Loeka | Catlabcat | Jul. 2017

Loeka is de Catlabcat van de maand juli. En of dat tijd werd, want deze diva staat graag in de spotlight. Ze is heel lief en gek op knuffelen met vrouwtje, hoe meer aandacht hoe beter. Lees verder voor meer Loeka!

Waarom Loeka in de Catlab-spotlight?

Loeka was onze buurpoes, waar wij af en toe op oppaste en bijna elke dag wel tegenkwamen op de galerij. Ze is Benji’s grote liefde, maar daar vertellen we straks meer over. Loeka is een echte lieve dame en haar mooie grote ogen zijn betoverend. Ze was regelmatig ons fotomodelletje, nu mogen jullie ook wegdromen in haar prachtige blik. Zo lief en geduldig dat ze is, ze kan ook een echte diva zijn. De weet exact hoe ze haar aandacht krijgt, dus tijd dat voor haar de rode loper uitgaat en zij alle roem en eer krijgt. Dames en heren, wij presenteren jullie; miss Loeka!

Wie is Loeka?

Loeka is een Britse Korthaar van ruim 2,5 jaar oud. Ze kwam bij haar vrouwtje Chantal en de heer baas Paul wonen in een appartement. Later kreeg ze er een vriendje bij, namelijk Foppe. Een tijdje terug zijn ze verhuisd en nu hebben ze drie verdiepingen om te spelen, slapen en zich te verstoppen. Sinds een paar weekjes mogen Loeka en Foppe naar buiten in de tuin. Dat is spannend, want een tuin is wel wat anders dan een galerij. De baasjes hebben de tuin katproof gemaakt en afgeschermd met gaas. Ze mogen alleen naar buiten als de baasjes ook buiten zijn, en wat vinden ze dat leuk!

Loeka een poes die van relaxen houdt, maar niet het eerste jaar hoor, toen was ze heel ondeugend. Maar als ze gaan spelen en rennen, jumpt ze letterlijk op de speeltjes en haar baasjes vinden dat ze kan rennen als een koe. Loeka springt met beide achterpoten tegelijk omhoog. Verder houdt ze van geurtjes (en slagroom), en snuffelt dan ook aan alles! Maar vooral, Loeka is een echte lieverd. Ze kan haar baasjes heel tevreden aankijken en ze vindt het leuk om te kletsen.

Loeka de diva

Loeka maakt haar baasjes ’s morgens vroeg al wakker, want dan is het tijd voor óf nieuwe brokjes óf tijd om naar buiten te gaan. Ondanks dat madame nog brokjes heeft, wil ze graag nieuwe brokjes want die smaken véél lekkerder. Maar de manier waarop ze haar baasjes wakker maakt, dat is dan ook wel heel erg lief. Ze geeft dan kusjes op het gezicht en de handen van vrouwtje en komt op het kussen liggen om flink geknuffeld te worden. Ze blijft maar kusjes geven!

Loeka is een echte diva en ze weet precies hoe ze positieve en negatieve aandacht moet krijgen. Zo kan ze voor de televisie gaan zitten als haar baasjes niet met haar willen spelen, en dan gaat ze met haar pootjes op het televisiescherm. Ze weet heel goed dat dat niet mag, en dan moeten haar baasjes wel opstaan om haar weg te jagen. Zodra haar baasjes weer gaan zitten, probeert ze het rustig nog een keer, of drie. Ook kan ze op de vensterbank gaan zitten en haar pootje in de gordijnen hangen, haar baasjes hoeven maar in haar richting te lopen en ze rent keihard weg. Ook verzint ze steeds nieuwe plekjes in huis waar zij het heerlijk vindt om te liggen, ze heeft een rijke fantasie!

Benji & Loeka

Benji en Loeka zijn ongeveer tegelijk bij hun nieuwe baasjes komen wonen. Daardoor zijn ze een soort van ‘samen opgegroeid’. Ze mochten regelmatig samen spelen op de galerij. Zodra Benji naar buiten mocht dan wachtte hij voor de voordeur bij de buren, of ging hij via het bankje door het raam kijken of hij Loeka zag. Wij zagen vaak twee knal gele ogen door het raam, want ook Loeka gluurde bij ons naar binnen om Benji te vinden.

Als bij ons dan de deur openging, vond Loeka het ook weleens nodig om bij ons een cadeautje achter te laten. Ze ging rustig op Benji’s kattenbak en nam daar heerlijk de tijd voor haar boodschap. Benji begreep er helemaal niks van, maar zij mocht wel even gebruik maken van zijn domein. Als een koningin liep ze door onze woning en Benji op een roze wolk. Elke keer als hij nu naar buiten mag, loopt hij automatisch naar haar voordeur. Alleen woont Loeka al een tijdje niet meer naast ons. Maar dat begrijpt hij niet. Hij blijft rustig een poosje voor haar deur zitten, maar zijn liefde blijft onbeantwoord. Zou Loeka ook Benji missen?

Neusje-neusje

Lieve Loeka, je bent een prachtige mooie dame. We hopen dat je nog vaak een modelletje voor ons wilt zijn en je geniet van al deze aandacht. Je mag dan wel de koningin in huis zijn, maar niet te veel je baasjes plagen hoor. Benji heeft gevraagd of wij voor hem een neusje-neusje willen geven aan jou. Dus bij deze en als we je weer zien krijg je een dikke knuffel van ons!


Profiel Loeka

Volledige naam:

Loeka

Ras:

Britse Korthaar

Leeftijd:

2,5 jaar (20-01-2015)

Karakter in drie woorden:

Eigenzinnig, nieuwsgierig en diva (ze weet goed hoe ze aandacht moet krijgen)

Leukste eigenschap:

Kusjes geven en op haar rug liggen relaxen (typisch Britse Korthaar)

Lekkerste snoepje:

Whiskas Temptations

Komt altijd voor:

Kattengras

Op haar irritantst:

Als ze negatieve aandacht vraagt

Favoriete slaapplek:

Op de hoek van het bed, de strijkplank, op de hoek van de bank of in de krabpaal

Favoriete speeltje:

Een hengel met veertje

Dit maakt Loeka speciaal:

Ze is een echte diva met een heel eigenzinnig karakter


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

2

One thought on “Loeka | Catlabcat | Jul. 2017

  1. Wat een mooie poes Loeka.
    Leuk gezellig verhaal. Foto’s…leuk om ook de karaktertrekjes te weten.
    En wat ontzettend leuk om te lezen Benji een beetje verliefd was op Loeka. Helaas voor Benji dat ze dus verhuisd is.
    Mooi verteld en het weg zwijmelen in die ogen van Loeka snap ik. ☺☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *