Catlab-keurmerk

Wanneer producten zorgvuldig worden onderzocht door Benji en Baldr, kan er ook kans gemaakt worden op een welverdiende Catlab-Keurmerk. Het keurmerk geeft de totale score aan van de beoordeling, waarbij één tot vijf sterren te bemachtigen zijn. Hoe hoger de score, hoe beter het product! Het keurmerk geeft ondersteuning aan de beoordeling, maar zie het niet te serieus. Het Catlab-keurmerk representeert namelijk onze mening, het kan zijn dat jullie of andere katten anders over een product denken.

Hoe werken de sterren

Het keurmerk bestaat uit vijf sterren, dat kun je ook wel zien als een schaal bestaande uit een score van vijf. Hoe hoger het getal, hoe beter de beoordeling en hoe lager het getal hoe slechter de beoordeling. Één ster kun je zien als ‘heel slecht’, twee sterren als  ‘slecht’, drie sterren als ‘matig’, vier sterren als ‘goed’ en vijf sterren betekent ‘heel goed’. Voor meer marge worden er ook halve sterren gegeven. Elk product gaat uiteraard voor de uitmuntende score van vijf, maar Benji en Baldr zijn kritisch. Een score van vijf, dan is dat product wel een absolute-must-have!

Punten verdeling

Elk product ligt al enige tijd in huis en wordt meermaals mee gespeeld, getest, geknoeid, onderzocht en gesloopt door beide katten. Bij de beoordeling vertel ik over hoe Benji en Baldr het product vinden en hoe wij erover denken. De beoordeling bestaat meestal uit vijf punten waaraan moet worden voldaan. Zoals ‘gebruiksgemak’, ‘design’, ‘degelijkheid’, ‘prijs/kwaliteit’. De punten kunnen wel eens verschillen, dat is namelijk afhankelijk per product. Wij proberen een zo objectief mogelijke beoordeling te geven, vanuit het perspectief van Benji en Baldr. We proberen het dan ook zo goed mogelijk te omschrijven en uit te leggen. Nadat alle punten een bepaalde aantal sterren heeft gescoord, wordt het gemiddelde berekend en het Catlab-keurmerk gegeven.

Andere mening

Uiteraard hoeft onze mening niet overeen te komen met meningen van anderen. Ook kunnen Benji en Baldr enthousiast zijn over een product, maar andere katten niet. Of vice versa. Het kan daarom voorkomen dat wij een beoordeling geven die niet hetzelfde is als ervaringen van anderen of van jezelf. Neem het ons alsjeblieft niet kwalijk, wij geven zo goed mogelijk onze ervaring weer. Laat ons dat dan ook weten als je het niet eens bent met een beoordeling, plaats dan een reactie onder de berichten! Bij Catlab staat het plezier en welzijn van katten voorop, dus alle informatie en ervaringen zijn welkom. Daar heeft iedereen profijt van!