Minoes | Catlabcat | Feb. 2019

Minoes is een schattig en aanhankelijk dametje. Na een lastige start heeft ze nu een liefdevol huisje waar ze zich helemaal fijn voelt. Ze is gek op knuffelen met haar vrouwtje en laat zich heerlijk verwennen. Lees verder om meer te weten te komen over Minoes, de eerste Catlabcat van 2019!

Waarom Minoes in de Catlab-spotlight?

Minoes is met veel zorg opgegroeid, maar niet door haar eigen moeder. Ze is groot gebracht met de fles en is daarom erg gericht op mensen. Ze heeft gelukkig aandacht genoeg gekregen om op te groeien, en van haar baasjes waar ze nu woont krijgt ze liefde in overvloed. Maar wij vinden dat Minoes nog veel meer liefde mag ontvangen, namelijk van ons allemaal!

Wie is Minoes?

Minoes is een Europese Korthaar. Ze is vrij klein gebleven. Ze woont samen met haar vrouwtje en baasje. Ze is bij haar baasjes komen wonen toen ze één jaar oud was, aangezien ze niet in haar vorige huisje kon blijven. Ze kon namelijk niet langer met haar moeder in één huis wonen. Minoes mag ook naar buiten op avontuur. Het liefst speelt of ligt ze met mooi weer in haar eigen tuin of die van de buren. Ook neemt ze graag ‘cadeautjes’ voor haar baasjes mee, zoals een grote ekster of muisjes.

Minoes en de fles

Minoes werd bij haar geboorte verstoten, omdat de moederpoes nog een dag de andere kittens in haar buik heeft gedragen. Minoes mocht niet bij haar drinken en daarom is ze de eerste periode met de fles groot gebracht. Hierdoor is ze erg aanhankelijk en als ze zich veilig voelt gaat ze aan haar eigen tepels smakken en sabbelen, wat erg aandoenlijk is.

Ze wil alleen niets van andere katten weten. Toen twee Maine Coons kennis kwamen maken kon ze dat niet accepteren en bleef ze maar blazen en zich verstoppen. Gelukkig gaat het wel goed in het pension als haar baasjes even weg zijn. Ze laat zich dan liefdevol verwennen door haar tijdelijke baasje.

Minoes en haar favoriete ligplekjes

Minoes vindt water heel erg leuk en speelt er graag mee. Het liefst uit de kraan! Ook kruipt ze in alle soorten dozen en plastic zakken. Ze heeft zelfs een favoriete plastic zak.

Ook ligt ze graag languit gestrekt op de stoel en kruipt alleen in haar mand als alle stoelen bezet zijn. Als de kamerdeur open staat dan komt ze gezellig op bed liggen en kruipt ze hevig spinnend en smakkend tegen je aan. Dat kan ze heel lang volhouden. Maar het beste plekje is op bed tegen het hoofd aan van haar vrouwtje.

Minoes weet wat ze wil!

Minoes houdt dan ook in het algemeen van spelen en aandacht. En als ze dat niet krijgt, dan komt ze naar je toe en wuift met haar pootje.

Ze lust alle snoepjes en koekjes, daar is ze niet kieskeurig in. Máár het moet wel vers zijn en de verpakking mag niet te lang open zijn geweest.

Schattige Minoes

Lieve Minoes, we zijn zo blij te horen dat je je bij je baasjes helemaal veilig en prettig voelt. Volgens mij ben je zelfs wel een beetje het koninginnetje in huis, drinken uit de kraan, knuffelen, liggen op het hoofd van vrouwtje, slapen op de stoelen, alleen verse snoepjes. Wat word je heerlijk verwend! Je lijkt ons een lief en schattig dametje. Maar niet te veel ‘cadeautjes’ van buiten meenemen naar huis hoor! We hopen dat je trots bent op de titel Catlabcat van de maand februari en dat je geniet van alle aandacht en liefde.


Profiel Minoes

Volledige naam:

Minoes

Ras:

Europese Korthaar

Geboren:

Mei 2016

Karakter in drie woorden:

Aanhankelijk, speels en ondeugend

Leukste eigenschap:

Haar aanhankelijkheid

Lekkerste snoepje:

Alle snoepjes, als het maar vers is

Komt altijd voor:

Als haar baasjes met haar snoepjes rammelen

Op haar irritantst:

Op het aanrecht zitten

Favoriete slaapplek:

Op de stoelen, maar het liefst op bed bij het hoofd van vrouwtje.

Favoriete speeltje:

De traptreden

Dit maakt Minoes speciaal:

Dat ze aan haar eigen tepel sabbelt en dan heel hard gaat spinnen, dat betekent dat ze zich fijn voelt.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

1

One thought on “Minoes | Catlabcat | Feb. 2019

  1. Wat een leuk en heerlijk lezend verhaal over Minoes. Prachtig poesje ook…..
    Leuke foto’s en filmpje ook.
    Een miauw voor Minoes van Bobje.

    Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *