Huis & Inrichting | 15x alternatieve kerstbomen die veilig zijn voor je kat

Ben je op zoek naar een kerstboom die sfeervol staat in huis én veilig is voor je kat? Wij hebben 15 alternatieve kerstbomen voor je uitgezocht. Meowy Christmas!

Kerstbomen en veiligheid voor je kat

Heerlijk die kerstdagen, vol warmte, sfeer, geluk en gezelligheid. Daar hoort natuurlijk een prachtige kerstboom bij. Alleen is de kerstboom ook een heel interessant object in de woonkamer. Je kat kan erin gaan klimmen, aan knagen, met de versiering spelen of zelfs opeten! Naast dat een echte kerstboom (en het water) giftig is voor je kat, kunnen ook alle versieringen gevaarlijk voor ze zijn. Daarom hebben wij een andere manier gevonden om toch de kerststemming in huis te creëren.

Laat je inspireren door onze nieuwe verzameling sfeervolle, trendy en feestelijke alternatieve kerstbomen. Met wat eenvoudige versieringen en decoratie heb jij ook dit jaar een warme kerstsfeer in huis én natuurlijk zo veel mogelijk cat proof!


15x alternatieve kerstbomen

1. Houten Wanddecoratie Kerstboom FBRK.

Geometrische vormen zijn helemaal in! Deze kerstboom voor aan de wand zal dan ook trendy staan in je huis. Hang er eventueel allerlei versieringen of ontvangen kerstkaartjes op, mooi buiten bereik van je kat en toch sfeervol en gezellig. De kerstboom is gemaakt van mdf en is in één stuk gefreesd. De afmeting is 90cm bij 69cm en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wood.

Fabrykdesign.nl – Houten Wanddecoratie Kerstboom FBRK – €49,95

2. Houten Kerstboom Grijs

Simpel en eenvoudig, maar toch zo gezellig. Een kerstboom van hout, met een gesloten achterkant. Zo kan je kat niet de versiering van de plankjes schuiven. Je kunt er kleine decoratie in plaatsen, let dan wel op dat de decoratie niet te verleidelijk is voor je kat. Dus geen veertjes, slingers, strikjes of andere lichte spulletjes. Maar denk meer aan decoratie met meer gewicht en niet of nauwelijks breekbaar. De kerstboom is in een grijze kleur te krijgen, heeft een hoogte van 74cm en is gemaakt van hout.

Intratuin.nl – Houten kerstboom grijs – €19,99

3. Van der Leeden kerstboom rotan

Heb jij een inrichting waar rotan helemaal bij past? Dan staat deze kerstboom vast fantastisch in je woonkamer. Probeer er niet te veel of gevaarlijke versiering aan te bevestigen, de boom is namelijk wel te beklimmen door je kat en kan waarschijnlijk ook omvallen. Maar wellicht is deze boom juist charmant zoals die is, zonder franje en verfraaiing. Wij willen extra aangeven dat Benji en Baldr graag aan dit soort materialen knagen, dus deze boom is niet geschikt voor elke katteneigenaar. De van der Leeden rotan kerstboom is 70cm hoog en in de kleuren naturel en zwart te verkrijgen.

Intratuin.nl – Van der Leeden kerstboom rotan naturel & Van der Leeden kerstboom rotan zwart – €34,99

4. Muurornament Metalen Kerstboom

Abstract, maar heel sierlijk. Deze trendy kerstboom vraagt qua design subtiel om de aandacht, maar zal met z’n formaat en de eenvoud toch wel de show stelen. Het staat mooi zonder versiering, maar je kunt je natuurlijk ook uitleven op de muur, of er van alles aan bevestigen. Met clips, lintjes of knijpers. De kerstboom metaal is 134cm hoog en is te krijgen in de kleuren zwart en goud.

Vtwonen.nl – Muurornament Metalen Kerstboom – vanaf €29,95 (excl. korting)

5. Luca Lightning neon kerstboom

Opvallend, trendy en super vet. Één ding is zeker, deze neon kerstboom staat absoluut te shinen in je huis als het donker is! Eigenlijk is de kerstboom voor buiten bedoeld, maar je kunt ook in huis een grote pot met aarde en/of stenen plaatsen (let op dat je kat dit niet als kattenbak ziet). Of een groot blok hout waar je het in of aan kunt bevestigen. Misschien kan zelfs een grote plant in huis haar pot wel delen. Deze boom heeft in ieder geval geen versiering meer nodig, schitteren doet de boom zelf wel!

Wehkamp.nl – Luca Lighting neon kerstboom – €54,95

6. Kerstboom stof LED

Een kerstboom op stof is ideaal als je weinig ruimte in huis hebt. De stof geeft een zachte en warme sfeer in de woonkamer en met de kerstboom erop is het perfect voor de Kerstdagen. Natuurlijk is het alleen niet geschikt voor de gordijnklimmers onder de katten. De kerstboom heeft zelfs ledverlichting, dat staat extra sfeervol! Maar pas wel op, verlichting kan ook gevaarlijk zijn als je kat eraan gaat knagen. De kerstboom op stof bestaat uit ondoorzichtig of wit microvezel, heeft een afmeting van 140cm bij 230cm en heeft een tunnelband om gemakkelijk op te hangen.

Bonprix.nl – Overgordijn led kerstboom – €39,99

7. Kerstboom bord

De kerstboom op een bord staat sfeervol en gezellig. Zet het neer op een kastje, de grond of hang het aan de muur. Je kat kan er in ieder geval niet in klimmen! Het materiaal is van riet, met een white wash. De hoogte van het bord is 60cm.

Karwei.nl – Kerstboom bord – €9,99

8. Wanddecoratie Boom LED

Deze poster geeft je woonkamer een echte gezellige kerstsfeer. De kerstboom is zelfs verlicht met LED lampjes, dus ook in de avond kun je ervan genieten. De poster is in drie varianten te krijgen: een kerstboom, auto en hert. De afmeting is 75cm bij 110cm.

Kwantum.nl – Kerstboom, Auto & Hert – €19

9. Kerstboom Alessi Bark for Christmas RVS

Totaal iets anders, een kerstboom met magneten! De kerstboom van Alessi is gemaakt van hoogwaardig rvs en de zeven magnetische kerstballen zijn van porselein. Het ontwerp is van Boucquillon & Maaoui. De kerstboom is te krijgen in de kleur wit, rood, goud, rvs, groen en zilver. De hoogte is 30 of 45cm.

Fonq.nl – Alessi bark for christmas kerstboom – diverse kleuren en afmetingen – vanaf €45,99

10. Whismas Tree Karton

Katten en karton is een perfecte match. Hoe perfect is dan een kerstboom van karton! Deze kerstboom staat stevig op de grond, kan tegen een stootje en kun je ook nog eens helemaal versieren naar eigen smaak. Naturel karton, gezellig verven met het hele gezin of prik er decoratie aan. Deze kerstboom is zeker out of the box, maar zal dan ook wel een eye-catcher in huis zijn.

Coverart.nl – Whismas Tree Karton – €22,95

11. Kerstboom Hout LED Naturel

Sierlijk, charmant, prachtig en natuurlijk, de Kerstboom Hout LED Naturel maakt van elke woonkamer een winters sprookje. De boom heeft heel veel sterren en twee hertjes in het bos. De kleur is precies zoals hout hoort te zijn, de natuurlijke look met witte tinten erbij. De afmeting is 25cm hoog.

Intratuin.nl – Kerstboom Hout LED Naturel – €9,99

12. VINTER Wanddecoratie

Gezellig, knus en kleurrijk! Met deze kerstboom gemaakt van stof kun je heerlijk van de kerst genieten. Hang gemakkelijk kerstballen en andere decoratie aan het kleed. Zo staat jouw kerstboom prachtig aan de muur! Het kleed heeft een afmeting van 75cm bij 45cm.

Ikea.nl – VINTER Wanddecoratie – €14,95

13. HKLIVING Boom Wandplaat

Ga je voor een groot gebaar, een statement en super veel sfeer? Dan past de HKLiving Boom Wandplaat helemaal bij jou. Er zijn twee formaten, large (186cm bij 124cm) en medium (120cm bij 80cm). Maar met large krijg je toch wel echt de beleving van Kerst in huis. Een boom, zo ongeveer even groot als in het echt, hangt modieus aan de muur. Bevestig er zacht kleurige lampjes achter, eventueel wat decoratie aan de voorkant en de feestdagen kunnen beginnen!

Fonq.nl – HKLiving Boom Wandplaat – vanaf €44,95 (excl. korting)

14. Kerstboom van hout

Wil jij gewoon een kerstboom, net zo groot, net zo breed en net zo natuurlijk? Deze kerstboom is 190cm hoog (ook te krijgen in 125cm en 75cm), gemaakt van hout en een milieuvriendelijk alternatief voor een dennenboom. Zelfs de piek is al aanwezig! Met een klein beetje puzzelen staat de kerstboom zo te shinen in je huis. Hang er wat decoratie aan, niet te verleidelijk voor je kat. Zorg ervoor dat de boom stevig staat en niet zomaar kan omvallen. Zet de het in een rustige hoek. En geniet ervan!

Dille-kamille.nl – Kerstboom van hout – €124,95

15. Black Box Trees Torrey Kerstboom

Het is misschien even wennen, maar zo heb je wel een kerstboom op minstens ooghoogte. Katten kunnen er niet zomaar bij, ook gaat knagen aan de plastic takken niet. Wel vinden ze ongetwijfeld de stam interessant, dus zorg ervoor dat de boom stevig staat en niet kan omvallen. Decoreer de kerstboom met veilige versiering en lichtjes als je kat dat niet kapot wil bijten. Ruimte zat voor gezellige decoratie onder de kerstboom. Zoals een mooie sneeuwpop, kerstman of een lantaarn. Denk er wel aan dat de kat daar dan niet heerlijk op kan gaan zitten en alsnog uitgebreid bij de bovenkant van de kerstboom kan. De boom is te krijgen in de afmetingen 215cm en 230cm. Dus je kat moet heel wat capriolen uithalen om tussen de takken te komen.

Fonq.nl – Black Box Trees Torrey Kerstboom – 215cm €139 / 230cm €179


Alles is interessant voor je kat, dus pas op!

Hoe veilig deze alternatieve kerstbomen en verlichtingen ook lijken, geen kat is hetzelfde. Wellicht vindt jouw kat wel een manier om de boom te slopen, om bij decoratie te komen, om erop te klimmen of de boom om te laten vallen etc. Let daarom altijd goed op hoe jouw kat reageert op nieuwe spulletjes. Alles wat nieuw is, is interessant voor ze. Met hun nieuwsgierige neusjes gaan ze vast de nieuwe kerstboom onderzoeken en wellicht even ‘uitproberen’. Zorg ervoor dat ze niet verleid worden tot kattenkwaad en dat ze zich niet kunnen bezeren.


Fijne Kerstdagen gewenst! ♥

We hopen dat je (met onze tips) hele sfeervolle, veilige en prachtige kerstdagen beleeft met je lieve kat(ten) in huis.

Laat ons weten welke kerstboom jij in huis hebt staan! Dat mag als reactie hieronder, maar je kunt ons ook taggen op Facebook of Instagram via @Catlab.blog.

Meowy Christmas!

3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *