Ellenoor | Catlabcat | Okt. 2019

Ellenoor is de Catlabcat van oktober 2019. Ze is een prachtige en lieve Maine Coon. Ze heeft een pittig en eigenzinnig karakter en is gek op tonijn, haar vrouwtje en knuffelen volgens haar voorwaarden. Lees verder om Ellenoor te leren kennen.

Waarom Ellenoor in de Catlab-spotlight?

Ellenoor en haar huisgenootjes kwamen wij tegen op Instagram en Facebook. Wat is ze mooi! Dat viel ons direct op. Daarnaast blijkt ze ook nog eens heel lief en leuk te zijn. Toen er een plekje vrij kwam op de lijst met Catlabcatten dachten we gelijk aan haar en haar huisgenootjes. We hebben aan haar vrouwtje gevraagd of één van haar katten Catlabcat mocht worden en dat werd Ellenoor! Als je haar ziet moet je toch wel toegeven, indruk maakt ze wel he? Met haar bijzondere vacht, unieke tekening, heldere ogen en charmante blik. Daarnaast heeft ze een uitgesproken karakter, het is een heerlijk typetje. Wij presenteren daarom in de Catlab-spotlight: Pippapopjes Emma’s Ellenoor, Catlabcat van oktober 2019!

Wie is Ellenoor?

Ellenoor is een Maine Coon van drie jaar oud. Ze woont samen met haar vrouwtje en baasje en met haar Maine Coon huisgenootjes: broer Halewijn, half-broer Floris en Buster.

Ze mogen niet overal in huis komen, de slaapkamer is ’s avonds dicht. Alhoewel Ellenoor het daar niet helemaal mee eens is, dat laat ze dan ook graag ’s nachts luidkeels weten. Verder hebben ze zo ongeveer beschikking tot het hele huis, van keuken tot aan de badkamer. Ook zijn er genoeg slaap- en krabplekjes te vinden, ze hebben zelfs meerdere grote hondenmanden waar ze in kunnen kruipen. Hoge plekjes, een krabton, holletjes. Keuze genoeg om te slapen en ravotten. Ook mogen ze in de tuin komen, die is helemaal afgezet. Maar wel alleen als vrouwtje of baasje thuis zijn.

Ellenoor is een hele lieve kat, ze is dol op tonijn uit blik en op haar vrouwtje. Ze tolereert de andere katten in huis, maar als ze te druk doen dan krijgen ze dat te weten. Als je met haar speelt dan kan ze vergeten dat ze scherpe nagels heeft. Ze is erg fel, dus dat is een beetje opletten.

De komst van alle kittens

Het vrouwtje en baasje van Ellenoor zochten een nieuwe kat nadat hun eerdere oude kat was overleden. Toen ze Ellenoor zagen als kitten op de website van de fokker waren ze gelijk verliefd. Ellenoor was een schildpadje met een prachtige tekening op haar kop. Ze wilden het liefst twee kittens en ook kwam haar broertje Halewijn beschikbaar. Toen begon het aftellen tot de kittens mee mochten naar huis. Ellenoor en Halewijn waren de ondeugendste kittens uit het nest, dus het huis werd van te voren kitten proof gemaakt. Alle snoeren netjes beschermd en genoeg klim- en krabmogelijkheden.

Later kregen ze er een kleine rode broer bij, genaamd Buster. Ellenoor was niet onder de indruk van hem en wilde niet bij hem in de buurt zijn. Ze blies en gromde, terwijl Buster juist graag aandacht van katten wou. Maar hij was toch echt te druk voor Ellenoor.

Om Ellenoor wat meer rust te geven kwam er ook een maatje voor Buster bij. Er werd een nestje verwacht bij dezelfde moeder van Ellenoor en Halewijn. En daar was Floris! Hij kwam met opgeheven staart het huis in lopen en werd door Buster helemaal verzorgd. Sinds de komst van Floris is Buster veel liever en rustiger voor Ellenoor. Ze liggen dan ook vaak samen in een mandje.

Volgens Ellenoor’s regels

Ellenoor ligt graag op schoot, maar ze bepaalt wel zelf wanneer en onder welke voorwaarden. Het liefst ligt ze opgekruld met haar neus in de handpalm van haar vrouwtje. Dan kijkt ze af en toe vol aanbidding omhoog. Niet te veel frummelen aan haar vacht, want dan is ze gauw weg. Als vrouwtje thuis werkt, dan eist ze dat ze aandacht krijgt door even haar nagels in de zij van haar vrouwtje te zetten, op het toetsenbord te liggen en door zich natuurlijk op schoot te wurmen. De printer en scanner zijn ook heel interessant, vooral de blaadjes pakken die dubbelzijdig geprint worden.

Bijzondere Ellenoor

Ellenoor heeft een eigenzinnig karakter. Ze was een keer bijna uit de tuin ontsnapt door vanaf een verschoven tafeltje op het zonnescherm te springen. Haar vrouwtje kon haar nog net te pakken krijgen en haar van het zonnescherm afhalen. ’s Avonds is het ook een hele onderneming om haar (en Halewijn) naar binnen te krijgen uit de tuin. Floris en Buster zijn te lokken met een snoepje, maar de andere twee zijn veel te slim. Pas na minuten lang volhouden heb je één van de twee gevangen om mee naar binnen te tillen. Het zijn nog steeds de twee ondeugende boefjes zoals ze als kittens in het nest waren.

Ellenoor wil graag altijd haar vrouwtje in de buurt hebben en een dichte deur is volgens Ellenoor niet ‘in de buurt’. Als ze in de slaapkamer zou mogen, dan wil ze midden in de nacht aandacht. Dan gaat ze op het nachtkastje zitten en zet ze haar nageltjes in de neus of onderlip van haar vrouwtje en loopt rustig luid miauwend over vrouwtje heen, inclusief liefdesbeetjes. Met vier katten was toegang tot de slaapkamer niet meer te doen, dus ’s nachts is de slaapkamerdeur dicht. Dat vindt Ellenoor helemaal niks, dus rond 4 of 5 uur ’s nachts zet ze een miauw op die klinkt als een misthoorn en krabt ze driftig tegen de deur. Heel moeilijk om dan als baasjes niet te reageren, krabben doet ze niet meer dankzij een spuitflesje met lucht en een bewegingssensor, maar miauwen doet ze elke nacht nog. Vrouwtje is dan ook blij met haar oordoppen.

Lieve, mooie diva

Lieve Ellenoor, je klinkt wel een beetje als een diva hoor. Maar dat mag ook wel als je zo mooi en lief bent als jij. Met drie broers in huis moet je natuurlijk wel je plek opeisen. Een beetje minder aandacht in de nacht vragen zouden je baasjes waarschijnlijk kunnen waarderen. Maar we begrijpen je wel hoor, de nacht is ook zo lang! We hebben genoten van je heerlijke verhaal, je ondeugd, je charme, je eigenzinnigheid. Je lijkt ons een geweldig maatje voor het leven. We wensen je nog ontelbaar veel knuffelmomentjes bij je vrouwtje en baasje toe, nog vele avonturen in de tuin (maar niet te veel op ontdekkingstocht gaan!) en ontzettend veel lekkere blikjes tonijn! Dankjewel dat je Catlabcat van de maand wil zijn en je je verhaal met ons en iedereen deelt. We hopen dat je trots ben op de titel, want vanaf nu ben jij Catlabcat van de maand oktober 2019!


Profiel Ellenoor

Volledige naam:

Pippapopjes Emma’s Ellenoor.

Ras:

Maine Coon.

Leeftijd:

3 jaar (15-08-2016).

Karakter in drie woorden:

Aanhankelijk, pittig en aanwezig.

Leukste eigenschap:

Eigenzinnigheid.

Lekkerste snoepje:

Vitakraft cat stick classic.

Komt altijd voor:

Blikvoer tonijn van Porta 21.

Op haar irritantst:

Miauwen en krabben aan de slaapkamerdeur om 4 of 5 uur in de ochtend.

Favoriete slaapplek:

Wisselend. Bijvoorbeeld in een mand, op de krabpaal in de logeerkamer of in de transportbox die zonder hekje in de woonkamer staat.

Favoriete speeltje:

Konijnenvel of iets met kattenkruid.

Dit maakt Ellenoor speciaal:

Met haar drie broers staat ze haar mannetje goed in de groep. Ze heeft een eigen wil en is heel aanhankelijk en staat als eerste bij de deur als er iemand thuiskomt.


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *