Een kat ligt lekker te slapen op een krabpaal

5x Grote krabpalen als must-have voor in huis

Krabpalen in huis zijn erg belangrijk voor je kat, maar het is ook belangrijk verschillende soorten krabpalen te hebben. Grote krabpalen zijn een onderdeel van de leefomgeving van je kat. Hij kan erin krabben, slapen, klimmen en spelen. Minstens één grote krabpaal in huis is dus eigenlijk een must!

Waar moet je op letten bij een grote krabpaal?

Een grote krabpaal is vaak een relatief dure aanschaf, dus het is belangrijk meteen ook een goede te kopen. Wees niet bang iets meer te investeren voor een betere paal: ze gaan jaren mee en je kat zal je dankbaar zijn, omdat katten gehecht kunnen raken aan krabpalen.

Een brede, stevige basis

Omdat een grote krabpaal hoog, breed en zwaar is, is het ook belangrijk dat hij een brede en stevige basis heeft. Katten vinden het soms leuk om de paal in of uit te springen, waardoor er veel kracht op de paal uitgeoefend wordt. Een goede basis zorgt ervoor dat de paal stevig op zijn plek blijft staan en dat katten zich er veilig in voelen.

Meerdere niveaus

De meeste grote krabpalen hebben meerdere niveaus voor je kat om lekker op te liggen. Drie of vier niveaus geven je kat de vrijheid om te kiezen waar hij gaat liggen, spelen of krabben op de krabpaal. Als je meerdere katten hebt, kunnen ze de paal ook makkelijker delen dankzij deze niveaus.

Beschutting

De meeste grote krabpalen hebben ligvlakken en mandjes. Als je kat gaat slapen in de krabpaal, is het belangrijk dat er mandjes in zitten die beschutting geven. Dankzij een opstaande rand voelt je kat zich veilig tijdens het slapen. Katten geven over het algemeen de voorkeur aan deze beschutting tegenover een ligvlak. Sommige grote krabpalen hebben een holletje; ook een fijn plekje voor je kat!

5 Grote krabpalen voor je kat

Magnolia XL Plus

De Magnolia XL Plus krabpaal

Deze grote krabpaal heeft meerdere plekjes voor je kat om op te liggen. Er zijn twee mandjes, een hangmat, een holletje en een plank. Alle ligplekjes zijn bekleed met lekkere zachte stof en door de positionering kan je kat makkelijk omhoog en omlaag. Dit krabmeubel heeft dikke stammen en een stevige bodemplaat.

Eigenschappen
Winkelzooplus
Prijs€143

Krabstam Jasmine XXL

Deze reus van een krabpaal is een voor je katten een heerlijke toevoeging op de andere krabpalen in je huis. De erg dikke en hoge stam is ideaal om aan te krabben en in te klimmen. Er zijn drie mandjes aanwezig die, indien juist gepositioneerd, een route omhoog en omlaag vormen. De paal is aan de wand te bevestigen voor extra stevigheid.

Eigenschappen
Winkelzooplus
Prijs€133

White Tiger XXL

Deze krabpaal heeft meerdere holletjes waar je kat in kan wegkruipen. Daarnaast zijn er twee mandjes en een hangmat aanwezig om lekker in te chillen. Door de vorm staat hij stabiel. Ideaal dus voor je kat om in te springen, klimmen en slapen!

Eigenschappen
Winkelzooplus
Prijs€170

XXL Premium Krabstam

Een krabstam is een goede aanvulling op de krabpalen in je huis. Je katten kunnen er goed aan krabben en het is een handige weg omhoog naar bijvoorbeeld een kast. De stevigheid en dikte van deze krabstam zorgt ervoor dat hij wel wat kan hebben en dankzij de lengte is hij een handige tussenstop voor nog hogere plekjes. Zorg wel dat je kat trapsgewijs naar beneden kan, want naar beneden klimmen is moeilijk voor katten.

Eigenschappen
Winkelzooplus
Prijs€60

Plafond Krabpaal XXL

Deze grote krabpaal kun je tegen het plafond bevestigen, zo lang is hij. De paal is stabiel door zijn stevige bodemplaat en hij biedt meerdere fijne plekjes voor je kat om te liggen: hangmatten, mandjes en planken, allemaal bekleed met een zachte stof. De stammen zijn lang en dik en dus goed stevig om aan te krabben en in te klimmen.

Eigenschappen
Winkelzooplus
Prijs€256
Scroll naar boven