Op kraamvisite | Cattery Nova Gaya | Jul. 2017 | De eerste weken

Bij de eerste ‘kraamvisite’ zagen we nog mini pluizenbolletjes, de kittens konden amper hun oogjes openen. Inmiddels rennen de bolletjes al rond! Lees verder.

Groeien & ontdekken

Het leven van een kitten is zwaar, er valt zo veel te ontdekken, de lichaampjes zijn nog aan het groeien en er gebeurt zo veel. De oogjes gaan open, ineens horen ze geluiden, herkennen ze stemmen, ontdekken ze kriebelen en knuffelen, miauwen ze wat rond. Het is niet niks om een kitten te zijn. Inmiddels zijn de vier kittens van Cattery Nova Gaya allang de werpkist uit gekropen. De ene wat sneller dan de andere. Sommigen waren al druk aan de wandel en kruipen gauw en nieuwsgierig rond, de anderen liggen liever nog even veilig bij mama.

Nova is een fantastische moeder, maar nu een aantal weken verder mogen ze niet zomaar meer melk drinken. Af en toe is het nog toegestaan, maar niet meer vanzelfsprekend. Alhoewel Miliano en Fabio graag nog regelmatig een poging doen. De kittens eten dan ook al driftig natvoer op en zijn al steeds zelfstandiger. Lekker spelen, klieren, klimmen en klauteren. De woonkamer is ook zo groot! En dan hebben ze ook nog eens hun vrouwtje ontdekt, en daar kunnen ze heerlijk ’s avonds mee op de bank liggen. En dan wordt je buikje gekriebeld en mag je diep in slaap vallen. Volgens mij bevalt het leven de kittens goed.

De eerste baasjes

Ook al zou het vrouwtje graag alle kleintjes bij zich houden, maar kleintjes worden groot. Miliano was het eerste kitten dat al verzekerd was van een huisje. Daarna gevolgd door Fabio, en Benito heeft al meermaals visite gehad. Maar vanwege allergie van de visite wist hij nog niet zeker of hij bij ze mocht wonen. Het schattige van Benito is zijn gevlekte patroontje, hij heeft allemaal lieve stipjes op zijn rug. Dat kon de visite ook niet weerstaan en ook hij heeft zijn gouden mandje gevonden. En dan blijft er natuurlijk nog één dametje over, maar daar kan haar vrouwtje geen afstand van doen. Giusy blijft lekker thuis wonen en mag haar mama in de toekomst gaan opvolgen.

Karaktertjes

Hoe meer weken er voorbij gaan hoe meer de karaktertjes naar voren komen. Zo was Giusy eerst nog wat lui en afwachtend, nu is ze een echt koninginnetje! Ze weet wel hoe ze met haar broertjes om moet gaan en kan ze prima aan. Benito is een druk mannetje, een beetje een herrieschopper. Hij is dan ook super sociaal en nieuwsgierig. Fabio was al zo’n schat, dat is hij nog steeds. Een lieve knuffelkont, maar volgens zijn vrouwtje ook zeker een spelende ondeugd. Miliano had al vele harten veroverd met zijn schattigheid, hij had dan ook als eerste zijn gouden mandje gevonden. Hij is nog steeds gek op knuffelen en kruipt graag op schoot, om vervolgens diep in slaap te vallen.

Bezoekje dierenarts

En dan is het alweer tijd om de dierenarts te bezoeken! Alle kittens worden deze week gecontroleerd en krijgen hun eerste inentingen. Zelfs de chip ligt al klaar voor ze, dus vanaf dan kunnen ze niet meer onopgemerkt ontsnappen. Dit bezoekje is best spannend, want ze gaan dan met de hele familie op pad. Met z’n alle in de auto en in de kliniek, welk kittentje gaat eerst? De test om te zien welke van de vier de dappere dodo is, en welke het liefst toch even achteraan de rij sluit.

Training

Inmiddels is het ook al tijd voor trainingen. De kittens krijgen regelmatig een kattenveertje als uitdaging om te jagen. Mama Nova komt vaak miauwend met het springveertje in haar bek de kamer in om haar kittens te roepen, zodat ze haar ‘prooi’ kan geven. Zo ontwikkelen de kittens de komende weken nog veel meer sociale en praktische vaardigheden. Mama is hun voorbeeld, maar van ‘tante’ Gaya en ‘oom’ Rafiki leren ze ook veel. Nog eventjes en dan mogen ze een heel nieuw huisje ontdekken, maar hun vrouwtje is vast nog blij dat ze nog eventjes bij haar mogen zijn.

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *