Dagboek professors Benji & Baldr | Sep. 2019

Baasje was jarig, nog even zonnen in de (bijna) herfst en Benji en Baldr hebben tijdelijk een andere dierenarts. Ook vertellen we weer hoe het met de gezondheid van professors Benji en Baldr gaat.

Baasje was jarig!

Baasje is 30 jaar geworden, dat moest wel even goed gevierd worden. Per ongeluk werden er steeds meer cadeautjes in huis gehaald, maar dat vond baasje helemaal niet erg. Benji en Baldr hebben druk meegeholpen, met het opblazen van gekleurde ronde ballonnen, ophangen van slingers en met name het opeten van de 30 ballon (zie header). Oh, en de verpakking van cadeautjes is natuurlijk het allerleukste van het hele feest. Benji en Baldr hebben baasje heel veel knuffels gegeven en een vrolijk verjaardagsliedje gezongen!

Nog even zonnen

Op 23 september begint de astronomische herfst, maar vandaag en van de week was het nog even zomer. Benji en Baldr wisten even niet wat ze ermee moesten, maar in het zonnetje liggen was niet verkeerd. Baldr heeft heerlijk geslapen tegen de glazen deur aan. Samen in de hangmat was nog leuker, ook al past dat helemaal niet…

Een andere dierenarts

Onze lieve en goede dierenarts is voor onbepaalde tijd afwezig en wat missen we haar! Ze stond wekelijks voor ons klaar en kent professors Benji en Baldr vanaf hun eerste bezoekje bij de dierenkliniek als kitten. Ze weet precies wat ze hebben meegemaakt en wat er aan de hand is. We moeten nu overstappen naar een andere dierenarts, maar we hopen onze eigen dierenarts gauw weer te kunnen bezoeken.

Gezondheidsstatus B&B

Benji & Baldr zijn beide niet helemaal in optimale conditie. Dat wisselt vaak af in periodes. Hoe gaat het nu met ze? Krijgen ze nog medicatie en wat is de prognose?

Benji wisselt wat af

Benji weet elke dag niet hoe hij zich voelt. De ene dag is hij super vrolijk en de andere dag moet hij overgeven of eet hij amper. Soms ligt hij somber in een hoekje en zien we hem totaal niet en soms staat hij overal met z’n neus bij en is hij een echt boefje! Deze week heeft hij twee keer overgegeven, terwijl hij nog steeds op een halve prednison per dag zit. We hebben nog helemaal niet afgebouwd van de verhoging van de vorige keer. Dus dat is wel een teleurstelling. We gaan het even aankijken en anders moet Benji dossier ook overgedragen worden.

Baldr heeft regelmatig weer blaasklachten

Baldr moest eerst stabiel worden qua blaasklachten voordat we verder zouden kijken naar de verdikking van de blinde darm. Helaas is hij niet echt stabiel te krijgen. Hij krijgt nu Bupaq, een opiaat, die we elke keer maar voor enkele dagen meekrijgen. Dat zijn dus heel wat bezoekjes langs de dierenkliniek om Baldr te kunnen helpen. Eerdere medicatie voor de blaas, pijnstillend of ontspannend gericht lijken niet te werken. Zolang hij Bupaq krijgt heeft hij in ieder geval geen klachten op de kattenbak en zijn de driftbuien zo goed als weg. We proberen de Bupaq langzaam te verminderen, voor het geval het misschien een verslavende werking kan hebben en omdat we toch hopen dat hij weer even zonder kan.

Baldr loopt tijdelijk bij een andere dierenarts, zij stelde een traject homeopathie voor. Wij weten alleen zelf niet zo goed wat we ermee moeten. We zien mooie verhalen en hoge tarieven. Hebben jullie ervaring met homeopathie voor katten? Laat het ons weten, dat mag als privé bericht en natuurlijk als reactie onder dit bericht. Bedankt voor het meedenken!


In de planning

» Benji en Baldr geven een cadeautje weg n.a.v. de winactie op Dierendag.

» Testen het denkspelletje Activity Board en schrijven een productreview!

» De professors ontvangen misschien wel nieuwe speeltjes in de brievenbus.


Avonturen van professors Benji & Baldr

Vind je het leuk om dagelijks Benji’s en Baldr’s avonturen mee te maken? Met heel veel lieve, grappige, schattige en pluizige foto’s en filmpjes!? Volg de professors dan op Instagram!

6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *