Overzicht | Veilige planten & bloemen voor je kat

Alle veilige planten en bloemen voor je kat die we op de blog hebben besproken staan verzameld in dit overzicht.

Veilige planten & bloemen

Veel planten en bloemen zijn gevaarlijk voor katten, maar er zijn ook planten en bloemen die je veilig in je huis of tuin kunt plaatsen.

De LICG geeft alleen wel aan dat elke plant, giftig of niet, irritatie van het maagdarmstelsel kan veroorzaken. Katten zijn namelijk geen planteneters, maar zal als hij of zij de kans krijgt toch gras gaan eten of zich richten op andere planten.

Let daarom altijd op of je kat interesse heeft in planten en bloemen en kies voor zekerheid en veiligheid.


Overzicht veilige planten & bloemen voor je kat

Hier houden we een overzicht bij van de op de blog bespoken planten en bloemen die veilig zijn voor je kat. Deze lijst vullen we elke keer aan, houd er dus rekening mee dat het niet compleet is. Voor meer informatie kijk dan verder bij de desbetreffende plant.

Staat jouw plant of bloem er niet bij en ben je benieuwd of die giftig of veilig is? Stel gerust je vraag onder dit bericht en wij kijken of we meer informatie voor je kunnen vinden.


C

» Calathea | Goeppertia

» Chlorophytum Comosum

E

» Echinocactus Grusonii | Schoonmoedersstoel (pas op de stekels!)

M

» Musa | Bananenplant

O

» Orchidee (pas op meststoffen en pesticiden!)

P

» Pilea Peperomioides | Pannenkoekenplant


» Twijfel je of een plant of bloem veilig is voor je kat, vraag je dierenarts om advies!

» Als je kat geïnteresseerd is in een plant of bloem, kies voor zekerheid en zet de plant of bloem buiten bereik van je kat.

» Bij sommige planten en bloemen is bijvoorbeeld ook al het water of het stuifmeel gevaarlijk, laat je eerst informeren!


Wij hebben dit bericht zorgvuldig samengesteld, maar kunnen niet garanderen dat de informatie compleet of (volledig) correct is. Neem contact op met je dierenarts voor informatie en advies, en zo snel mogelijk bij (verdenking van) vergiftiging.


* Foto

Mandy Bollegraf | Blog Picnics in June & Instagram (neem ook een kijkje!)

4

2 thoughts on “Overzicht | Veilige planten & bloemen voor je kat

 1. Ik heb het stukje gelezen van de musa bananenplant en had een kleine vraag. Ik bezit een aquarium van 125 liter en wilde van het meganisefilteren af dus heb ik wat planten in een plastice bloemenbak op het aquarium staan en dit zo gemaakt dat water uit me aquarium opgepomtwordt naar deze bloembakken en met een gaatje een die bloembakken terug het aquarium instroomt nu ik heb dus de musa en wou deze langzaam aan laten weten aan hydro maar hij lekt iedere keer aan de uiteinden van het blad als ik water geef dus vroeg ik me af is deze plant giftig voor kleinere dieren zoals vissen.

  1. Hallo Cisca,

   Wat leuk dat je op de blog bent gekomen! Je stelt een goede vraag, maar eerlijk gezegd kan ik die niet voor je beantwoorden. Alle informatie die ik gevonden heb over de Musa gaat specifiek over katten (eventueel honden of paarden).

   Er zijn vast genoeg planten die daar zonder twijfel geschikt voor zijn en ik denk dat een aquarium speciaalzaak of tuinwinkel je daar beter bij kan helpen. Vissen zijn gevoelig en kwetsbaar, een kleine verandering in een aquarium kan een grote impact hebben. Ik kan me voorstellen dat vissen vatbaar kunnen zijn voor een minimale concentratie stof en bepaalde planten misschien niet goed voor ze zouden zijn. Misschien zijn er websites te vinden die meer weten over aquariums en filtering via planten en wellicht kun je daar dan ook je vraag stellen over de Musa in het specifiek.

   Ik wens je veel succes en plezier met je aquarium en de visjes!

   Liefs,

   Het vrouwtje van professors Benji & Baldr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *