Nuka | Catlabcat | Dec. 2019

Nuka is de Catlabcat van december 2019. Lief, stoer en zorgzaam, onafscheidelijk van zijn broertje en altijd in voor spelen. Lees verder voor het hele verhaal van Nuka.

Waarom Nuka in de Catlab-spotlight?

Nuka staat al een hele tijd in de wacht op de Catlab-spotlight en éindelijk is het zover. Het is Nuka’s beurt om alle aandacht te krijgen en te mogen shinen! Nuka kennen we al enkele jaren, zijn vrouwtje is namelijk een bekende van ons. Nuka is mooi, zorgzaam, lief en doet een beetje stoer. Hij heeft heel wat veranderingen meegemaakt in zijn huisje. Dat is best spannend voor hem. Daarom verdient hij nu even alle aandacht en mag hij 2019 speciaal voor ons afsluiten als laatste Catlabcat van het jaar.

Wie is Nuka?

Nuka is geboren op 11 oktober 2015, samen met zijn broertje Papi. Nuka is een speelse kat, hij is dan ook altijd in voor een spelletje. Hij is actief en nieuwsgierig en bekijkt en ontdekt graag alles in huis. Hij doet zich altijd stoer voor, maar eigenlijk is het een heel lief klein katje die op bepaalde momenten echt laat zien dat hij van zijn broertje Papi en zijn baasje en vrouwtje houdt. Hij wast zijn broertje regelmatig en hij geeft graag kopjes en ligt vaak bij zijn baasje en vrouwtje.

Moeilijke start

Nuka en Papi zijn de enige twee kittens die het nest hebben overleefd, zelfs hun moeder is overleden. Daarom zijn ze beide opgegroeid met de fles en hebben een groeiachterstand opgelopen. Ze zijn er snel bovenop gekomen en kregen veel liefde.

Vanaf december 2015 wonen ze bij hun vrouwtje en baasje in huis. Eerst in een flat en later zijn ze verhuisd naar een woning met tuin. Ze zijn onafscheidelijk en doen alles samen, het liefst met vrouwtje en baasje er ook bij.

Nuka & Papa

Nuka is heel trouw aan zijn broertje Papi, wanneer hij hem mist gaat hij altijd hard miauwen om te kijken waar zijn broertje is. Andersom doet Papi dat ook bij Nuka.

Een hele tijd terug kreeg Nuka blaasgruis en moest zonder Papi naar de dierenarts. Aangezien hij onafscheidelijk is van hem, was het eigenlijk niet te doen. Nuka en Papi hebben dan ook de hele tijd gejankt totdat ze weer bij elkaar waren.

Als één van de twee per ongeluk opgesloten zit in een kamer, dan gaat de ander heel hard miauwen. Zodat vrouwtje of baasje kan opmerken dat er eentje vast zit. Nuka en Papi hebben een bijzondere band.

Van flat en balkon naar woning met tuin

Nuka en Papi zaten altijd het liefst op het balkon, kijkend naar beneden wat er allemaal langs liep en vloog. Dat vonden ze geweldig! Sinds 2017 zijn ze met hun baasje en vrouwtje verhuisd naar een woning met een tuin. Dat was een enorm verschil voor ze. Nuka vond de trappen in huis ontzettend leuk. Hij rent heen en weer en speelt graag met de trappen. Het leukste is als vrouwtje of baasje dan ook nog achter hem aanrent.

De tuin is al helemaal een grote ontdekking. Ze snuffelen er graag rond of rennen achter de vogels aan. Nuka is zelfs voor een vogel op de schutting geklommen. Maar hij heeft het gauw koud en kijkt dan liever binnen door het raam naar Papi, die wel een hele middag buiten blijft.

Grotere veranderingen

Nuka en Papi hebben een keer gelogeerd bij de ouders van hun vrouwtje. Vrouwtje en baasje gingen namelijk op vakantie en zo werd er goed voor Nuka en Papi gezorgd. Toen vrouwtje en baasje terugkwamen moest Nuka weer helemaal wennen. Sindsdien is hij nog aanhankelijker geworden.

Ook hebben het vrouwtje en baasje van Nuka een dochtertje gekregen. Dat was in het begin spannend voor hem. Maar hij heeft zo veel mogelijk aandacht gekregen en hij lijkt haar helemaal geaccepteerd te hebben. Hij ruikt bijvoorbeeld aan haar of gaat bij haar liggen.

Nu is het zelfs nog drukker in huis. Vrouwtje en baasje hebben namelijk een tweede dochtertje gekregen. Hij heeft nog wel even tijd nodig om te wennen aan haar.

Stoere lieverd!

Wat is het leuk om je te leren kennen Nuka. Je lijkt ons een hele lieve en stoere kat. Vol enthousiasme en wat terughoudend bij nieuwigheid en veranderingen. Wat is het mooi om te lezen dat je het zo goed kan vinden met je broertje. Nu nog dikke vriendjes worden met je twee nieuwe (mensen) zusjes. Maar dat komt vast nog wel, misschien als ze iets groter zijn. Dan ben je net zo’n stoere lieverd voor hun als dat je voor Papi en je vrouwtje en baasje bent.

Hopelijk geniet je van alle aandacht die je nu als Catlabcat van december 2019 krijgt. We wensen je heel veel knuffels, speeluren en rentijd toe. Dat je maar heel veel bij Papi liggen mag, in de tuin kan kijken naar vogeltjes en het later goed kunt vinden met je zusjes. Hierbij officieel de titel voor jou: Nuka Catlabcat van de maand december 2019!


Profiel Nuka

Volledige naam:

Nuka

Ras:

Maine Coon

Leeftijd:

4 jaar (11-10-2015)

Karakter in drie woorden:

Stoer, zorgzaam en lief.

Leukste eigenschap:

Nuka vindt het heerlijk om te spelen. Al helemaal als vrouwtje of baasje Nuka roept en op de krabpaal slaat, dan komt Nuka hard aanrennen om geaaid te worden en om te stoeien.

Lekkerste snoepje:

Zalm en tonijn snoepjes.

Komt altijd voor:

Nuka komt altijd als hij wordt geroepen, maar ook voor tonijn of zalm of als vrouwtje of baasje op de krabton slaat.

Op zijn irritantst:

Als Nuka op het aanrecht klimt om uit de kraan te drinken.

Favoriete slaapplek:

Op het bed bij vrouwtje en baasje.

Favoriete speeltje:

Knuffelmuisje en een tampon.

Dit maakt Nuka speciaal:

Nuka is een stoere kat met een heel klein hartje. Bij nieuwe mensen is hij een beetje schuw en kijkt dan de kat uit de boom. Als je zijn vertrouwen hebt gewonnen dan is het een hele lieve kat. Hij is zorgzaam en komt graag bij vrouwtje en baasje liggen, met name onder een dekentje. En de band tussen Papi en Nuka is heel bijzonder.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

3

One thought on “Nuka | Catlabcat | Dec. 2019

  1. Wat een heerlijk verhaal over Nuka…
    Ik hoop dat Nuka nog lang met Papi samen kan zijn. De rest komt het vast goed. Klinkt als een heerlijk “te” huis en lieve baasjes. De mini baasjes gaan vast wennen.

    Gezellig beschreven en 2 mooierds zijn het 🙂

    Groetjes

    Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *