Pixel | Catlabcat | Mei 2019

Pixel is zachtaardig van karakter, maar ze heeft wel een handleiding. Ze is helemaal zwart, met hele felle en opvallende gele ogen. Ze weet nog niet of ze van haar baasje houdt, maar doet dat wel. Haar baasje is in ieder geval gek op haar! Kijk verder voor het hele verhaal van Pixel, Catlabcat van de maand mei.

Waarom Pixel in de Catlab-spotlight?

Pixel is een kat met een handleiding. Ze weet namelijk zelf niet helemaal goed wat ze wil. Dat maakt situaties soms wat onhandig, of grappig. Ze is in ieder geval wel heel lief. Eerst had ze het hele huis voor zichzelf, maar nu moet ze het delen met een andere kat. Dat is wat wennen. Daarom mag ze nu even alleen aan zichzelf denken en in de Catlab-spotlight staan. Al valt ze ook op zonder spotlight in het donker, met haar prachtige felle gele ogen.

Wie is Pixel?

Haar baasje wilde altijd al een kat, maar dat kon pas toen hij op zichzelf woonde. Pixel was dan ook al snel in beeld. Pixel is een jaar terug geadopteerd uit een nestje van 8 kittens. Ze woont samen met baasje en met Voxel, een iets jongere kater. Ze wonen in een appartement en daarom kunnen Pixel en Voxel niet naar buiten. Maar het huis is zo ingericht dat ze alle ruimte hebben om te rennen, springen, klimmen en te spelen.

Pixel met een handleiding

Pixel is niet echt een knuffelaar en kan wat ontevreden zijn. Baasje mag Pixel soms oppakken, maar niet te lang. En eigenlijk moet het wel beloond worden met een brokje. Ze houdt alleen van knuffelen als ze daar zelf zin in heeft of als baasje eten vast heeft. Spelen met Voxel is erg leuk, totdat ze er genoeg van heeft en dan gaat ze hard blazen. Ondertussen blijft ze wel gewoon liggen of al blazend blijft ze doorspelen.

Als baasje haar zachtjes oppakt en het zint haar niet dan begint ze zachtjes te grommen. Maar dat is allemaal alleen maar het aangeven van grenzen, want echt uithalen zou ze nooit doen.

Kattenpaleis

Pixel en Voxel hebben het heel goed voor elkaar in huis. Ze hebben een luxe automatische kattenbak, een drinkfontein, een automatisch voersysteem, veel slaapplekjes, een hele grote krabmeubel, heel veel speelgoed en een ligplankje aan het raam. Pixel en Voxel hebben zelfs een eigen kamer!

Mopperkontje

Typisch Pixel is ontevreden zijn over de situatie. Tijdens het aaien gaan grommen, maar ondertussen wel verder uitrekken voor meer kriebeltjes. Ze is ontevreden over geaaid worden, op schoot zitten, (geen) brokjes krijgen. Op schoot liggen bij baasje wil ze dan ook nooit meer.

Wat Pixel verder nog heel goed kan is baasje laten schrikken. Want met haar zwarte vacht valt ze helemaal niet op in het donker, maar met haar felle gele ogen kan ze haar baasje goed aanstaren in de duisternis.

Haat-Liefde

Baasje en Pixel hebben een haat-liefde relatie. Volgens baasje haat Pixel haar baasje alle dagen van de week evenveel. Maar komt ze haar baasje wel elke dag begroeten bij thuiskomst. En als baasje weggaat, dan zit ze voor het raam te kijken. Alsof ze zeker wil weten dat baasje weg is en zij het huis voor zichzelf heeft of om baasje uit te zwaaien.

Klein lief duiveltje

Pixel, je klinkt als een duiveltje maar ondertussen ben jij gewoon een schatje! Een beetje van je laten horen, maar dat is allemaal gebakken lucht. Het is goed dat je aangeeft wat je bevalt en niet, maar het is wel handig als je zelf weet wat je dan wilt! Zo maak je het je baasje wel wat lastig hoor.

Baasje zorgt er in ieder geval voor dat je gelukkig mag zijn en alles in huis hebt wat je zou willen. Je doet dan wel alsof je hard to get bent, maar ondertussen klinkt het wel zo dat jij gek op baasje bent en kan je bij hem helemaal jezelf zijn.

We hopen dat je het kunt waarderen dat je Catlabcat van de maand mei bent en dat je het heerlijk vindt dat alle aandacht eens helemaal alleen naar jou gaat. We geven je een dikke knuffel, als dat ook van jou mag. En anders geeft baasje die een keer van ons op een ander moment.


Profiel Pixel

Volledige naam:

Pixel Black Tiny Terror

Ras:

Europese Korthaar

Leeftijd:

1 jaar (16-02-2018)

Karakter in drie woorden:

Nieuwsgierig, afstandelijk, bedelaar

Leukste eigenschap:

Of ze slaapt, of ze staart je aan (van een afstand of dichtbij)

Lekkerste snoepje:

Royal Canin Adult Indoor brokje

Komt altijd voor:

Enige en elke vorm van eten en drinken

Op haar irritantst:

Vlak nadat baasje in bed is gaan liggen breekt Pixel, samen met Voxel, het hele huis af.

Favoriete slaapplek:

In haar slaapmuts

Favoriete speeltje:

Rietjes

Dit maakt Pixel speciaal:

Haar gele ogen die diep in je ziel staren, haar zachte vacht en haar voorliefde voor rietjes.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *