Kira | Catlabcat | Apr. 2019

Een boefje, clowntje en een troublemaker, maar vooral lief, schattig en prachtig! Kira is de Catlabcat van de maand april en maakt heel wat avonturen mee. Daarnaast is ze ook nog eens wereldberoemd en ze heeft meerdere show titels behaald. Lees verder voor haar hele verhaal.

Waarom Kira in de Catlab-spotlight?

Kira is een kat met een groot dagboek. Met haar streken en kattenkwaad maakt ze namelijk heel wat avonturen mee. Maar ze heeft ook meerdere tegenslagen moeten verwerken, waar ze het niet makkelijk mee heeft gehad. Ze heeft dan ook veel te vertellen.

Kira is ook nog eens wereldberoemd! In de spotlight staan is ze dus al gewend. Het is dan ook een eer dat we haar de titel ‘Catlabcat van de maand april’ mogen geven. Zo kan iedereen van haar mooie verschijning, geweldige karakter en vele verhalen genieten. Kira straalt eigenlijk dagelijks met haar vrolijkheid, maar nu mag ze extra schitteren in de Catlab-spotlight!

Wie is Kira?

Kira is een Ragdoll van 7 jaar oud met prachtige blauwe ogen. Ze woont met haar vrouwtje en drie andere Ragdolls in een klein rijtjeshuis. De woning is een echte kattenparadijs. Ze kunnen klauteren, klimmen en springen in meerdere krabpalen en ook hebben ze een doos vol met speelgoed waar ze bij kunnen. Als vrouwtje thuis is dan mogen ze in de afgesloten tuin komen en dat vinden ze heerlijk.

Kira heeft een geweldig karakter, ze is heel lief en eigenwijs. Ze kan best een beetje schuw en schrikkerig zijn door bewegingen of geluiden of naar andere mensen toe. Maar op het moment dat je haar gaat aaien op haar buik dan is ze om en mag je niet meer stoppen met aaien. Als ze iets wil dan laat ze dat wel horen en gaat ze hard miauwen. Kira is vooral lief voor iedereen en wil alleen maar knuffelen.

Als ze op schoot komt dan moet ze wel eerst een uur melken, met haar nageltjes driftig ploeteren op vrouwtje. Ook vindt ze het heerlijk om op haar rug met haar pootjes in de lucht te slapen. Kira doet ook iets heel schattigs, ze spint lekker hard en ze likt de vinger van haar vrouwtje om vervolgens haar neus tegen de vinger van vrouwtje te duwen en maakt dan haar gezichtje schoon.

Kira is heel speciaal voor vrouwtje, ze wil altijd bij haar zijn en als vrouwtje verdrietig is komt Kira gelijk. Kira ligt graag de hele nacht op vrouwtje! Kira en vrouwtje hebben dan ook een hele sterke band samen.

Vrouwtje was direct verliefd

Het vrouwtje is verliefd op Kira geworden door haar uitstraling. Lekker brutaal en ondanks dat ze erg klein was, was ze haantje de voorste. Kira was het laatste en kleinste kitten uit een nest van 7. Ze heeft het met 6 weekjes oud niet makkelijk gehad, ze is toen namelijk heel ziek geweest. Gelukkig is ze prima hersteld.

Haar vrouwtje heeft haar twee keer mogen bezoeken, het was anderhalf uur rijden naar de fokker in België en door files zelfs nog langer. Het vrouwtje heeft Kira opgehaald toen ze 14 weekjes oud was.

Kira’s huisgenootjes

Kira heeft nu drie huisgenootjes, ook allemaal Ragdoll’s. Chico is 11 jaar oud, een lieve onbehouwen knorrepot. Vlinder is een beetje drukke eigenzinnige wijsneus van bijna 9 jaar oud. Olivier is een grote, luie donder, een loner en heeft een zacht karakter. Hij is de halfbroer van Kira en is 4 jaar.

Toen Kira als kitten erbij kwam woonde ook Lisa in huis. Zij was als een moeder voor Kira, de oudste en eerste Ragdoll van haar vrouwtje. Lisa is vier jaar geleden overleden. Afgelopen zomer kwam Ceelie erbij, een Siberische kat. Maar zij werd erg ziek en heeft helaas niet ouder mogen worden dan 15 weekjes. Kira was snel vriendjes met Ceelie, maar voelde wel aan dat er iets niet klopte. In de toekomst zou haar vrouwtje graag weer een Siberische kitten erbij willen.

Kira kwam thuis wonen

Toen Kira thuis kwam werd ze meteen geaccepteerd door de oudste kat Lisa, twee dagen later ook door Chico en Vlinder. Ze zijn onafscheidelijk en praten de hele dag met elkaar. Vooral met Chico, dan hoor je veel ‘prrt’ geluidjes.

Lisa was een echte moeder voor haar en gaf Kira direct een likje, zie de foto hierboven. Als iemand vervelend deed tegen Kira dan kreeg die een lel van Lisa. Kira heeft het dan ook moeilijk gehad met het verlies van Lisa. Ze viel af, was knorrig en werd gepest door de andere katten. De knuffels die ze normaal kreeg van Lisa probeert ze nu te krijgen van knorrepot Chico, die dat dan wel doet.

Na een paar maanden rouwen was het tijd voor een nieuwe kat, dat werd haar halfbroer Oliver. Daarna is ze weer de leuke, gekke Kira geworden waar haar vrouwtje zo gek op is.

Spelen & gekkigheid

Kira is altijd in de stemming voor een spelletje met een stuiterballetje. Ze brengt de bal dan ook gewoon weer terug en miauwt naar vrouwtje dat ze hem weer moet weggooien.

Kira gaat overal in liggen en in zitten, zoals de bloempot op de foto. Ze is heerlijk lomp en springt geregeld bovenop de andere katten om vervolgens even om te kijken en weer verder te gaan waar ze gebleven was. Ondanks dat ze de kleinste is, stoeit ze geregeld met Vlinder. Ze kan dus best tegen een stootje, want Vlinder is een harde stoeier!

Ze kan ook een vreselijke smeerpoets zijn, ze vindt het namelijk heerlijk om in de tuin te graven en heeft dus regelmatig vieze voetjes.

Vrouwtje krijgt dan ook altijd een glimlach op haar gezicht, want Kira doet altijd wel iets wat leuk is.

Kira de troublemaker

Kira is vooral een geweldige Houdini. Ze is al meerdere keren uit de afgesloten tuin ontsnapt. Meestal was er dan ergens ruimte aan de onderkant, want de bovenkant is absoluut niet mogelijk. Maar gelukkig gaat ze nooit verder op avontuur dan bij de buurman.

Ze komt door haar nieuwsgierigheid weleens in de problemen. Bijvoorbeeld lukt het haar toch om bij een afgeschermde plant te komen. Ze heeft het dan voor elkaar gekregen om op een onmogelijke manier achter het net te komen, maar weer terug lukt dan natuurlijk niet (zie de foto hierboven).

Kira is wereldberoemd!

Een paar jaar geleden was Kira wereldberoemd. Haar vrouwtje had een foto geplaatst van Kira in de plantenpot op de Facebookpagina van Jackson Galaxy. Hij heeft de foto gedeeld met als gevolg ongeveer 10000 likes en 3000 reacties! Vrouwtje was heel trots.

Kira is eigenlijk helemaal niet zo makkelijk te fotograferen. Want ze zit niet zo netjes stil als de andere Ragdolls in huis, die poseren wel even braaf voor de camera. Vrouwtje moet Kira echt op het moment ‘vangen’ met de spiegelreflex. Maar dat worden dan ook de leukste foto’s, ze staat er dan ook meestal als een clowntje op.

Ook heeft Kira een carrière in de showwereld gehad. Ze mag zich International Premior (castraat klasse kampioen) noemen en bij een andere vereniging is ze Champion Alter (castraatklasse). Het vrouwtje is uiteindelijk gestopt met showen omdat Kira het niet leuk meer vond.

Kleine, lieve grote boef!

Wat ben jij een leuk katje om over te schrijven! Je bent niet alleen een clowntje, maar wij vinden je ook wel een boefje hoor! Met je grappige en ondeugende streken. Je lijkt ons een kleine en lieve dame, die graag een beetje lol trapt. Maar maak het je vrouwtje niet te lastig met al je onschuldige kattenkwaad hoor.

We zijn blij dat je je weer helemaal thuis voelt met alle huisgenootjes en je heerlijk jezelf kunt zijn. We wensen je dan ook heel veel spannende avonturen in huis en tuin toe (dus niet stiekem bij de buurman)! En hopelijk word je ook dikke vriendjes met je nieuwe Siberische vriendje of vriendinnetje in de toekomst.

We vinden het een eer dat we je, als wereldberoemde kat, de titel Catlabcat van de maand april mogen geven. We hopen dat je blij bent met alle aandacht en je heerlijk de show gaat stelen zoals je altijd al vrolijk doet!


Profiel Kira

Volledige naam:

Kira

Ras:

Ragdoll

Leeftijd:

7 jaar (14-07-2011)

Karakter in drie woorden:

Lief, eigenwijs en clown

Leukste eigenschap:

Kira wil altijd op schoot liggen, als er een andere kat ligt dan wurmt ze zich ertussen. Ze is altijd vrolijk, haar mooie pluim staart staat dan ook altijd recht omhoog.

Lekkerste snoepje:

Ze is niet echt een snoeper, maar cosma snackies vindt ze altijd lekker.

Komt altijd voor:

Kira vindt knuffelen heerlijk, ze komt dan ook altijd even knuffelen.

Op haar irritantst:

Ze is voor haar vrouwtje nooit irritant. Ze kan wat miauwen voor de deur dat ze naar buiten wil, maar ook dat is niet irritant volgens haar vrouwtje.

Favoriete slaapplek:

Kira ligt het liefst de hele dag en nacht bovenop haar vrouwtje, maar ze ligt ook graag op de krabpaal.

Favoriete speeltje:

Het knisperballetje! Wat haar vrouwtje vaak ’s morgens in bed vindt.

Dit maakt Kira speciaal:

Kira is het frummeltje van haar vrouwtje. Haar karakter maakt haar zo speciaal. Ze zal nooit uithalen. Ze kruipt achter haar vrouwtje als Chico haar pest, maar vervolgens daagt ze zelf snel Chico weer uit.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *