Max | Catlabcat | Mrt. 2021

Max is lief, zorgzaam, ontzettend knap en heel knuffelig. Hij is gek op snoepjes en slaapt het liefst ondersteboven. Kijk verder om meer over Max te weten te komen.

Waarom Max in de Catlab-spotlight?

Max kennen wij via zijn huisgenootje Sepp. Sepp is namelijk een Siberische Kat, net als Benji en Baldr. Uiteraard viel Max direct op, met zijn mooie ogen, prachtige vacht en zeldzame cream kleurtje. Max heeft al heel wat meegemaakt, is ook zo lief, zorgzaam en denkt vooral aan anderen. Daarnaast kan Sepp goed de show stelen, dus nu is het tijd voor Max om alle aandacht te krijgen.

Wie is Max?

Max is een cream solid Ragdoll van 7 jaar oud. Max is bijna helemaal gezond, hij heeft alleen astma en daar krijgt hij elke dag een pufje voor. Hij woont samen met zijn vrouwtje en twee kattenvriendjes Sepp (Siberische Kat) en Tibbe (Ragdoll). Ze hebben een eigen kattenkamer en door het huis staan ook nog veel spulletjes voor ze, zoals krabpalen en denkspelletjes. Max is een hele lieve en vrolijke kat, hij is nog nooit boos geweest. Hij houdt van alles en iedereen. Hij wil met alle katten vriendjes zijn en voor ze zorgen. Ook alle visite wordt plat geknuffeld door Max. Hij is gewoon één en al liefde. Hij is wel snel van slag door harde onverklaarbare geluiden en kan dan even angstig zijn.

Max is zeldzaam

Zijn vrouwtje zag Max voorbij komen op Facebook, bij een bevriende cattery. Ze wilde altijd al een rode/cream kater en was verliefd op het ras Ragdolls. Ze had nooit verwacht een rode/cream Ragdoll te treffen. Een cream solid Ragdoll is namelijk zeer uitzonderlijk en kom je niet vaak tegen. Max komt dus helemaal uit België, omdat daar een goede cattery zit die solid Ragdolls fokt.

Op dat moment was de andere kat van zijn vrouwtje, genaamd Barrel, erg ziek. Hij moest ingeslapen worden en Max was nog beschikbaar als kitten. Hij mocht enkele weken nadat Barrel was overleden als huisgenootje voor Doerak en Tibbe in huis komen. Max werd echt dikke vrienden met Doerak en Tibbe. Al werd Doerak vrij snel heel ziek, Max is niet van zijn zijde geweken. Hij was dan ook helemaal van slag na het overlijden van Doerak.

Vriendjes voor het leven

Max had overduidelijk een nieuw maatje nodig, waarmee hij kan spelen, kattenkwaad kan uithalen en om samen mee te kunnen slapen. Het vrouwtje durfde geen Ragdoll meer te nemen, na alle gezondheidsproblemen (Tibbe werd namelijk ook nog ziek), dus viel haar keuze op een Siberische Kat. Sepp was een match made in heaven. Na enkele uren spelen, sliepen Max en Sepp al samen en zijn sindsdien onafscheidelijk. Gelukkig gaat het met Tibbe inmiddels ook weer goed en is het een heerlijk drietal met elkaar, die dagelijks heel erg blij met elkaar zijn.

Op avontuur in het groen

Toen Max bij zijn vrouwtje kwam wonen, woonden ze in een kleine benedenwoning van 45m2 daar hadden de katten ook een ren tot hun beschikking, zodat ze ook van het buiten zijn konden genieten. Max genoot daar dan ook erg van. Drie jaar geleden zijn ze naar een eengezinswoning verhuisd met tuin en grote ramen waar heel veel vogels door te zien zijn.

Eigenlijk was het de bedoeling om de tuin helemaal af te schermen en ervoor te zorgen dat de katten veilig buiten konden zijn. Al ging dit plan niet samen met andere wensen van het vrouwtje. Ze wonen in een een ontzettende groene omgeving met veel vogels, egels, kikkers en insecten. Daarom wou het vrouwtje ook graag investeren in de flora en fauna van de omgeving en heeft een groene tuin aangelegd met bijvoorbeeld een vijver. Zodat allemaal vogels, dieren en insecten ook een plekje zouden krijgen. Ze hebben dan ook regelmatig bezoek gehad van een egel in een eigen huisje in de tuin.

De katten mogen wel regelmatig aan een tuigje mee de tuin in. Waarin Max vrijwel de hele tijd zit te koekeloeren in de tuin van de buren, want hij is smoorverliefd op buurpoes Milou. Helaas zijn de hele lieve ‘prrt’ geluidjes van Max nog steeds onbeantwoord.

Leeuw in de zomer

Max is gek op het stelen van snoep-papiertjes, hij komt ze echt bij zijn vrouwtje stelen en gaat er vervolgens heerlijk mee spelen. Zijn hobby is ook eten en vooral zeuren om snoepjes. Hij kan dat uren volhouden door te miauwen en voor de deur te zitten waar de snoepjes liggen.

Het meest bijzondere aan Max is zijn vacht, want hij wisselt de zomer- en wintervacht om. Zo heeft hij midden in juli een enorme vacht met een prachtige kraag en in januari heeft hij een korte vacht en geen kraag.

Verder heeft Max een enorme woordenschat en kan je hele gesprekken met hem voeren. Hij praat, prrt, miauwt en spint tegen alles en iedereen. Wanneer je iets tegen hem zegt, dan krijg je altijd een uitgebreid antwoord.

Kerst zonder kerstboom

Door Max komt er geen kerstboom meer in huis. Jaren terug had zijn vrouwtje net één dag de kerstboom staan en toen ze thuis kwam waren heel veel lampjes stuk. Op dat moment zat Max ook heerlijk op een glazen led lampje te kauwen. Toen ze beter ging kijken waren er zo’n 10 glazen lampjes weg, spoorloos en hoogstwaarschijnlijk in de maag van Max beland. Dat werd op zondag een spoedje naar de dierenarts. Gelukkig konden kattendarmen wel tegen iets scherps en heeft hij iets gekregen wat om het glas zou gaan zitten zodat het niet teveel schade zou aanrichten. Sinds dien is er geen kerstboom meer geweest in huis.

Super Max

Lieve Max, wat lijk je ons een heerlijk huisgenootje. Zo lief, sociaal, gezellig, zorgzaam en vrolijk. Het is vast elke dag een feestje met jou! En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe knap je bent, want net als jouw vrouwtje vinden we rood/cream ook zo mooi. Wat ontzettend fijn dat je zulke goede maatjes bent geworden met Sepp en jullie drietjes helemaal gelukkig zijn met elkaar. Kattenkwaad uithalen met Sepp, dat zien we regelmatig voorbij komen op Instagram. Als jullie bijvoorbeeld ‘de visjes eten willen geven’. Misschien kunnen jullie dat maar beter aan vrouwtje overlaten, al is het wel heel lief dat jullie willen ‘helpen’.

We hopen dat je nog vele jaren dikke vrienden mag zijn met Sepp en Tibbe en dat je nog heel lang je vrouwtje gelukkig mag maken met al je geknuffel en lievigheid. Je krijgt nu vast je enorme zomervacht, dan ben je al helemaal onweerstaanbaar. We hopen dat je het leuk vindt dat je Catlabcat van maart 2021 bent en je vol trots in de Catlab-spotlight gaat shinen.


Profiel Max

Volledige naam:

Calaquendi Dolls Dreamy Creamy Max

Ras:

Ragdoll

Leeftijd:

7 jaar (18-1-2014)

Karakter in drie woorden:

Lief, vrolijk en hongerig.

Leukste eigenschap:

Het knuffelige.

Lekkerste snoepje:

Cosma snackies kip.

Komt altijd voor:

Knuffels en Cosma snackies.

Op zijn irritantst:

Wanneer hij zeurt om Cosma snackies.

Favoriete slaapplek:

Overal, Max heeft geen vaste slaapplek. Wel heeft hij een favoriete slaaphouding en dat is ondersteboven.

Favoriete speeltje:

Alles met valeriaan erin, hij is een groot fan van Tabby Tijger speelgoed. 

Dit maakt Max speciaal:

Zijn iets te grote hoektanden en de sproetjes op zijn neus en lippen.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *