Salvador | Catlabcat | Okt. 2017

Oktober is de maand van Dierendag en daarom is Salvador de Catlabcat van de maand. Hij kan namelijk de Catlab-spotlight goed gebruiken. Hij is lief, avontuurlijk, knap, en… beschikbaar! Wie weet een liefdevol en gelukkig huisje voor Salvador? Lees verder om alles over hem te weten te komen.

Waarom Salvador in de Catlab-spotlight?

Salvador is een prachtige grote kater, met zijn mooie rode vacht, zijn lieve uitdrukking en zacht kleurige ogen. Hij had een huisje, maar zijn voormalige baasjes wilden niet langer voor hem zorgen. Daarom is Salvador naar de opvang gebracht, waar hij al een tijdje zit te wachten op een nieuwe toekomst. Wij vinden dat elke kat een liefdevol huisje verdient en vooral de reden dat hij geen thuis meer heeft maakt ons verdrietig. Het is tijd dat Salvador, met zijn gave naam en zijn stoere looks, ook een heerlijk plekje vindt waar hij alle aandacht en liefde krijgt. Daarnaast verlangt hij erg naar de gezelligheid en aanwezigheid van een mensenvriend en de vrijheid van lekker buiten zijn. Daarom staat Salvador deze maand in de Catlab-spotlight. Dus lieve volgers, help ons mee de perfecte baas(jes) te vinden!

Wie is Salvador?

Salvador is een kater van 4 jaar oud. Hij is best groot voor een Europese Korthaar. Salvador is gecastreerd en een heerlijke huiskat. Hij is een rustige omgeving gewend, zonder kinderen of andere huisdieren. Hij is een kat die het buitenleven zeer op prijs stelt.

Volgens de ‘Meet Your Match’ methode van de opvang is Salvador een ‘oranje kameraad’. Een maatje, maar hij heeft ook wat ruimte nodig. Hij houdt van aandacht, maar ook van lekker op zichzelf zijn. Hij heeft een duidelijke mening en is geen ruziezoeker, maar laat wel weten wat hij van een situatie vindt.

Als er mensen langskomen dan staat Salvador vooraan, want hij is gek op aandacht en wil die absoluut niet mislopen. Als hij er genoeg van heeft dan gaat hij rustig op een plankje zitten, buiten bereik van alle aaiende handen. Hij kan ook een beetje een duveltje in een doosje zijn. Salvador is erg aanhalig, maar genoeg is genoeg. Hij keert letterlijk je de rug toe, of laat zijn ongenoegen weten met een tik.

Salvador in de opvang

Salvador is in juni 2017 in de opvang terecht gekomen. Er is afstand van hem gedaan omdat hij sproeide in huis, ook na de castratie. Hij is wel keurig zindelijk in de opvang. Hij is aanhankelijk, lief en vraagt om aandacht. Salvador doet nog net niet zelf de deur open als er bezoekers komen. Hij is gek op alle aandacht die hij dan gaat krijgen. De opvang begrijpt dan ook niet dat hij nog geen huisje heeft gevonden.

Op zoek naar een huisje

Voor Salvador zoekt de opvang een huis met tuin of een mogelijkheid om naar buiten te gaan. Daarnaast het liefst een gezin zonder kinderen of andere huisdieren, Salvador heeft namelijk graag alle aandacht voor zich alleen. Belangrijk is dat zijn nieuwe baasjes wel bekend zijn met katten en zich ook graag in hem interesseren en willen verdiepen. Zodat Salvador mag zijn wie hij is, zich helemaal thuis voelt en gelukkig is.

Ben jij verliefd op Salvador?

Ben jij onder de indruk van Salvador? Geïnteresseerd, of wellicht al verliefd? Salvador wacht met smart op zijn gouden mandje en staat vast al vooraan in de rij bij de opvang. Je kunt informatie opvragen of hem bezoeken bij het Dierenopvangcentrum in Enschede.

Contactgegevens Dierenopvangcentrum Enschede: 

Wat geven we je graag een huis als Dierendag cadeau!

Lieve Salvador. Jij bent een indrukwekkende kater hoor, en dan ook nog zo aanhankelijk. Wij begrijpen er ook niets van dat jij nog geen huisje hebt. De reden waarom jij geen thuis meer hebt maakt ons erg verdrietig, we hopen dan ook dat de volgende baasjes zich graag in jou verdiepen en interesseren. Zodat jij je niet meer onprettig hoeft te voelen en gaat sproeien in huis. We weten zeker dat jij zo veel liefde hebt te geven en er ook van houdt om liefde te krijgen. We wensen je het allerbeste gouden mandje toe. Want wat zal jij een leuke huisgenoot zijn en een vriend voor het leven. Om je op weg te helpen naar een perfecte toekomst helpen je we via de titel ‘Catlabcat van de maand oktober’ een beetje mee. Wie weet vind jij je nieuwe familie, dat zou toch wel een fantastisch Dierendag cadeau zijn! Laat je nog eens van je horen als je je plekje hebt gevonden?


Profiel Salvador

Volledige naam:

Salvador

Ras:

Europese Korthaar

Leeftijd:

4 jaar

Karakter in drie woorden:

Lief, stoer en aanwezig

Leukste eigenschap:

Eigengereid karakter

Lekkerste snoepje:

Maakt Salvador niet zo veel uit

Komt altijd voor:

Een stukje ham

Op zijn irritantst:

Hangt in je haren met zijn pootjes als je zijn kamer opruimt

Favoriete slaapplek:

Op een plankje in een doos

Favoriete speeltje:

Geen

Dit maakt Salvador speciaal:

Salvador is een kat ‘what you see is what you get’


Nog meer huisjes gezocht!

Naast Salvador zoeken nog veel meer katjes een nieuw huisje. Jaarlijks worden er bij de dierenopvang Enschede 700 tot 800 katten opgevangen, verzorgd en herplaatst. Alle katten zijn ingeënt, gechipt en geneutraliseerd. Op dit moment zijn er nog 75 katten in de opvang, waarvan ongeveer 20 kittens.

Bij volwassen katten wordt voor het herplaatsen gewerkt met de ‘Meet Your Match’ methode. Kittens wonen in een gastgezin totdat ze oud genoeg zijn voor herplaatsing. De gastouders gaan dan ook het adoptiegesprek aan.

Dierenopvangcentrum Enschede heeft gelukkig vele trouwe vrijwilligers die dagelijks de katten (maar ook honden en konijnen) goed verzorgen. De katten hebben ruime kamers met klim- en schuilmogelijkheden. Ook is er een buitenren waar ze lekker in het zonnetje kunnen liggen of op de boomstammen kunnen klimmen. Salvador geeft even een rondleiding in zijn kamer, zie video!

Maar niets gaat natuurlijk boven een eigen warme mandje en een veilig en liefdevol huisje. Dus lieve volgers, geef Salvador en andere katjes in de opvang deze maand alle aandacht, en daarmee meer kans op een gelukkige toekomst!

‘Volgens Dierenopvangcentrum Enschede vind je de leukste katten in het asiel’


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *