de spiegelreflex erbij te pakken, vooral het plaatsen op de laptop is een wat hogere drempel (werkt allemaal net niet handig). Daarom gebruiken we ook vaak ons mobiel. Helaas is mijn mobiel, Iphone 6, met een leeftijd van ongeveer vijf jaar wel wat matig geworden, loopt veel vast en opslag is altijd vol (met katten foto’s en filmpjes natuurlijk). Daarnaast is de kwaliteit van de foto’s en video’s ook gewoon slecht voor de huidige tijd. Mobieltje van baasje is wel wat beter, maar op één of andere manier heeft mijn mobiel moeite om die bestanden te kunnen bewerken, wat altijd weer resulteert naar een slechte kwaliteit film. Dus binnenkort komt er een nieuwe telefoon uit en daar heb ik zeker interesse in (zo zin in!!). Hoge verwachtingen dus voor de toekomstige foto’s en filmpjes.

Stockfoto’s

Soms komen we ook uit op stockfoto’s, want dat is toch wel erg makkelijk en die foto’s zijn vaak prachtig. Ik heb niet altijd in huis wat ik als foto zou willen, bijvoorbeeld een kitten die gespeend wordt, dat had ik nodig voor het wetenschappelijk artikel. Deze foto’s mogen we gebruiken, zelfs zonder vermelding van naam.

Foto’s van anderen

Daarnaast mogen we ook foto’s gebruiken van vrienden en familie om ons heen.

Mandy Bollegraf maakt bijvoorbeeld prachtige foto’s van planten en bloemen en wij mogen haar Instagram doorsnuffelen en gebruik maken van haar foto’s, zoals de Pannenkoekenplant en Echinocactus grusonii. We vermelden haar naam bij de berichten, want het is ook heel leuk om haar te volgen! Ook voor andere foto’s kunnen we bij haar terecht, zoals chocolade, pompoenen, citroenen en nog veel meer. Soms klop ik bij haar aan als ik zoek ben geraakt in alle informatie over planten, want als plant mom weet zij mij altijd weer te helpen! Zo fijn!

Diana Drees zorgt ook voor mooie foto’s voor de blog, vaak van bloemen. Zoals de Orchidee en Lelie. Ook haar naam geven we aan in de berichten, want op haar Instagram kom je nog veel meer prachtige foto’s van de natuur tegen.

Baasje stuurt regelmatig foto’s en filmpjes door die hij gemaakt heeft, die kom je vaak tegen op Instagram. Hij helpt ook altijd mee met de photoshoots en Benji en Baldr in positie te houden. Soms maakt hij zelfs de foto’s met de spiegelreflex in plaats van ik en sta ik ineens met een hengel te zwaaien en Benji’s en Baldr’s aandacht te trekken.

Ik wil jullie graag even speciaal een bedankje geven, want dankzij jullie is Catlab niet alleen met tekst, maar ook beeldend gevuld! Dus dankjewel Mandy, Diana en baasje, jullie maken mij heel blij met de mooie foto’s ♥


Hoe maak jij foto’s van je kat?

Hoe krijg jij je kat in de perfecte pose? Welke camera/mobiel gebruik jij? We zijn benieuwd naar jullie verhaal en natuurlijk de foto’s. Laat het ons weten als reactie onder dit bericht of tag ons op Facebook of Instagram via @Catlab.blog.

4

2 thoughts on “Achter de schermen | Foto’s op de blog

 1. Lief en mooi en duidelijk beschreven. en fijn de samenwerking.
  Wat betreft foto’s en kat herkenbaar.
  Pak de camera minder omdat mobieltje sneller is.
  Bob is bijna 14 en beweegt stukken minder. Maar af en toe is nog model.

  En als je een keer foto’s ergens van zoekt/wilt. ( wil het fotograferen wat meer oppakken ook )
  Wie weet heb ik iets.

  Lieve groet van Bob en mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *