Overzicht | Gevaarlijke planten & bloemen voor je kat

Alle gevaarlijke planten en bloemen voor je kat die we op de blog hebben besproken staan verzameld in dit overzicht.

Gevaarlijke planten & bloemen

Planten en bloemen kunnen gevaarlijk zijn voor je kat. Sommige alleen bij inname, maar er zijn ook planten waarbij het water of het stuifmeel al giftig is!

De LICG geeft aan dat elke plant, giftig of niet, irritatie van het maagdarmstelsel kan veroorzaken. Katten zijn namelijk geen planteneters, maar zal als hij of zij de kans krijgt toch gras gaan eten of zich richten op andere planten.

Let daarom altijd op of je kat interesse heeft in planten en bloemen en kies voor zekerheid en veiligheid.


Overzicht gevaarlijke planten & bloemen voor je kat

Hier houden we een overzicht bij van de op de blog bespoken planten en bloemen die gevaarlijk zijn voor je kat. Deze lijst vullen we elke keer aan, houd er dus rekening mee dat het niet compleet is. Voor meer informatie over de gevaren kijk dan verder bij de desbetreffende plant.

Staat jouw plant of bloem er niet bij en ben je benieuwd of die giftig of veilig is? Stel gerust je vraag onder dit bericht en wij kijken of we meer informatie voor je kunnen vinden.


A

» Aloe Vera

L

» Lelie | Lilium

M

» Monstera | Monstera Deliciosa

N

» Narcis | Narcissus

T

» Tulp | Tulipa


» Twijfel je of een plant of bloem veilig is voor je kat, vraag je dierenarts om advies!

» Als je kat geïnteresseerd is in een plant of bloem, kies voor zekerheid en zet de plant of bloem buiten bereik van je kat.

» Bij sommige planten en bloemen is bijvoorbeeld ook al het water of het stuifmeel gevaarlijk, laat je eerst informeren!


Wij hebben dit bericht zorgvuldig samengesteld, maar kunnen niet garanderen dat de informatie compleet of (volledig) correct is. Neem contact op met je dierenarts voor informatie en advies, en zo snel mogelijk bij (verdenking van) vergiftiging.


* Foto

Mandy Bollegraf | Blog Picnics in June & Instagram (neem ook een kijkje!)

3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *