Op Kraamvisite | Cattery Nova Gaya | Mei 2019 | 11 weken oud, bijna verhuizen!

De kittens bij Cattery Nova Gaya mogen overal in huis komen, ze hebben bijna allemaal een huisje gevonden en de grote verhuizing komt langzaam in de buurt. Hoe gaat het met ze nu ze 11 weken oud zijn? Ga mee op bezoek bij Cattery Nova Gaya!

 

Cattery Nova Gaya heeft een nestje! Giusy is bevallen en wij mogen op kraamvisite. We komen al dicht bij het uitvliegen van het nestje, wat gaat dat snel. De kleintjes groeien hard, mogen al in de hele woning komen en spelen en klauteren er wat op los. Hoe zijn de kittens, hoe gaat het met ze en met de mama? Daarom hebben we de fokker Annelies Leeuwestein enkele vragen gesteld.

Ben je geïnteresseerd in een kitten? Dan kun je je aanmelden voor de interesselijst bij Cattery Nova Gaya via het contactformulier of per telefoon.


Op kraamvisite | 11 weken oud, bijna verhuizen!

Hoe gaat het nu met de kittens?

De kittens zijn nu 11 weken oud en groeien als kool. Ze zijn allemaal al rond of over de 1,5 kilo heen! Ze hebben het hele huis tot hun beschikking en zijn dan ook regelmatig op het bed van het vrouwtje te vinden, want dat is toch zo’n leuk oppervlak om op te stoeien met zijn allen!

Zie je al een beetje karaktertjes naar voren komen?

Wat betreft de karaktertjes is het een vrij gelijkmatig nest. Ze zijn allemaal vrij rustig en lief van karakter. Ze kunnen wel flink druk doen, druk met elkaar en met spelen met speeltjes.

» Ichi Moyo | Kater | Blue Tabby

Moyo is een lief, rustig mannetje, wat wel van spelen houd, maar ook graag even een rustig momentje opzoekt om tegen het vrouwtje aan te komen liggen. Hij heeft zijn nieuwe personeel gevonden in een heel leuk gezin, waar ook onze Fabio al woont. Moyo blijft gewoon Moyo heten.

» Ni Sora | Poes | Blue

Sora is een lief meisje die heel hard kan spinnen als je haar gaat aaien als ze (bijna) slaapt, maar ook een hele drukke dame die graag speelt met de hengel en met haar broertjes en zusje. Ze is niet te stoppen en blijft maar doorgaan met spelen, ze is heel energiek. Sora zal in bij ons blijven om de cattery te versterken.

» San Nezu | Kater | Blue White

Nezu is een lief mannetje die ook erg van spelen houd, zowel met zijn broertje en zusjes als met de speelhengel. Hij kan enorm hard spinnen en zodra je hem begint te aaien ploft hij neer om er uitgebreid voor te gaan liggen. Nezu heeft zijn nieuwe personeel gevonden in een heel leuk stel, die al een poesje hebben, Billie. Waarvan we hopen dat het een leuk stel vriendjes gaan worden. Nezu gaat zeer waarschijnlijk Basil heten, maar ze waren nog niet helemaal zeker van de naam.

» Yon Shiro | Poesje | Blue Tabby White

Shiro is een lief meisje, die me volgt waar ik gaat, altijd loopt ze snel tussen mijn voeten door en ik moet dan ook uitkijken niet op haar te gaan staan, want ze is ook enorm snel. Ze houd van spelen met haar broertjes en zusje en met de hengel en is net als haar zusje Sora onvermoeibaar. Sora heeft nog niet haar definitieve personeel gevonden, maar ze krijgt komende zondag haar bezoek om te kijken of er een klik is en geen allergische reactie. Mocht dit geen match worden is Shiro nog beschikbaar.

Hoe gaat het met Giusy?

Met Giusy gaat het erg goed, ze zit goed in haar vel en vacht. Ze is wel wat mager, maar begint al weer wat bij te komen nu de kittens minder vaak mogen drinken bij haar. Als ze nog melk geeft natuurlijk, want het lijkt meer op spenen. Maar er zijn toch echt nog momenten dat ze bij mama liggen. Giusy is een hele zorgzame moeder en loopt regelmatig met een speelhengel vol veren in haar mond te mauwen tot haar kittens naar haar toe komen, waar ze dan trots haar prooi aan laat zien.

Wat wacht er de komende weken op ze?

Er is al een hoop gebeurd, ze hebben hun eerste enting gehad en zijn al twee keer ontwormd. Afgelopen donderdag is de castratie en sterilisatie gepland en volgende week krijgen ze nog hun tweede enting. Het zijn hele stoere kittens die een pilletje nemen alsof het niets is en een prikje ondergaan zonder een kik te geven, dus ik verwacht dat ze de rest ook goed zullen ondergaan.

Wanneer gaan ze verhuizen?

Als alles goed gaat mogen de kittens het weekend van 31 augustus en 1 september verhuizen. Moyo verhuist sowieso een week later aangezien zijn baasjes eerst nog zelf gaan verhuizen.


Kom ook op kraamvisite!

Wil je meer weten over Cattery Nova Gaya en op de hoogte zijn van meer nieuws rondom het nestje? Kijk dan op de website www.catterynovagaya.nl. Catlab gaat de komende tijd meerdere keren op kraamvisite tot alle kittens zijn opgehaald door de nieuwe baasjes.

Heb je een vraag aan de fokker? Stel die dan hieronder als reactie en zorgen wij voor een antwoord. Of neem direct contact met haar op, via contactformulier of telefonisch.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *