Dobbey | Catlabcat | Aug. 2019

Dobbey, een stoere, lieve en knappe Ragdoll. Hij houdt van aandacht, knuffelen en zijn tuintje. Elastiekjes zijn onweerstaanbaar en de krabton is zijn favoriete ligplek, vooral als zijn zusje daar net ligt. Kijk verder voor zijn hele verhaal. 

Waarom Dobbey in de Catlab-spotlight?

Dobbey is een hele lieve en knappe Ragdoll van inmiddels 8 jaar oud. Wij kennen hem al sinds hij 13 weken was. Hij heeft een zachtaardig karakter, waar je als buitenstaander ook even van mag genieten als je de tijd neemt. Hij geeft dan vol liefde kopjes en knuffels. Hij vraagt dan wel altijd om aandacht bij zijn vrouwtje en baasje, maar bij andere mensen trekt hij zich wel gauw terug. Daarnaast krijgt hij sinds zijn ‘mensen zusjes’ wat minder aandacht, waar hij wel graag om vraagt. Ook moet hij geregeld wegduiken voor alle enthousiasme en drukte door hun in huis. Daarom zien maar weinig mensen hoe lief en leuk hij eigenlijk is! Nu is het tijd dat iedereen dat mag weten en staat hij als Catlabcat van augustus in de Catlab-spotlight.

Wie is Dobbey?

Dobbey is samen met zijn zusje Isis, toen ze 13 weken oud waren, verhuisd naar hun nieuwe huisje. Ze zijn geboren in Ee, Friesland, en wonen nu in Apeldoorn bij hun vrouwtje en baasje. In de afgelopen drie jaar zijn er nog twee nieuwe baasjes in huis gekomen, namelijk twee ‘mensen zusjes’ van drie en één jaar oud. Ook staat er in de woonkamer een aquarium van 120cm breed met allemaal vissenvriendjes.

De ‘mensen zusjes’ kunnen nogal aanwezig en schreeuwerig zijn en ondanks dat Dobbey daar zelf ook erg goed in is, vindt hij dat maar niets. De ‘mensen zusjes’ moeten nog leren dat Dobbey ook zijn eigen ruimte heeft en liever niet achterna gezeten wordt.

Dobby is een hele lieve, maar ook een wispelturige kat. Hij houdt van heel veel knuffelen, maar ruimte en afstand vindt hij ook erg prettig.

Lieve Dobbey

Dobbey kan een echte sul zijn en is vriendjes met iedereen. Als hij besloten heeft dat hij wil knuffelen dan is het ook een echte knuffelkont en kruipt hij helemaal tegen je aan. Ook neemt hij de tijd om vrouwtje in het gezicht te wassen. Vooral als zijn vrouwtje een dekentje heeft dan komt hij direct aanhollen. Als het even kan heeft hij graag zijn volwassen mensen om zich heen. Hij ligt graag naast vrouwtje of baasje. En als je fluit, dan komt hij schreeuwend aangerend.

Dobbey is over het algemeen een hele vriendelijke kat, zelfs als hij boos is gebruikt hij zijn nagels niet. Wanneer er nieuwe mensen zijn komt hij vaak even ruiken, maar bekijkt alles wel voorzichtig.

Hij denkt, net als zn zusje, dat ze niet over traphekjes kunnen springen. Dit werkt dus supergoed om hem beneden te houden en uit de slaapkamers.

Lastige Dobbey

Dobbey kan zelf vreselijk aanwezig zijn. Hij schreeuwt als hij je ziet, of als hij je niet ziet. Als hij ergens heen wil, naar buiten, een deur door, verzin het maar of hij schreeuwt. Hij doet dit ook als hij honger heeft. Hij krijgt gewoon vier keer per dag op standaard tijden zijn eten uit een automaat (die juist tegen dit gedrag is gekocht). Zo komt hij in ieder geval niet meer bij zijn vrouwtje en baasje zeuren als hij eten wil, maar laat het alleen nog luidkeels weten hoe zielig hij op dat moment is.

Als er een hele groep mensen zijn in huis, zoals bij een verjaardag, dan houdt Dobbey zich wel op de achtergrond en duikt weg als hij wordt benaderd. Naar de buurtkatten toe is hij niet vriendelijk. Hij staat regelmatig tegen de schutting te blazen naar de katten van de buren, die ook netjes in hun tuin blijven. Dobbey kan ook heel lelijk zijn tegen zijn zusje. Dan zit hij haar door het hele huis achterna. Dit doet hij ook als hij wil liggen op een plek waar op dat moment Isis al ligt.

Dobbey is ook een angsthaas, hij schrikt heel snel van geluiden en bewegingen. Dan vlucht hij gauw weg en kruipt het liefst ergens onder. Ook vindt hij de kleine ‘mensen zusjes’ vaak wel schrikwekkend, al wordt dit gelukkig wel langzaam minder.

Op avontuur in de tuin

Eerst woonde Dobbey in een flat, zonder buitenruimte. Een paar jaar geleden zijn ze verhuisd naar een rijtjeshuis met een kleine tuin. Dobbey is een echte binnenkat, maar hij komt wel erg graag buiten. Zodra hij de sleutels hoort holt hij naar de achterdeur waar hij dan graag de tuin onveilig maakt. Dobbey kan niet ontsnappen, want er ligt gaas in de grond en aan de schutting, dus hij kan zich niet de tuin uit graven. Hij is verder te lief (of te lui) om over de schutting of op de containers te springen. Hij is echt op zijn gelukkigst buiten in de tuin. Hij graast dan als een koe, bewaakt zijn grenzen of ligt verstopt onder een struik te slapen.

Lief, leuk en knap!

Lieve Dobbey, je bent lief, knap, leuk, stoer, schattig, geduldig, zo veel moois! Maar ook heb je zo je lastige kanten. Dat maakt jou een hele leuke en interessante kat. Je krijgt veel liefde en aandacht van je vrouwtje en baasje en als ze je even vergeten kom je goed voor je aandacht op. Al vind je je ‘mensen zusjes’ nu nog wat eng, we hopen dat je in de toekomst er onvoorwaardelijke vriendjes mee wordt en je samen met hun nog veel meer leuks gaat beleven. Ook hopen we dat je nog heel wat dagen en uren mag genieten in je tuintje en mag smullen van al het lekkere gras. Wel een heel klein verzoekje van ons en je baasjes: je mag wat minder luidruchtig kletsen. Ze verstaan je ook als je ‘fluistert’ hoor ♥


Profiel Dobbey

Volledige naam:

Heiragg’s Dobbey

Ras:

Ragdoll blue point

Leeftijd:

8 jaar (17-03-2011)

Karakter in drie woorden:

Zeurpiet, angsthaas, knuffelkont.

Leukste eigenschap:

Zijn sulligheid en Dobbey komt naar je toe als je fluit.

Lekkerste snoepje:

Dental brokjes van hills of e/d.

Komt altijd voor:

Brokjes, een dekentje/duster en haarelastiekjes. Dobbey en Isis komen ‘s avonds ook snel aangerend als de ‘mensen zusjes’ op bed liggen, ze eisen dan echt nog even hun aandacht op.

Op z’n irritantst:

Als hij bovenaan de trap staat te schreeuwen (vooral als iedereen in bed ligt).

Favoriete slaapplek:

Op het aquarium en anders op de krabton en daar maakt hij graag ruzie over met zn zusje die er ook graag ligt.

Favoriete speeltje:

Haarelastiekjes vindt hij echt onweerstaanbaar, maar voor de Bromflie teaser komt hij ook tevoorschijn.

Dit maakt Dobbey speciaal:

Hij kan zo intens met je knuffelen, zijn vrouwtje voelt zich altijd bijzonder vereerd als hij besluit dat hij geknuffeld wilt worden en op schoot komt kruipen. Het is gewoon een lekkere schat van een kat!


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *