Op Kraamvisite | Cattery Nova Gaya | Mei 2019 | 6 weken oud, op zoek naar een huisje

De kittens bij Cattery Nova Gaya klimmen en klauteren inmiddels al rond door de woonkamer. Hoe gaat het met ze nu ze 6 weken oud zijn? Ga mee op bezoek bij Cattery Nova Gaya!

 

Cattery Nova Gaya heeft een nestje! Giusy is bevallen en wij mogen op kraamvisite. De eerste zes weken zijn al voorbij, wat gaat dat snel. De kleintjes groeien hard, ontdekken langzaam de hele woning, ontsnappen al uit de kattenren en maken druk gebruik van de kattenbak. Hoe zijn de kittens, hoe gaat het met ze en met de mama? Daarom hebben we de fokker Annelies Leeuwestein enkele vragen gesteld.

Ben je geïnteresseerd in een kitten? Dan kun je je aanmelden voor de interesselijst bij Cattery Nova Gaya via het contactformulier of per telefoon.


Op kraamvisite | 6 weken oud, op zoek naar een huisje

Hoe gaat het nu met de kittens?

De kittens zijn nu ruim zes weken oud en ze doen het super goed! Ze hebben sinds enkele dagen nu de gehele huiskamer tot hun beschikking en kunnen dus op de bank klimmen en rondrennen en gezellig het vrouwtje komen opzoeken.

Dit kon natuurlijk niet zomaar, hier gaat wel wat voorbereiding aan vooraf. Gelukkig worden kittens vrij makkelijk zindelijk, grotendeels komt dit door sterke instincten. Zien ze een bak met grit en dan gaan ze automatisch al graven, hoe klein ze ook zijn. Het begon met wat plasjes, maar de poepjes bleven nog wat langer uit. Dit had ook te maken met dat sommigen het drinken bij mama wel prima vonden en het niet zo nodig vonden om te leren om natvoer te gaan eten. Pas toen dit bij alle vier goed op gang kwam en ze hun buikjes rond eten aan het natvoer, kwamen ook de poepjes op gang. Er zijn maar drie dingetjes fout gegaan, zo zag Nezu namelijk de voerbak voor een kattenbak aan en heeft hier een prachtig plasje in gelegd. Om de gehele huiskamer vrij te geven moesten er dan ook twee kattenbakjes erbij komen, om de grotere afstanden te overbruggen. De meeste poepjes en plasjes die op deze leeftijd mis gaan, komen omdat ze niet op tijd de bak hebben kunnen bereiken.

De kittens kunnen goed zien en horen en herkennen ook echt de stem van het vrouwtje, ze staan aan de rand van de ren te wachten tot het vrouwtje de huiskamer in komt en ze komen ook echt op haar af als ze worden geroepen.

Zie je al een beetje karaktertjes naar voren komen?

Wat betreft de karaktertjes is het een vrij gelijkmatig nest. Ze zijn allemaal vrij rustig en lief van karakter. Ze kunnen wel flink druk doen, maar op deze leeftijd zijn dat nog korte momenten actief zijn, druk met elkaar en met speeltjes spelen, om vervolgens weer uren te kunnen slapen.

» Ichi Moyo | Kater | Blue Tabby

Moyo is de grootste kroel, samen met zijn zusje Shiro, ligt het meest in de buurt en tegen het vrouwtje aan. Hij is wat rustiger met spelen, houdt wel van spelen, maar doet dit op een lieve en zachte manier.

» Ni Sora | Poes | Blue

Sora is een lief meisje, die veel reageert op stemgeluid. Ze komt regelmatig kijken en ook in de buurt komt liggen, maar niet per se tegen het vrouwtje aan.

» San Nezu | Kater | Blue White

Nezu was een enorme schootkroeler in de ren, maar is nu door alle uitdagingen in de grotere ruimte wat snel afgeleid, maar nog steeds erg lief en rustig als hij in de buurt van het vrouwtje is. Hij kan wel lekker stoeien met zijn broer en zusjes.

» Yon Shiro | Poesje | Blue Tabby White

Shiro is net als Moyo een enorme kroel, ligt veel tegen het vrouwtje aan en komt ook echt op stemgeluid af. Ze is wat rustiger in spelen met haar broers en zusje, maar kan wel heel hard rennen.

Hoe gaat het met Giusy?

Met Giusy gaat het super goed, op wat mager zijn na. De kittens drinken nog steeds bij mama en mama krijgt het er niet zo snel aan gegeten, dus levert wel wat in. Dit komt altijd wel weer goed na het nestje, dus we maken ons nog geen zorgen en geven haar gewoon veel extra lekkers.

Zijn er al baasjes gevonden voor de kittens?

Één gezin gaat sowieso voor een kitten van ons, die zijn op bezoek geweest en hebben een eerste keuze gemaakt. Zij hebben ook al een kitten van ons, het broertje van Giusy, Fabio. Echter gezien de karakters toch wel veranderd zijn na hun bezoek, door het krijgen van meer ruimte en nieuwe uitdagingen, komen zij nogmaals op bezoek om te kijken of ze zeker zijn van hun keuze.

Ook zijn er nog twee bezoeken geweest, waarvan één helaas veel allergie vertoonde. Waardoor dit niet tot een match is gekomen. Het andere bezoek had achteraf wel wat last van allergie, waardoor deze nog voor een hertest komen over een paar weekjes voor de zekerheid.

Wat wacht er de komende weken op ze?

De kitten zijn nu één keer ontwormd en en dat gebeurt nog een keer voor ze met 9 weken hun eerste enting en hun chip krijgen.


Kom ook op kraamvisite!

Wil je meer weten over Cattery Nova Gaya en op de hoogte zijn van meer nieuws rondom het nestje? Kijk dan op de website www.catterynovagaya.nl. Catlab gaat de komende tijd meerdere keren op kraamvisite tot alle kittens zijn opgehaald door de nieuwe baasjes.

Heb je een vraag aan de fokker? Stel die dan hieronder als reactie en zorgen wij voor een antwoord. Of neem direct contact met haar op, via contactformulier of telefonisch.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *