Mao | Catlabcat | Nov. 2019

Mao is de Catlabcat van november 2019. Hij is lief, knuffelig en speels. Ook is hij heel sociaal en is hij gek op vriendjes, vooral zijn vriendinnetje Lily. Lees verder om Mao te leren kennen.

Waarom Mao in de Catlab-spotlight?

Mao is een hele mooie zwarte kater, met een klein beetje verstopte witte vlekjes. Het begin van zijn leven begon op straat, met een omweg via het asiel heeft hij zijn forever home gevonden. Hij is zo ontzettend lief en sociaal. Voor mensen, andere katten en zelfs voor kittens is hij een pleegvader. Nu is het tijd dat Mao de knuffels mag ontvangen en vertroeteld mag worden. Daarom staat Mao in de Catlab-spotlight van november 2019!

Wie is Mao?

Mao is een Europese Korthaar van 6 jaar oud. Hij is geadopteerd toen zijn vrouwtje net zelf uit huis was. Haar schoonmoeder had aangeboden een katje te zoeken uit het asiel en daar vonden ze Mao. Mao mocht eigenlijk niet naar buiten, maar hij had daar zo veel behoefte aan dat hij uiteindelijk toch op avontuur mocht. Inmiddels woont hij nu samen met zijn vrouwtje en baasje, met kattenvriendjes Lily en Remus en hondenvriendje Io in een appartement. Het balkon is afgezet zodat Mao, Lily en Remus daar ook gebruik van kunnen maken. Ook al is Mao de oudste van de drie, hij is het speelst. Ook is hij gek op knuffelen en heel sociaal.

Kleine zwart en witte Mao

Mao is gevonden samen met zijn moeder, broers en zussen op straat. Het nestje was helemaal zwart en wit. Zijn moeder is volledig wit, hij heeft een witte zus en broer en een zwarte zus en broer. Mao zelf is beide, zwart én wit. Zijn leeftijd is niet exact bekend, al is de schatting dat hij drie dagen oud was toen hij werd gevonden op straat.

Sociale Mao

Na een verhuizing van woning met tuin naar een appartement kon Mao niet meer naar buiten. Hij verveelde zich zichtbaar en daarom kreeg hij een vriendje erbij, Lily. Mao was echt in de wolken met haar en zij met hem. Het was liefde op het eerste gezicht.

Mao is een sociale kat en had ook een bijzonder kattenvriendje, dat was de bejaarde kat van de moeder van zijn vrouwtje. Deze kat leefde helemaal op als Mao langskwam, ze speelden samen en riepen elkaar. De bejaarde kat miauwde naar Mao en Mao maakte dan ‘prrr’ geluidjes terug.

Lily heeft een nestje gehad en daar hebben Mao’s baasjes een kater van gehouden. Ook daar kwam Mao’s sociale karakter naar voren. Vanaf een week of vijf heeft hij als een papa gezorgd voor de kittens.

Mao is zo’n knuffelige goedzak geworden. Als zijn baasje achter de computer gaat zitten rent Mao gauw naar hem toe en dan moet hij op schoot en knuffelen.

Mao’s uitdagingen en spelletjes

Mao heeft wel gezorgd voor een aantal uitdagingen als kitten. Hij had een hele sterke zuigbehoefte en sabbelt heel graag aan de oorlel van zijn vrouwtje. Hij ontspant daar helemaal door en valt dan in slaap.

Ook ging Mao veel mee op reis, maar in het reismandje zitten wou hij helemaal niet. Op schoot vond hij fijner. Niet altijd konden ze zitten in de trein, dus als ze moesten staan stond hij te gillen in z’n reismandje. Dat hield hij net zo lang vol tot zijn vrouwtje hem toch maar in haar armen nam en dan kon hij heerlijk bij haar hangen.

Hij kon als kitten ook ineens enorm wild doen, hij moest schoppen en bijten. Hij kreeg daarvoor een knuffel, waar hij zich helemaal op kon uitleven en dat werkte goed voor hem. Als de knuffel tevoorschijn komt dan vergroten zijn ogen, neemt hij een aanloop en valt grondig aan.

Mao was als kitten ook goed in het verstoppen en als zijn vrouwtje dan langskwam kwam hij gauw tevoorschijn, rende hij op z’n vrouwtje af en gaf een tik tegen haar benen (zonder nagels). Omgekeerd vindt hij het spelletje ook leuk. Zijn vrouwtje verstopt zich dan, roept hem en dan komt hij haar zoeken.

Mao’s eerste vogel

Toen Mao nog naar buiten mocht ontdekte hij dat hij zijn vrouwtje ook cadeautjes kon geven. Dat deed hij extra goed, want hij kwam aanzetten met een vogeltje die nog leefde. De dierenambulance zou niks voor het vogeltje kunnen betekenen. Vrouwtje moest dus dankbaar zijn tegen Mao, maar wat moest ze met het arme vogeltje? Mao maakte maar ‘prrt’ geluidjes en gaf kopjes. Gelukkig kwam door zijn geluidjes ook even het kitten van de buren kijken en die kreeg het vogeltje cadeau en mocht daarmee oefenen en leren jagen. Dat was wel even een lastig moment voor zijn vrouwtje, maar de oplossing was wel heel handig voor haar.

Vriendje voor het leven

Lieve Mao, wat ben jij een lieve lieve lieve kat. Sociaal, knuffelig, zorgzaam en vriendelijk. Al kan je je hondenknuffel er wel flink van langs geven, maar ergens moet je natuurlijk ook even je energie en jacht skills kwijt. Na zo’n eenzame en koude start als kitten vinden we het fijn dat je een warm huisje met lieve baasjes hebt gevonden. Dat je zelfs met je eigenaardigheden en soms wat bijzondere gedrag toch gewoon jezelf mag zijn. Baasjes die je begrijpen en alles voor je over hebben. Maar zo te lezen heb jij dat ook voor hun, en voor Lily, Remus, voor kittens en andere katten. Jij bent volgens mij een vriendje voor alles en iedereen.

We hopen dat je alle aandacht hier kunt waarderen en je ervan geniet om in de Catlab-spotlight te staan. We wensen je alle goeds, liefde en geluk toe. Dat je nog maar heel veel knuffelen mag en altijd zo heerlijk speels mag blijven. Hierbij de titel Catlabcat van de maand november 2019, tijd om vertroeteld te worden door ons allemaal ♥


Profiel Mao

Volledige naam:

Mao Zwaan.

Ras:

Europese Korthaar.

Leeftijd:

6 jaar (27-08-2013).

Karakter in drie woorden:

Speels, sociaal en knuffelig.

Leukste eigenschap:

Sociaal.

Lekkerste snoepje:

Felix partymix.

Komt altijd voor:

Knuffelen als je andere dingen te doen hebt.

Op zijn irritantst:

Als hij Lily lastig valt als zij niet wil spelen.

Favoriete slaapplek:

Krabpaal.

Favoriete speeltje:

Lily.

Dit maakt Mao speciaal:

Mao is zo ontzettend sociaal. Er is nog geen kat geweest waar hij niet mee om kan gaan en elke kitten vangt hij op als pleegpappa.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *