Een kitten krabt aan ee nboom

5x Houten krabpalen met natuurlijke look

Het is belangrijk om voor je kat altijd genoeg krabpalen in huis te hebben, maar ze moeten ook bij de voorkeuren van je kat passen. Veel krabpalen maken gebruik van sisal voor het kraboppervlak, maar er zijn ook krabpalen van hout. In dit artikel bespreken we zulke houten krabpalen, want ook daar zijn onder de katten liefhebbers voor!

Waarom een houten krabpaal voor je kat?

Het kan zijn dat je kat een voorkeur heeft om aan hout te krabben, net zoals ze een voorkeur kunnen hebben voor sisal of karton. Als katten buiten zijn, krabben ze vaak aan bomen en een houten krabpaal komt daar het meest in de buurt. Daarnaast ziet een houten krabpaal er uniek uit en kan het zomaar eens zijn dat hij beter bij je inrichting past dan een standaard krabpaal.

Heb je meerdere katten, waarvan er ook eentje een voorkeur heeft voor sisal? Dan zijn er ook krabpalen waarvan een deel met sisal omwikkeld is.

Een houten krabpaal uitzoeken

Als je een houten krabpaal zoekt, zal het je waarschijnlijk opvallen dat ze minder makkelijk te vinden zijn dan standaard krabpalen. Wel is het zo dat houten krabpalen vaak op maat gemaakt kunnen worden. Er zijn mensen die op aanvraag een houten paal maken die volledig aan jouw wensen voldoet. Het kan interessant zijn hier naar te kijken. Vaak kost zo’n krabpaal meer en is de levertijd langer, maar voor een paal naar jouw wensen kan dat het waard zijn.

Elke krabpaal is uniek

Er zijn krabpalen van verschillende soorten hout verkrijgbaar en elke paal is uniek. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en dat maakt het wat speelser in je interieur. Zoek een paal uit die er ongeveer uitziet zoals jij dat zou willen. De paal die je ontvangt zal er zeer waarschijnlijk net wat anders uitzien.

Zorg voor mandjes

Veel krabpalen van hout hebben alleen plateaus om op te liggen, terwijl katten het juist fijn vinden om geborgen in mandjes of holletjes te liggen. Je kunt uiteraard zelf wat mandjes op de plateaus bevestigen met bijvoorbeeld klittenband. Als je een krabpaal op maat laat maken, kun je de maker vragen om dit al voor je te doen.

5x Houten krabpalen

Elora Krabmeubel

Deze stijlvolle krabpaal van het luxemerk Designed by Lotte zal in de meeste interieurs een eye-catcher zijn. Hij heeft twee plateaus die bekleed zijn met zacht materiaal, zodat je kat lekker zacht ligt.

Eigenschappen
WinkelFonQ
MerkDesigned by Lotte
Hoogte100cm
Prijs€152

Krabpaal Nala

Een compactere krabpaal met een mix van hout en sisal. Hij heeft twee mandjes met zacht bekleding erin. Daar kan je kat heerlijk in wegdromen.

Eigenschappen
Winkelzooplus
MerkKarlie
Hoogte107cm
Prijs€170

Grote krabpaal van suar hout

Hiermee haal je een paradijs voor je kat in huis. Hij is hoog en er zijn ruim voldoende plateaus. Het sisal en de schalen moet je wel los bestellen.

Eigenschappen
WinkelSdb living
Hoogte200cm
Prijs€235

Krabpaal Maine Coon met berkenstammen

Deze krabpaal ziet er wat eenvoudiger uit, maar heeft wel een natuurlijke look dankzij de gebruikte berkenstammen. Hij is hoog en op de grote plateaus zou je zelf mandjes kunnen bevestigen.

Eigenschappen
WinkelKrabpalenvanhout.nl
Hoogte200cm
Prijs€210

Krabpaal Berk

Een stevige, hoge krabpaal  gemaakt met berkenstammen. Er zijn drie plateaus om te liggen en hij is deels met sisal bedekt.

Eigenschappen
WinkelDecoratietakken.nl
Hoogte200cm
Prijs€295

Houten krabpaal op maat

Als bovenstaande krabpalen niet jouw smaak zijn, dan kun je ook eens kijken naar een houten krabpaal op maat. Je geeft dan dus iemand de opdracht om speciaal voor jou een krabpaal te maken die aan je wensen voldoet. Hier hangt vaak wel een prijskaartje aan, dus het is niet voor iedereen weggelegd. Wij kwamen bijvoorbeeld Cato Deco tegen. In het portfolio kun je zien wat er mogelijk is.

Scroll naar top