Otje | Catlabcat | Feb. 2021

Otje is de Catlabcat van februari 2021. Ze is charmant, lief, prachtig en enorm pluizig! Wil je meer over haar weten? Lees verder.

Waarom Otje in de Catlab-spotlight?

Otje is een hele mooie Britse Langhaar. We kennen haar via Instagram. Ze heeft een vriendje Guus erbij gekregen, hij is een Siberische Kat net als Benji en Baldr. We hebben aan Otje gevraagd of ze het leuk zou vinden om Catlabcat van de maand te worden, want met zo’n kleine drukke boef erbij verdient ze extra speciale aandacht.

Wie is Otje?

Otje, of Ot, Ottie, Ottie Snottie, is een Britse Langhaar met een lilac kleur. Ze is bij haar baasjes komen wonen toen ze 6 maanden oud was. Eerst heeft ze in een appartement gewoond, maar later zijn ze verhuisd. Hierdoor kreeg ze meer speelruimte, vooral de trap werd haar favoriet. Hard op en neer rennen. Rennen kan ze heel erg goed. Het liefst achter touwtjes en veertjes aan. Of achter haar vriendje Guus, of andersom.

Later is namelijk vriendje Guus bij haar komen wonen, een Siberische Kat. Ook is Otje een tijdje vriendjes geweest met een cavia, maar die is helaas overleden aan ouderdom. Otje kan heel goed kletsen, ze houdt niet zo van vreemden en aaien mag, maar oppakken niet. Ze ligt graag in de plantenbakken en liquide snacks is haar favoriete snoepje. Ze is een echte diva of prinses. Aandacht vragen kan ze zeker!

Nieuw huisje

Otje zou eerst bij haar fokker blijven om mee te doen aan shows, maar dat ging niet door. Ze was dus al wat ouder toen ze opgehaald werd door haar nieuwe baasjes. Het was een lange reis van 3 uur in de auto. Ze miauwde veel. Rotterdam werd haar nieuwe woonplaats. Ze heeft de eerste uren schuw onder de bank gezeten, voordat ze haar huisje ging verkennen.

Huisgenootje Guus

De eerste ontmoeting tussen kitten Guus en Otje verliep niet helemaal soepel. Eerst stond Otje te blazen en grommen, maar later raakten ze aan elkaar gewend. Ze waren snel vrienden en zijn ook vaak samen te vinden. Otje is de rustige en lieve van de twee. Guus is een stuiterbal en erg ondeugend. Dit botst weleens, dan denkt Otje gezellig bij Guus te kunnen liggen maar Guus denkt dan dat ze spelen wil. Ze kunnen dan ook heel goed samen spelen, ravotten of elkaar soms ook weleens irriteren.

Kletskous & Prinsesje

Otje is heel goed in kletsen, en al helemaal om 21.30 uur. Ze staat dan vaak bij de trap en wil dat haar baasjes naar boven gaan. In de slaapkamer gaat ze op de krapmeubel liggen en begint dan te knorren of te slapen. ’s Nachts komt Otje ook vaak op bed, ze loopt dan naar het hoofdeinde en begint keihard te knorren. Zo hard, dat haar baasjes er wakker van worden. Als ze haar dan even aaien dan is ze weer helemaal happy.

Otje is aanhankelijk op haar eigen manier. Wanneer ze haar baasjes niet meteen kan vinden in huis dan gaat ze miauwen en praten en verwacht ze antwoord. Vervolgens komt ze naar haar baasjes toegerend om vanaf een afstandje te zitten knorren. Soms komt ze voor een aaitje of loopt ze met haar staart tegen de benen aan. Maar oppakken of knuffelen mag niet! Daarvoor moeten haar baasjes bij Guus zijn.

Sinds de lockdown is er altijd wel iemand van haar baasjes in huis. Als ze in de slaapkamer ligt op een krabmeubel en ze ziet haar baasjes in de slaapkamer komen dan neemt ze een spurt naar het bed. Ze gaat enorm lopen knorren en vragen om geaaid te worden. Als haar baasjes dat niet doen, dan blijft ze net zo lang doorgaan tot ze haar aandacht heeft gehad.

Wie is daar in huis?

Otje houdt absoluut niet van vreemden of visite in huis. Ze verdwijnt het liefst naar boven. Mensen die regelmatig langskomen begint ze langzaam te accepteren, maar ze blijft wel op veilige afstand. Zodra het bezoek weg is, echt letterlijk het moment dat de deur dichtgaat, staat Otje beneden naast je te knorren.

Mooie dame!

Otje, wat ben je een schatje! Met je mooie lichte vacht en prachtige donker gele ogen. Je hebt vast een hele klus aan het onderhouden van je volumineuze outfit! Ook ben je nog eens super lief en gezellig. Kletsen, knorren en aaien. En als je even niet gezien wordt, dan vertel je gewoon dat je er ook bent. Nou, nu als Catlabcat ziet iedereen jou! Je krijgt even speciaal de aandacht. We hopen dat je het leuk vindt om Catlabcat van de maand februari 2021 te zijn. We wensen je heel veel liefde, lekkere liquide snacks, veel speelplezier met Guusje en heel veel aandacht van je baasjes toe.


Profiel Otje

Volledige naam:

Otje

Ras:

Brits Langhaar

Leeftijd:

2 jaar (04-07-2018)

Karakter in drie woorden:

Eigenwijs, diva en lief.

Leukste eigenschap:

Eigenwijs.

Lekkerste snoepje:

Liquide snacks.

Komt altijd voor:

Als ze het geluid van een bordje voor natvoer hoort (dus ook bij het afwassen).

Op haar irritantst:

’s Morgens miauwen als haar baasjes kunnen uitslapen.

Favoriete slaapplek:

Elke tas die ze maar kan vinden of in de plantenbakken.

Favoriete speeltje:

Alles met veertjes.

Dit maakt Otje speciaal:

Otje is erg lief, aanhankelijk maar wel allemaal op haar initiatief!


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *