Pip | Catlabcat | Jun. 2019

Pip is een lieve, vrolijke, ondeugende en schattige prinses. Ze heeft hele grappige ritueeltjes en begint en eindigt elke dag met een feestje. Kijk verder voor haar verhaal.

Waarom Pip in de Catlab-spotlight?

Pip is een prinsesje, een deugniet en heel erg lief! Ze heeft zo haar vaste ritueeltjes en hecht daar veel waarde aan. Ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen. Dus voelt ze zich ook thuis om in de Catlab-spotlight te staan. Pip is op jonge leeftijd van huisje gewisseld en tijdens de sterilisatie is ontdekt dat ze ook een hartafwijking heeft. Pip heeft daardoor geen sterke conditie, maar dat maakt haar niet minder vrolijk. Ze heeft hele grappige typische dingetjes, waar zowel zij als haar vrouwtje erg veel plezier aan beleven. En nu mogen wij ook van haar verhaal genieten!

Wie is Pip?

Pip is een echte prinses. Ze is heel lief, maar ze vindt het heerlijk om op haar wenken bediend te worden. Ook is ze ondeugend en houdt ze erg van vastigheden. Pip woont samen met Joep, een gecastreerde kater uit het asiel, en met haar vrouwtje.

Pip woont in een zonnig rijtjeshuis met een achtertuin die volledig omheind is, ze kan dan ook uren in de tuin doorbrengen. De schutting is hoog en ze heeft ook zelf niet de behoefte om de wereld verder te ontdekken, ze blijft netjes in de tuin. Dat komt ook omdat ze een hartafwijking heeft, een gaatje in het hart, waardoor ze een minder sterke conditie heeft. Joep gaat wel graag op pad en komt daarentegen regelmatig met een ‘cadeautje’ terug.

Pip is genoemd naar Pippi Langkous, omdat ze net als Pippi een ‘gestreept broekje’ heeft.

Pip’s tweede huisje

Vrouwtje kreeg via een collega te horen dat er met spoed een huisje werd gezocht voor Pip vanwege een allergie van een huisgenoot uit het gezin waar ze woonde. Haar vrouwtje was meteen verliefd toen ze haar voor de eerste keer zagen.

Pip was ruim drie maanden oud toen ze bij haar vrouwtje in huis kwam wonen. Toen ze nog zo jong was nam haar vrouwtje haar vaak mee in de reismand naar een vriendin. Zelfs op de fiets vond ze het leuk. Als ze het reismandje zag dan was het feest, want dan gaan ze weer op visite!

Pip & Joep

Pip is redelijk onderdanig naar Joep toe, maar ze kan wel van zich afbijten. Als Joep thuiskomt dan wordt hij helemaal besnuffeld en gaat Pip Joep wassen. Joep laat dit graag toe en als het hem uitkomt dan zal hij Pip ook even achter de oren likken. Na een paar minuten is Joep het zat en laat dat duidelijk merken. De liefdevolle poetsbeurt eindigt in een ‘gevecht’, met een paar meppen. Heel soms moet vrouwtje even tussen beide komen om de boel te sussen.

Knuffelige Pip

Naar vrouwtje toe is Pip heel knuffelig. Als ze thuis komt dan staat Pip altijd klaar voor een begroeting. Ze gaat dan op de grond liggen op haar rug, om geaaid te worden. Ze wil alleen niet opgetild worden, daar heeft ze een hekel aan. Op haar buikje geaaid worden, dat vindt ze het fijnst!

Vrouwtjes schaduw

Pip is altijd in de buurt van haar vrouwtje en loopt dan ook overal achter vrouwtje aan. Het liefst ligt ze bovenop de was als deze opgevouwen moet worden. Als vrouwtje bezig is in de tuin, dan is Pip daar ook bij. Vrouwtje en Pip wroeten dan samen tussen de plantjes. Ook met het klussen in huis helpt Pip mee. Hoe meer rommel, hoe groter het plezier.

Pip komt niet graag op schoot, maar als vrouwtje ziek of verdrietig is dan maakt ze een uitzondering. Ze kruipt dan bij haar vrouwtje en gaat niet meer weg.

Ochtendritueel

Pip en Joep mogen niet de slaapkamer in, omdat Pip ondeugend is en aandacht blijft vragen door spullen om te gooien. Dus de slaapkamerdeur blijft dicht.

Als vrouwtje opstaat dan staat Pip al klaar in de overloop of badkamer. Dan wil ze namelijk opgetild worden om water te kunnen drinken, zelf op de wastafel springen doet Pip niet. Het water mag ook niet te hard stromen, want dan gaat ze met haar pootje met het water spelen om het vervolgens van haar pootje af te likken. Dat wordt een kletsnatte bende. Als vrouwtje de kraan zachtjes laat stromen dan drinkt Pip minuten lang water bij het afvoerputje. Vrouwtje gaat zich ondertussen omkleden en haar gezicht wassen. Pip is dan vervolgens aan het poetsen. Dit ochtendritueel is heel gezellig en eindigt altijd met een knuffelpartij. Vrouwtje vindt het fantastisch om zo de dag te beginnen. Soms is zelfs Joep erbij en dan zitten ze met z’n tweetjes aan weerszijde van de wasbak.

Na dit leuke wasfestijn gaan Pip en vrouwtje naar beneden en als vrouwtje haar ontbijt op heeft dan mag Pip het yoghurtschaaltje uitlikken. Daar zit Pip dan ook geduldig op te wachten.

Avondritueel

Zodra vrouwtje klaar is met het avondeten. De thee is gezet en vrouwtje kruipt op de bank, dan gaat Pip voor ze zitten en begint het staaroffensief. Pip wil dan aandacht! Vrouwtje gaat dan op de grond zitten en Pip draait dan gelijk op haar rug. Ze wil dan namelijk graag in het rond geslingerd worden! Niet te hard, want dan wordt ze duizelig. Ze gaat er helemaal klaar voor liggen, op de gladde houten vloer. Na een aantal rondjes glijdt ze na een zacht duwtje nog even door. Dan komt ze ook weer direct terug. Aan de geluidjes te horen vindt ze het geweldig. Knuffelen en aaien op de grond vindt ze dan ook heerlijk, maar rondjes draaien is het allerleukste!

Prinses Pip

Dat klinkt lief en leuk he, prinses Pip. Ik snap wel dat jij graag bediend wordt en je vrouwtje dat met liefde doet. Je klinkt als een schattig boefje, dat kun je toch niet weerstaan! Hilarisch om te lezen hoe jij je ritueeltjes hebt en daar samen met je vrouwtje ook zo van geniet. Volgens mij ben jij wel helemaal gelukkig en heb je het goed naar je zin. Heerlijk in de tuin spelen, ravotten met je vrouwtje en knuffelen en aandacht wanneer jij maar wil! En als je het niet krijgt, dan zorg je daar wel voor met je onschuldige kattenkwaad. We wensen je nog heel veel gelukkige jaren in je huisje toe en dat je nog heel wat ochtend- en avondrituelen mag beleven. Als prinses in de Catlab-spotlight staan bevalt jou vast wel, allemaal extra aandacht. Hopelijk draag je dan ook de titel ‘Catlabcat van de maand juni 2019’ met trots!


Profiel Pip

Volledige naam:

Pippi

Ras:

Kruising Noorse Boskat (Moeder is Noorse Boskat, vader is onbekend)

Leeftijd:

4,5 jaar (14-10-2013)

Karakter in drie woorden:

Rustig, sociaal en prinsesje

Leukste eigenschap:

Haar vaste rituelen en haar bezorgdheid als vrouwtje ziek of verdrietig is. Want dan komt ze bij vrouwtje liggen, terwijl ze dat anders nooit doet.

Lekkerste snoepje:

Whiskas Temptations snoepjes

Komt altijd voor:

Een beetje yoghurt of het schaaltje uitlikken van vrouwtje

Op haar irritantst:

Als haar speelritueel in de avond niet op tijd begint, dan gaat ze aandacht vragen door in de gordijnen te hangen of aan de bank te krabben.

Favoriete slaapplek:

Ze heeft meerdere vaste slaapplekken. Het mandje in het raamkozijn in het zonnetje of op de stoel in de werkkamer.

Favoriete speeltje:

Pip is niet echt geïnteresseerd in speeltjes, soms kan ze verleid worden met een hengel of diverse lintjes.

Dit maakt Pip speciaal:

Pip is zoals iedere kat uniek. Ze hoort bij haar vrouwtje en ze houden veel van elkaar. Als vrouwtje Pip niet kan vinden, dan roept vrouwtje haar en komt ze aanwandelen.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *