Gaya | Catlabcat | Jun. 2017

Een nieuwe maand, dat betekent een nieuwe Catlabcat. Dit keer gaat alle eer naar Gaya, de mama van onze Baldr. Ze is deze maand jarig, zing je een verjaardagsliedje mee? Lees verder voor het bijzondere verhaal van Gaya.

Waarom Gaya in de Catlab-spotlight?

Baldr heeft zijn mama Gaya de titel ‘Catlabcat van de maand juni’ cadeau gegeven voor moederdag. Daarnaast is Gaya deze maand ook nog eens jarig. Dubbel feest voor deze dame dus! Naast dat Baldr haar zoontje is, heeft Baldr ook nog een broertje en twee zusjes. Gaya heeft 13 weken lang met zo veel liefde voor haar nestje gezorgd, Baldr mocht zowat tot de laatste dag nog melk bij haar drinken. Ze heeft haar kindjes goed verwend, en straks mag ze zich ook bekommeren over de toekomstige kittens in de cattery. Het is tijd dat ook Gaya in de watten wordt gelegd, laten we haar dus maar goed verwennen met de titel Catlabcat!

Wie is Gaya?

Gaya is geboren op 26 juni 2014 en wordt deze maand dus drie jaar oud. Gaya is net als Baldr en Benji een Siberische Kat. Ze woont in een appartement samen met haar twee baasjes en haar Siberen vriendjes Nova en Rafiki. Haar vrouwtje noemt haar vaak ‘mama Gaya’ of ‘mijn meisje’.

Hoe Gaya in huis is gekomen, dat is een bijzonder en eigenlijk ook wel een verdrietig verhaal. Voor Gaya waren haar baasjes namelijk verliefd op hun eerste huistijger, een lief katertje Malik. Hij heeft maar één maand bij hun mogen zijn en is overleden aan een hersenvliesontsteking. Dit gemis heeft Gaya kunnen verzachten. Gaya betekent ‘leven’, hoe bijzonder is dat? Haar baasjes hoefde niet lang te twijfelen en waren opnieuw verliefd, Gaya was voor hun bestemd.

Liefde voor vrouwtje

Gaya mag niet buiten komen, maar gluurt graag door de hordeur naar buiten. Haar favoriete plekje in huis is voor de tv-kast, zowel in de slaapkamer als in de woonkamer. Gaya is een beetje een eigenheimer en de slaapkamer zoekt ze op als ze rust wil. Ze vindt andere katten in huis prima, maar daagt ze ook weleens uit of ze zitten achter elkaar aan. Gaya is eigenlijk wat meer mens-gericht dan kat-gericht.

Gaya is dan ook heel lief naar mensen toe. Ze heeft een innige band met haar vrouwtje. Ze voelen elkaar goed aan en ze weten precies wanneer ze elkaar nodig hebben of dat er iets met elkaar aan de hand is. Gaya zoekt haar vrouwtje op om haar te steunen en haar vrouwtje ziet direct als Gaya zich niet lekker voelt. Daarnaast moet ze vrouwtje altijd kopjes geven, dat begint ’s ochtends bij de wekker al.

Het eerste nestje

De band met haar vrouwtje is zo sterk, dat ze zelfs met bevallen heeft gewacht tot haar vrouwtje thuis was. Toen haar vrouwtje thuis kwam van werken wou Gaya gelijk bij haar op schoot op de bank liggen en de weeën begonnen. Dat ze zelfs wou bevallen op schoot van haar vrouwtje, dat is bijzonder. Gaya heeft in februari 2016 het nestje gekregen en daar komt onze Baldr vandaan. Hij heeft ook een broertje Sep en de twee zusjes Marie en Abisha.

Vrouwtje is trost

Haar vrouwtje is super trots op haar en zegt: “Gaya heeft vier prachtige en super lieve kittens op de wereld gezet en ik ben erg trots op haar en haar kittens. En dan is er ook nog eens één professor geworden, wie had dat gedacht!”.

Mama Gaya

Lieve, mooie Gaya. Je hebt het niet altijd makkelijk met al die kittens en kattenvriendjes om je heen. Gelukkig weet je je eigen plekjes in huis te vinden en zorg je maar wat graag mee. Je bent een hele lieve en prachtige mama! Bedankt voor al je goede zorgen en dat je ons onze heerlijke Baldr hebt gegund. Alle toekomstige kittens in de cattery mogen vast ook van jouw zorgzaamheid en liefde genieten. Baldr geeft je een dikke knuffel en hoopt dat je dit een leuk moederdag- en verjaardagscadeautje vindt! ♥


Profiel Gaya

Volledige naam:

Gaya

Ras:

Siberische Kat

Leeftijd:

3 jaar (26-06-2014)

Karakter in drie woorden:

Eigenwijs, kroelkip, kat-uit-de-boom-kijker

Leukste eigenschap:

Gaya wacht tot de wekker gaat en komt dan heerlijk bij haar vrouwtje kroelen. Ze geeft kopjes in het gezicht en ligt op haar vrouwtje of ligt strak tegen haar aan.

Lekkerste snoepje:

Cosma Thai Snacks, hier doet Gaya zelfs een ‘high five’ voor!

Komt altijd voor:

Zodra Gaya de sleutels van haar vrouwtje hoort, dan komt ze direct bij de deur zitten. Dit doet ze niet bij baasje.

Op zijn irritantst:

Als vrouwtje even geen tijd of zin heeft om te knuffelen dan blijft Gaya kopjes geven in het gezicht en moet vrouwtje wel kroelen.

Favoriete slaapplek:

Voor de tv-kast, in de woonkamer en in de slaapkamer

Favoriete speeltje:

Tabby Tijger Bromvlieg hengeltje

Dit maakt Gaya speciaal:

Gaya is de mama van Baldr, Sepp, Abisha en Marie


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat! Voor de maanden november en december zoeken we nog naar een Catlabcat. Wees er dus snel bij.

1

4 thoughts on “Gaya | Catlabcat | Jun. 2017

  1. Wat een ontzettend leuk..lief..gezellig..ontroerend verhaal.
    Prachtige Gaya.
    Mooie moeder van Baldr.
    Lieve foto’s ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *