Op kraamvisite | Cattery Nova Gaya | Jul. 2017 | De eerste dagen

Nova van Cattery Nova Gaya is bevallen! Wij mogen de 4 schattige kittens de komende 13 weken volgen. Hoe was de eerste week? Kom ook op ‘kraamvisite’ en lees verder.

Nova & de bevalling

Nova was al de hele week onrustig en gaf tekenen dat ze zou kunnen gaan bevallen. Haar vrouwtje heeft twee nachten lang om de twee uur gecontroleerd of alles goed ging met haar. Maar nee hoor, geen bevalling. Op 27 juli was Nova druk aan het rondneuzen in huis, en zocht duidelijk een plekje waar ze haar kittens wilde gaan nestelen. Er staat een speciale werpkist in de woonkamer, maar Nova vond een huisje van vilt een beter plekje. Dit is wel bijzonder, want het huisje hadden wij vorig jaar cadeau gegeven aan Gaya, de moeder van professor Baldr. Het huisje heeft dus een extra betekenis gekregen en is het begin geworden van een nieuw nestje. Het huisje is nu alleen wel z’n dak kwijt, want anders kon het vrouwtje van Nova niet helpen met de bevalling. Vlak voor middennacht kwam de eerste wee en om 00.35 uur is het eerste kitten geboren. Het was een spannende bevalling en Nova wist ook even niet wat haar overkwam. Het liefst wou ze uit het nestje lopen, maar met hulp van het vrouwtje is het laatste kitten om 3.15 uur geboren.

Echte moeder & kittens

Dit is het eerste nestje van Nova, maar ze is een echte moeder. Ondanks haar twijfels tijdens de bevalling, pakte ze direct haar instincten op. Alles ging geheel van nature en ze deed het allemaal heel goed. De kittens zijn geboren in de volgorde: Giusy, Benito, Fabio en Miliano. Giusy en Fabio snapte direct hoe ze bij hun mama moesten drinken, maar Benito en Miliano hadden er meer moeite mee. Met wat hulp bij het ‘aanleggen’, begonnen ze ook goed te drinken. Ontmoet hier, de schattige vier kittens. Met als enige dame, Giusy!

Verhuizing

Vrouwtje heeft het liefst het nestje in de werpkist, daar is de kist immers voor gemaakt. Maar Nova heeft daar dus niet in geworpen, en was na de bevalling nog steeds niet zo tevreden met de werpkist. Maar de werpkist samen mét het verknipte huisje van vilt was wel een aanvaardbare compromis en het nestje heeft daar rustig de eerste uurtjes kunnen doormaken. Dat duurde een dag, daarna ging Nova zelf aan de slag. Ze heeft de kittens één voor één gesleept door het huis en vrouwtje kwam de kittens onder het bed tegen. Toen het bed ook niet goed bevonden werd, was de wasmand een optie. Daar was Nova tevreden en haar vrouwtje vond het tijdelijk ook wel een prima plekje. De kittens hadden genoeg ruimte en ze kon het nestje goed in de gaten houden. De eerste paar dagen hebben de kittens dus doorgemaakt in een wasmand! De poes bepaalt nou eenmaal zelf waar ze haar nest hebben wil, niet de werpkist dus. Met de wasmand was er in ieder geval weer rust in huis, Nova en vrouwtje tevreden.

Ontmoet de kittens

Dit kon een week, want daarna waren de kittens toch echt wat te groot geworden. Ze zijn nu 13 dagen oud en allemaal ruim verdubbeld in gewicht. Dus nu ligt het gezinnetje in de werpkist, ook Nova is ermee akkoord. Hoe klein de kittens ook zijn, de karaktertjes komen in een week tijd al naar voren. Ze kunnen nog wel gaan veranderen, maar de ervaring is dat deze karaktertjes wel terug te vinden zijn als ze ouder worden.

Giusy

Giusy lijkt een heerlijke luiwammes, vindt het heerlijk om op haar rug te liggen en op haar buikje geaaid te worden of een ‘full body massage’ te ontvangen. Ze heeft haar oogjes nu een klein beetje open, maar reageert nog niet echt op de stem van het vrouwtje.

Benito

Benito noemen ze ook wel ‘Bolle Benito’, hij is namelijk de grootste van het stel. Hij laat nu al het meeste een karakter zien. Hij vond het nodig om al snel beide oogjes open te doen, en dan ook gelijk echt goed open. Daarbij kruipt hij al de hele werpkist rond en kan duidelijk goed horen. Hij komt zelfs naar de rand van de werpkist kruipen als vrouwtje tegen hem praat en zijn naam noemt.

Fabio

Fabio is het relaxte mannetje, en zijn bijnaam is inmiddels Fabio Piraat. Aangezien hij als eerste een oogje open had, maar het niet nodig vond om ook een tweede oog te openen. Een ruime week later bekijkt hij de wereld ook met zijn tweede oogje, maar horen dat hij kan echt goed! Fabio kijkt helemaal op als er gepraat wordt. Hij vindt het fijn om dicht bij het gezicht van mama Nova te gaan knuffelen. Ook vindt hij het prima om op schoot even geaaid te worden en roept dan niet snel naar zijn mama.

Miliano

Dit katertje heeft nu al heel wat harten veroverd door zijn mooie lichte tekening in zijn gezicht en zijn te schattige witte ringetje aan zijn staartje. Dit ringetje vinden wij heel leuk en lief, want professor Baldr heeft precies zo’n ringetje. Miliano is een rustig mannetje en vindt het heerlijk om geaaid te worden. Hij doet alles lekker op z’n eigen tijd. Oogjes en oortjes openen lijkt geen prioriteit voor hem. Maar waarom zou je nu al zoveel moeite doen als je al zoveel fans hebt?

Update & kraamvisites

Regelmatig gaan wij op kraamvisite bij Cattery Nova Gaya en kun je het nestje volgen op onze blog. Wil je direct op de hoogte zijn van hoe het met de kittens gaat? Dan kun je Cattery Nova Gaya ook op Facebook volgen. Pas wel op hoor, want de kittens zijn veel te lief <3

Bron foto’s: Cattery Nova Gaya

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *