Oskar | Catlabcat | Jul. 2019

Oskar is een hele lieve, lieve, lieve Siberische Kat. Knap, sociaal en hij houdt veel van zijn baasjes. Hij heeft wat pech qua gezondheid, maar een echte goedzak blijft hij altijd! Kijk verder voor zijn hele verhaal. 

Waarom Oskar in de Catlab-spotlight?

Oskar is een hele lieve, lieve, lieve Siberische Kat. Hij is een echte goedzak. Hij heeft een slechte start gehad en zijn gezondheid werkt niet mee. Ook is er recent een ‘zusje’ in huis gekomen, die nogal een wildebras is. Oskar is gek op knuffelen en aandacht, en spint graag luidkeels mee. Dus Catlabcat van de maand zijn, dat bevalt hem vast. Even quality time voor hem alleen! Oskar is een Instagram vriendje van professors Benji en Baldr, we vinden het dan ook heel erg leuk dat hij Catlabcat van de maand juli wil zijn. Nu kan iedereen van zijn liefheid en grappige verhalen genieten.

Wie is Oskar?

Oskar woont samen met zijn vrouwtje en baasje in een appartement op de zevende verdieping. Hij heeft vier vriendjes, namelijk Siberische Kat Misha en Marley en twee Dwergkonijnen Noddy en Lily. Hij heeft toegang tot een afgeschermd balkon waar hij graag naar de vogels, auto’s en mensen kijkt. Als de deur van het balkon open gaat dan komt hij gelijk aangerend. Oskar heeft een hele grote krabpaal in huis, waar hij als enige gebruik van maakt. Al moet hij de krabpaal soms delen met de Dwergkonijnen. Ook kan hij heerlijk liggen op plankjes aan de muur. Oskar is een rustige kat, soms ook een beetje erg lui. Hij houdt van knuffelen en spelen en hij is erg sociaal. Ook is hij gek op water. Hij zit graag in de wastafel in de badkamer en komt altijd snel kijken als hij hoort dat een kraan aan gaat.

Zoektocht naar Oskar en Misha

Het vrouwtje van Oskar is opgegroeid met katten en ze wist al snel dat ze ook een kat in huis wilde toen ze was gaan samenwonen met haar vriend. In oktober 2017 zijn ze op zoek gegaan naar een cattery met kittens en ze kwamen uit bij de fokker van Oskar en Misha. Ze werden direct verliefd op Misha en een ander katje. Na het bezoek waren ze al zo aan beide gehecht dat ze niet konden kiezen en ze daarom beide kittens zouden nemen. Het andere katje was een week na het bezoek door een ongeluk overleden en dus bleef Misha alleen over. Wel had de fokker nog een ander kitten beschikbaar. Ze hebben uiteindelijk ook voor dit kitten gekozen, zodat Misha een vriendje zou hebben. En dat is Oskar.

Halfbroertje, ‘zusje’ & konijnenvriendjes

Misha is zijn halfbroertje en is één dag jonger. Ze hebben beide dezelfde vader, maar je kan wel echt merken dat ze een andere moeder hebben. De moeder van Misha is namelijk wat angstig en dat is ook te merken bij Misha. Hij schrikt snel en is naar nieuwe mensen best afwachtend. Naar zijn baasjes toe is hij wel heel knuffelig, alleen op de momenten dat hij zelf wil. Als je hem aait dan moet Misha ook heel lang kneden en ergens aan sabbelen.

Zijn ‘zusje’ Marley is 11 maanden jonger en is echt het kleine zusje. Ze wil altijd bij Oskar en Misha zijn en speelt graag met ze of gaat bij ze slapen. Marley is heel druk en een echte wildebras.

Ze kunnen dan ook met z’n drieën het hele appartement doorrennen, elkaar achterna rennen en dan snel de planken opspringen aan de muur, of snel achter de bank springen. Met Misha heeft hij nog weleens ruzie, met Marley speelt hij graag en ligt ook graag met haar samen mee te slapen. Wel wat minder dan dat Misha doet met Marley, maar dat komt omdat Oskar toch liever bij zijn baasjes ligt.

De twee Dwergkonijnen Noddy en Lily trekken zich niks aan van de katten en doen helemaal hun eigen ding. Ze hebben wel de krabpaal geclaimd, ze liggen er bijna altijd onder. Of ze springen er zelfs op en gaan daar liggen.

Een slechte start

Oskar heeft niet de beste gezondheid. Toen zijn baasjes hem en Misha hadden opgehaald bij de fokker had hij Giardia, hij was daardoor veel afgevallen en groeide ook niet meer. Hij heeft toen een paar weken apart in een hondenbench moeten blijven, omdat hij anders Misha kon besmetten en het hele huis zou bevuilen met diarree. Dit was een hele slechte start voor hem en daardoor is hij ook stukke kleiner gebleven dan Misha. Toen Marley erbij kwam had ze een schimmelinfectie meegenomen bij de fokker vandaan en deze ook overgedragen aan Oskar. Misha had gelukkig nergens last van. Ook heeft Oskar een paar weken geleden een erge keelontsteking gehad en daarna een abces, waar hij antibiotica voor heeft moeten krijgen. Al met al heeft Oskar nogal pech gehad en lijkt zijn weerstand laag.

Oskar de goedzak

Oskar is een echte goedzak, hij doet geen vlieg kwaad. Hij ligt graag op schoot bij zijn baasjes of bij visite. Hij moet altijd in de buurt van zijn baasjes zijn. Oskar volgt zijn baasjes overal naar toe. Als zijn vrouwtje de gang in gaat, dan rent hij er gauw achteraan. Vooral de wc vindt hij erg leuk.

Ook staat hij elke keer weer met Misha en Marley bij de voordeur op de baasjes te wachten als ze thuis komen. Dan laat hij zich op z’n zij vallen om geaaid te worden.

Aandacht trekken kan hij dan ook heel goed. Als hij als enige in de wc of de badkamer zit, begint hij heel zielig en hard te miauwen. Als je dan naar hem toe loopt, zit hij op de wc met grote ogen je aan te kijken. En als je hem een keer niet binnenlaat, dan krijg je ook heel veel zielige miauwtjes te horen.

Oskar is ontzettend lief. Als hij geaaid wordt dan begint hij gelijk met spinnen. Ook kun je alles met hem doen. Hij moest een keer gewassen worden en hij bleef heel rustig in de armen van zijn baasjes zitten, ook al werd hij helemaal nat door de douchekop.

Perfect zitten

Oskar houdt ervan om op zijn kont te zitten. Hij zit eerst rechtop en laat zich dan achterover vallen totdat hij op z’n kont terecht komt. Zo kan hij uren blijven zitten. Meestal ook op de stoel, waardoor het er nog grappiger uitziet. Of hij ploft gewoon ergens neer. Op schoot gooit hij zich uitgebreid op je. Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat zijn baasjes hem opvangen als hij van schoot of de bank valt. Als dat niet gebeurt, dan blijft hij maar gewoon zo liggen als hoe hij is gevallen.

Oskar, een vriendje voor altijd

Lieve Oskar, je bent zo ontzettend lief en slim, alleen werkt je gezondheid niet zo mee. Daarnaast weet je heel goed aandacht te vragen en samen met je vriendjes storm je door het huis. Je lijkt ons zo’n heerlijke Sibeer, een vriendje voor het leven. Daarnaast ben je natuurlijk ook gewoon ontzettend knap. We hopen dat je in de toekomst wat sterker bent en je vooral heel veel plezier mag maken. Dat je nog maar heel wat knuffeluurtjes mag beleven bij je baasjes en je heerlijk vertroeteld wordt. We geven je graag een dikke knuffel. Geniet van alle aandacht, helemaal speciaal voor jou ♥


Profiel Oskar

Volledige naam:

Oskar

Ras:

Siberische Kat

Leeftijd:

1 jaar en 8 maanden (04-10-2018)

Karakter in drie woorden:

Lief, rustig en relaxt

Leukste eigenschap:

Oskar is ontzettend lief. Hij haalt nooit uit en wil het liefste altijd bij zijn baasjes in de buurt zijn.

Lekkerste snoepje:

Alle Cosma Snackies. Hij heeft hiermee ook ‘zit’, ‘op’ en ‘poot’ geleerd.

Komt altijd voor:

Als je hem roept, komt hij gelijk aangerend en ploft hij neer op de grond om dan geaaid te worden. Het liefst op zijn buik.

Op z’n irritantst:

In de ochtend als Oskar’s baasjes nog in bed liggen en ook maar één geluidje maken, dan staat hij voor de deur heel zielig te miauwen om ze naar buiten te halen.

Favoriete slaapplek:

Op de stoel.

Favoriete speeltje:

Het laserlampje, want daar kan hij lekker achteraan rennen.

Dit maakt Oskar speciaal:

Hij wil echt altijd bij zijn baasjes in de buurt zijn, en dat vinden zij helemaal niet erg!


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

3

4 thoughts on “Oskar | Catlabcat | Jul. 2019

    1. Gaaf he! Ik heb aan de baasjes van Oskar gevraagd waar de slaapplek vandaan komt, zodra ik meer weet zal ik het hier doorgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *