Bob | Catlabcat | Mei 2017

De Catlabcat van de maand mei is Bob. Bob is een avonturier, een knuffeldoos, een boefje en soms een beetje ‘kattig’, maar is vooral heel lief voor zijn vrouwtje. Lees verder om hem te leren kennen.

Waarom Bob in de Catlab-spotlight?

Naast dat de naam Bob perfect past bij de namen Benji en Baldr, de B-club!, is Bob ook een bekende van ons. Bob is de (vroegere) kat van het baasje van Benji en Baldr, de kat van onze (schoon)moeder. Bob heeft heel wat meegemaakt in zijn leven en heeft zich altijd aangepast. Nu is het tijd dat hij in het zonnetje staat en alle aandacht krijgt!

Wie is Bob?

Bob is 11 jaar oud en is in 2005 uit het asiel in Hengelo gehaald. Er waren meer katten in het asiel, zoals zijn zusje, maar hij maakte direct contact en hing aan de benen van zijn nieuwe baasjes. Vandaar dat de keuze op Bob viel. Hij heette oorspronkelijk Thijmen, maar dat was iets te deftig en is daarom omgedoopt naar Bob.

Hij was een boefje en erg speels, maar ook wat eenkennig wat mensen betreft. Bob mocht altijd naar buiten en daar genoot hij van. Hij vindt het heerlijk om in de tuin en de buurt rond te struinen en gaat graag op onderzoek uit. Enkele jaren geleden heeft hij zich moeten aanpassen en werd hij een binnenkat. Maar dat vond hij, verrassend genoeg, geen probleem. Het was dan ook even spannend toen hij weer opnieuw ging verhuizen, dit keer zou hij namelijk ook weer naar buiten kunnen. En dat bevalt hem goed. Bob was zo weer bekend met zijn oude buiten skills en rent nu maar al te graag rond in de tuin en klimt zo in de bomen.

Bob de avonturier

Bob is dan ook altijd een avonturier geweest. Zelfs een pootje in het gips weerhield hem niet van zijn streken en vaardigheden. Hij ging rustig met z’n gegipste pootje in de vijver vissen en spetteren, dat deed de wond natuurlijk niet goed en z’n pootje mocht opnieuw in het gips. Nog niet zo lang geleden kwam Bob ineens niet thuis, dat was wel schrikken. Gelukkig kwam hij later onbezorgd aanwandelen, maar wel met een beschadigd pootje. Het is nog steeds onbekend wat hij allemaal uitspookt buiten. Maar één ding is zeker, Bob is een sterke, flexibele, stoere en avontuurlijke kat.

Bob’s paarse muisje

Bob z’n favoriete speeltje is een paars muisje van Whiskas. Hij had er vroeger al eentje uit het asiel, die zijn vrouwtje zelfs nog heeft. Hij heeft al meerdere paarse muisjes versleten, maar elk nieuw muisje blijft net zo leuk! Bob is ook gek op zijn vrouwtje en komt altijd bij haar knuffelen. Hij moet zelfs kwijlen van al het geknuffel. Wij mogen hem niet zomaar aaien, zonder waarschuwing te geven krijg je zo een haal. Bob komt graag zelf naar je toe en als hij een likje geeft op je hand dan mag je hem even aaien. Maar bij zijn vrouwtje, daar kruipt hij graag bij op schoot en hij weet precies hoe zij zich voelt. Als zij verdrietig is, dan komt hij haar troosten, bij haar liggen en vergezellen. Bob betekent dan ook heel veel voor zijn vrouwtje, en zo te lezen betekent zijn vrouwtje ook heel veel voor Bob.


Profiel Bob

Volledige naam:

Bob

Ras:

Europese Korthaar

Leeftijd:

11 jaar (30-09-2005)

Karakter in drie woorden:

Aandachttrekker, lief, trouw

Leukste eigenschap:

Lekker knuffelen en kwijlen

Lekkerste snoepje:

Felix kattensnoepjes, alle smaken

Komt altijd voor:

Snoepjes en als vrouwtje vlees snijdt

Op zijn irritantst:

Als Bob mekkert om aandacht

Favoriete slaapplek:

Op de bank hangen of op schoot

Favoriete speeltje:

Paarse muisje van Whiskas, hij heeft er al een paar versleten. Zelfs zijn eerste muisje uit het asiel heeft vrouwtje nog in huis.

Dit maakt Bob speciaal:

Bob is lief en trouw


Ook in de Catlabcat-spotlight?

Heb jij of ken jij een kat die het verdient om in de Catlabcat-spotlight te staan? Laat het ons weten. Lieve katjes, huisloze katjes, gekke katjes, kittens of de senioren katten, alle katten zijn een Catlabcat!

5

3 thoughts on “Bob | Catlabcat | Mei 2017

  1. Bob in de spotlight…
    Denk dat hij verwaand rond zou stappen hier. Met een blik van kijk… Daarom mekker ik nu om aandacht. Ben beroemd

    Super leuk om te zien en te lezen. Als zijn vrouwtje stiekem trots. En Bob zou zeker hard een miauw geven.

    Bedankt namens ons…en een grote glimlach en een miauw van deze kant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *