Op Kraamvisite | Cattery Nova Gaya | Mei 2019 | Geboorte & eerste week

De kittens van Giusy zijn geboren en wij mogen op kraamvisite komen. Hoe is de bevalling gegaan, wie zijn de kittens en hoe is de eerste week verlopen? Ga mee op bezoek bij Cattery Nova Gaya!

Cattery Nova Gaya heeft een nestje! Giusy is bevallen en wij mogen op kraamvisite. De eerste week is namelijk al voorbij, wat gaat dat snel. De kleintjes groeien hard en de eerste oogjes zijn al geopend. Hoe zijn de kittens, hoe gaat het met ze en met de mama? Daarom hebben we de fokker Annelies Leeuwestein enkele vragen gesteld.

Ben je geïnteresseerd in een kitten? Dan kun je je aanmelden voor de interesselijst bij Cattery Nova Gaya via het contactformulier of per telefoon.


Op kraamvisite | Geboorte & eerste week

Wanneer is het nestje geboren en hoe is het gegaan?

Zaterdag 25 mei is het nestje van Giusy geboren. Giusy werd op vrijdagmiddag 24 mei onrustig. Ze was veel aan het rondlopen, mauwen en wilde het vrouwtje continu in het zicht hebben. Tegen de avond kreeg Giusy weeën, maar bleven de persweeën nog uit. Pas zaterdag ochtend, rond half 7, kwamen ook de persweeën opzetten en om 9.40 uur is haar eerste kitten geboren. Giusy heeft het super gedaan en heeft 4 gezonde kittens op de wereld gezet.

De kittens!

Er zijn vier kittens geboren, 3 katers en 1 poes. De kittens zijn heel lief en rustig, slapen en eten veel en piepen nauwelijks.

Het nestje heeft ‘Japans’ als thema, en dus hebben ze allemaal een Japanse naam gekregen. Ichi, Ni, San, Yon, is 1 t/m 4 in het Japans. Hun tweede naam heeft te maken met de kleur of aftekening. Moyo betekent aftekening, patroon, Sora betekent grijs, Nezu betekent grijs en Shiro betekent wit.

» Ichi Moyo | Kater | Blue Tabby

» Ni Sora | Poes | Blue

» San Nezu | Kater | Blue White

» Yon Shiro | Kater | Blue Tabby White

Hoe gaat het met Giusy, Noraly, Gaya en de kittens?

Het gaat super met Giusy, ze is echt een geboren moeder. Ze ligt veel bij de kittens, maar neemt ook af en toe haar eigen tijd. Ze gaat dan lekker buiten de werpkist liggen of even wat eten of drinken.

Noraly ontpopt zich als ware tante, ze helpt Giusy met de verzorging van de kittens en is ook erg trots op het nest. Ze ligt er dan ook wel eens heel trots bij in de werpkist. Gaya kijkt er niet echt naar om, die hoopt waarschijnlijk vooral dat het rustige kittens blijven.

Wat gaat er de komende twee weken gebeuren qua ontwikkeling?

Moyo heeft al een oogje helemaal open, de andere dicht. Shiro heeft al twee oogjes open en Nezu en Sora hebben beiden nog hun oogjes dicht. Deze zullen de komende dagen ook open gaan, want meestal gebeurt dit tussen de 7 en 10 dagen. Ook de oortjes zullen open gaan en dan kunnen ze de omgeving ook gaan horen. Zo wordt hun wereldje steeds een beetje groter.

Pas rond een week of 3 zullen ze meer rond gaan scharrelen en is misschien de werpkist te klein en zullen ze gebruik gaan maken van de ren.


Kom ook op kraamvisite!

Wil je meer weten over Cattery Nova Gaya en op de hoogte zijn van meer nieuws rondom het nestje? Kijk dan op de website www.catterynovagaya.nl. Catlab gaat de komende tijd meerdere keren op kraamvisite tot alle kittens zijn opgehaald door de nieuwe baasjes.

Heb je een vraag aan de fokker? Stel die dan hieronder als reactie en zorgen wij voor een antwoord. Of neem direct contact met haar op, via contactformulier of telefonisch.

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *