Huis & Inrichting | 15x alternatieve kerstbomen die veilig zijn voor je kat

Ben je op zoek naar een kerstboom die sfeervol staat in huis én veilig is voor je kat? Wij hebben 15 alternatieve kerstbomen voor je uitgezocht. Meowy Christmas!


• Dit bericht wordt geüpdatet met alternatieve kerstbomen uit 2019. Daarom hebben we op dit moment nog iets minder tips dan de beloofde 15 en sommige tips zijn nog niet helemaal compleet. Bekijk gerust alvast het bericht en laat je inspireren door onze nieuwe verzameling sfeervolle, trendy en feestelijke alternatieve kerstbomen 

Kerstbomen en veiligheid voor je kat

Heerlijk die kerstdagen, vol warmte, sfeer, geluk en gezelligheid. Daar hoort natuurlijk een prachtige kerstboom bij. Alleen is de kerstboom ook een heel interessant object in de woonkamer. Je kat kan erin gaan klimmen, aan knagen, met de versiering spelen of zelfs opeten! Naast dat een echte kerstboom (en het water) giftig is voor je kat, kunnen ook alle versieringen gevaarlijk voor ze zijn. Daarom hebben wij een andere manier gevonden om toch de kerststemming in huis te creëren.

We hebben een top vijftien samengesteld en met wat eenvoudige versieringen en decoratie heb jij ook een warme kerstsfeer in huis én natuurlijk zo veel mogelijk cat proof!


15x alternatieve kerstbomen

1. FBRK. Kerstboom

Geometrische vormen zijn helemaal in! Deze kerstboom voor aan de wand zal dan ook trendy staan in je huis. Hang er eventueel allerlei versieringen of ontvangen kerstkaartjes op, mooi buiten bereik van je kat en toch sfeervol en gezellig. De kerstboom is gemaakt van mdf en is in één stuk gefreesd. De afmeting is 90cm bij 69cm en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wood.

Fabrykdesign.nl – FBRK. Kerstboom – €38,95

2. Kerstboom led zwart draadstaal

De kerstboom van zwart draadstaal met ledlampjes heeft een stoere uitstraling en geeft een warme sfeer door de verlichting. Je kunt er eventueel nog wat decoratie aan bevestigen. Pas wel op dat je kat niet aan de verlichting of kabels gaat knagen. Ook heeft het boompje een licht gewicht, dus je kat zou het kunnen omduwen. Het boompje is 40cm hoog.

Karwei.nl – Kerstboom led zwart draadstaal – €8,99 incl. 25% korting

3. Kerstboom hout

Simpel en eenvoudig, maar toch zo gezellig. Een kerstboom van hout, met een gesloten achterkant. Zo kan je kat niet de versiering van de plankjes schuiven. Je kunt er kleine decoratie in plaatsen, let dan wel op dat de decoratie niet te verleidelijk is voor je kat. Dus geen veertjes, slingers, strikjes of andere lichte spulletjes. Maar denk meer aan decoratie met meer gewicht en niet of nauwelijks breekbaar. De kerstboom is in twee kleuren te krijgen, namelijk in grijs en wit. De boom heeft een hoogte van 74cm en is gemaakt van hout.

Intratuin.nl – Houten kerstboom grijs & Houten kerstboom wit – €19,99

4. Kerstboom van der Leeden rotan

Heb jij een inrichting waar rotan helemaal bij past? Dan staat deze kerstboom vast fantastisch in je woonkamer. Probeer er niet te veel of gevaarlijke versiering aan te bevestigen, de boom is namelijk wel te beklimmen door je kat en kan waarschijnlijk ook omvallen. Maar wellicht is deze boom juist charmant zoals die is, zonder franje en verfraaiing. Wij willen extra aangeven dat Benji en Baldr graag aan dit soort materialen knagen, dus deze boom is niet geschikt voor elke katteneigenaar. De van der Leeden rotan kerstboom is 70cm hoog en in de kleuren naturel en zwart te verkrijgen.

Intratuin.nl – Van der Leeden kerstboom rotan naturelKerstboom rotan zwart – €34,99

5. Kerstboom muurornament metaal

Abstract, maar heel sierlijk. Deze trendy kerstboom vraagt qua design subtiel om de aandacht, maar zal met z’n formaat en de eenvoud toch wel de show stelen. Het staat mooi zonder versiering, maar je kunt je natuurlijk ook uitleven op de muur, of er van alles aan bevestigen. Met clips, lintjes of knijpers. De kerstboom metaal is 134cm hoog en is te krijgen in de kleuren zwart en goud. Het boompje is momenteel in de aanbieding met 17% korting.

Vtwonen.nl – Muurornament metalen kerstboom zwart & Metalen kerstboom goud – €19,99 incl. 33% korting

6. Kerstboom HK-Living schoolplaat

Een schoolplaat van een kerstboom is eenvoudig én heel erg mooi. De schoolplaat bestaat uit canvas en heeft twee houten latten, onder- en bovenaan de poster. Ook is er een touwtje aan bevestigd zodat je het makkelijk aan de muur kunt hangen. Je kunt er zelfs (led) kerstverlichting achter hangen voor een extra sfeervol effect. Schoolplaat L heeft een afmeting van 80cm bij 120cm en schoolplaat XL heeft een afmeting van 186cm bij 124cm.

Villlajip.nl – Hk-living schoolplaat kerstboom – €59 (xl) & €39,95 (medium)

7. Kerstboom Christmas house hanger

De Christmas house hanger is van metaal en oogt stoer en robuust. Aan de boom zijn al haakjes bevestigd, dus het is eenvoudig om (cat proof) versiering te bevestigen. Hang de boom buiten bereik van je kat en zo heb je alsnog een gezellige kerstsfeer in huis. De kerstboom heeft een hoogte van 80cm en is te krijgen in de kleuren wit en zwart.

Intratuin.nl – Kerstboom christmas house hanger wit & Christmas house hanger zwart – €12,99

8. Kerstboom stof

Een kerstboom op stof is ideaal als je weinig ruimte in huis hebt. De stof geeft een zachte en warme sfeer in de woonkamer en met de kerstboom erop is het perfect voor de Kerstdagen. Natuurlijk is het niet geschikt voor de gordijnklimmers onder de katten. De kerstboom heeft zelfs ledverlichting, dat staat extra sfeervol! Maar pas wel op, verlichting kan ook gevaarlijk zijn als je kat eraan gaat knagen. Er zijn drie varianten, namelijk led kerstboomled kerstboom met cadeau’s transparant en led kerstboom met cadeau’s wit. De kerstboom op stof bestaat uit ondoorzichtig of wit microvezel, heeft een afmeting van 140cm bij 230cm en heeft een tunnelband om gemakkelijk op te hangen.

Bonprix.nl – Overgordijn led kerstboom – €27,99

9. Kerstboom bord

De kerstboom op een bord staat sfeervol en gezellig. Zet het neer op een kastje, de grond of hang het aan de muur. Je kat kan er in ieder geval niet in klimmen! Het materiaal is van riet, met een white wash. De hoogte van het bord is 60cm.

Karwei.nl – Kerstboom bord – €7,49 incl. 25% korting

10. Projectielamp Kerstboom

Wil je alleen een kerstboom als het donker is? Een boom die bijna hélemaal geen ruimte inneemt? Of gewoon een boom die als verlichting de show steelt? Projectlamp Kerstboom kan bevestigd worden aan de wand en als de lamp aangaat, dan heb je ineens een kerstboom op de muur!

Kwantum.nl – Projectielamp Kerstboom – €10

11. Wandrek ster/boom

Een eenvoudig rekje, maar wel heel leuk en handig! Want je kunt met knijpers of clipjes er allerlei leuks aan hangen, zoals kerstkaarten of foto’s. Het rekje heeft de vorm van een kerstboom of een ster en is te krijgen in een zwarte kleur. Welke je krijgt? Dat is een verrassing.

Kwantum.nl – wandrekje – €2,49 incl. 50% korting

12. Kerstboom Alessi Bark for Christmas RVS

Totaal iets anders, een kerstboom met magneten! De kerstboom van Alessi is gemaakt van hoogwaardig rvs en de zeven magnetische kerstballen zijn van porselein. Het ontwerp is van Boucquillon & Maaoui. De kerstboom is te krijgen in de kleur wit, rood, goud, rvs en zilver. De hoogte is 30 of 45cm.

Fonq.nl – Alessi bark for christmas kerstboom – wit 45cm €69,99, rood 45cm €74,95, zilver 45cm €94,95, goud 30cm €99,95 & rvs 30cm €67,95

13. Deco Kerstboom LED

Hout, subtiele verlichting en ontzettend stijlvol! De Deco Kerstboom LED geeft een natuurlijke sfeer in huis. Heeft helemaal geen versiering nodig: gewoon neerzetten, lampjes aan en genieten maar!

Bol.com – Deco Kerstboom LED

14. LED Boom Polyester

Een kerstboom van stof, stoer en trendy. De LED lampjes zorgen voor de warme sfeer en de subtiele kraaltjes passen helemaal bij een witte kerst. De kerstboom is verkrijgbaar in de kleur zwart en wit (licht grijs) en heeft een hoogte van 70cm.

Bol.com – LED Boom Polyester wit & LED Boom Polyester zwart

15. Kerstboom Hout LED Naturel

Sierlijk, charmant, prachtig en natuurlijk, de Kerstboom Hout LED Naturel maakt van elke woonkamer een winters sprookje. De boom heeft heel veel sterren en twee hertjes in het bos. De kleur is precies zoals hout hoort te zijn, de natuurlijke look met witte tinten erbij. De afmeting is 25cm hoog.

Intratuin.nl – Kerstboom Hout LED Naturel


Alles is interessant voor je kat, dus pas op!

Hoe veilig deze alternatieve kerstbomen en verlichtingen ook lijken, geen kat is hetzelfde. Wellicht vindt jouw kat wel een manier om de boom te slopen, om bij decoratie te komen, om erop te klimmen of de boom om te laten vallen etc. Let daarom altijd goed op hoe jouw kat reageert op nieuwe spulletjes. Alles wat nieuw is, is interessant voor ze. Met hun nieuwsgierige neusjes gaan ze vast de nieuwe kerstboom onderzoeken en wellicht even ‘uitproberen’. Zorg ervoor dat ze niet verleid worden tot kattenkwaad en dat ze zich niet kunnen bezeren.


We hopen dat je (met onze tips) hele sfeervolle, veilige en prachtige kerstdagen beleeft met je lieve kat(ten) in huis.

Meowy Christmas!

3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *